Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Saturday, March 2, 2013

Kau lain , aku lain.

Assalamualaikum & Hello.

As a human being , kadang kadang kita rasa apa yang kita buat ni dah betul dah.
But actually maybe betul pada diri kita , tapi bukan pada orang lain. Am I right ?
Kadang kadang maybe kita boleh nasihatkan orang tu dengan pelbagai nasihat.
But adakah korang rasa apa yang orang tu rasa ? NEVER !
Bagi korang maybe senang nak cakap itu ini itu ini , dah nama pon cakap mestilah senang.
Tapi senang ke melakukan apa yang dicakapkan tu ? NEVER !
Bagi korang maybe takpe buat macam ni macam tu , kenapa perlu pikir hati orang.
Tapi dalam dunia ni korang bukannya hidup sebatang kara , masih ada hati yang perlu dijaga.

Maybe bagi korang menunding jari tu adalah yang paling senang dalam dunia , tunjuk je.
Tapi ada korang pikir apa perasaan orang yang ditunjuk ? NEVER !
Maybe bagi korang aku salah dan korang betul.
Tapi ada korang tengok daripada sudut kiri kanan atas bawah ? NEVER !
So back to basic , jangan cuba buat mengatakan sesuatu yang korang tak pasti kebenarannya.
Maybe rambut aku sama hitam macam korang , hati aku ?
Maybe aku bertudung sama macam perempuan kat luar sana , tapi perasaan aku ?
Maybe aku boleh gelak ketawa riang ria , tapi apa yang aku rasa ?
It just never gonna be the same as you. KAU LAIN , AKU LAIN !

p.s : everything happen for a reason , it doesn't happen because you want it to happen.
p.s.s : ada benda aku boleh agree , ada jugak benda aku kena argue. Kerja aku bukan angguk je.


xoxo


2 comments:

  1. eh eh.. kau lain.. aku lain.. memang laaa hahaha :P

    ReplyDelete
  2. Dkna : tapi ade orang pikir kita ni sama dengan dia. No no no. Hahaha.

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah