Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, March 22, 2013

Perempuan DAN Kasut.

Assalamualaikum & Hello.

Dah menjadi lumrah kehidupan , perempuan dan kasut tak boleh dipisahkan. SETUJU ?
Siapa dekat sini yang gila kasut ? I mean gila kasut yang memang asal nampak kasut je nak beli ??
Naseb baik aku tak macam tu , hiksss. Masih lagi boleh dibendung. Korang pulak macam mana.

Kasut perempuan ni kalau kita tengok dekat kedai , perghhhh ! Banyak gila jenis dan bentuk.
Sampai aku pon kadang kadang juling juling bijik mata nak pilih mana satu.
Kemain sampai berjam jam dalam kedai kasut padahal nak beli sepasang je. Ahaksss.
Tu belum cerita keluar masuk kedai kasut je dah makan setengah hari. HARHARHAR.
So , here you go. Aku review beberapa jenis kasut perempuan. Dan which one yang aku comfy.

FLAT SHOES







Kasut jenis ni selalunya kita panggil "flat shoes" sebab dia flat je.
Easy to wear , kalau kena kejar anjing pon masih lagi konfiden untuk lari. Mihmihmih.
Dan this type of shoes adalah yang aku paling suka dan sangat sangat selesa.
Kalau aku diberi pilihan nak pakai flat shoes ke high heels , I will definitely choose flat shoes.
*macam comel pulak lacey tu , ehem ehem bieeee nak beliiiiii*

WEDGES





Haipppp !!Amaran kerassss !! Ini bukan cheezy wedges KFC okay , ni adalah wedges.
Kalau ada yang nak try rasa ape rasa wedges ni , tryla gigit. Tak rabak gigi korang tataulah. :P
Wedges ni ialah separa flat shoes separa high heels , percaya ke tak ?
Please percaya , sebab cuba korang perhatikan tapak dia. Hurmm. Macam flat shoes kan ?
Tapi tinggi dia ?? Macam high heels kan ?? So this is the combination of two shoes in one shoe. Wahh !!
*yang electrical blue wedges yang gambar first tu sangat tempting kan kan kan kannn. erghh !*

HIGH HEELS





Ini dia last category kasut yang aku akan pakai , HARHARHAR. High heels !!
Ramai orang sebenarnya gila dengan high heels sampai aku sendiri pon tak faham kenapa.
Sebab aku rasa GAYAT nak pakai high heels , takut tergolek pon ye jugak.
Gila kauuuu. Mampu ke tapak halussss macam tu support badan aku ? Erghh !! I just can't imagine.
Tapi bukan bermaksud aku tak pernah pakai langsung high heels. Tipulah kalau tak pernah. KANN ??
I did it once ke twice je sebab masa tu ada runaway & assesement for fashion student.
Gila kauuuu , rasa dup dap dup dap je masa runaway. Buatnye tergolek ? Sia sia hidup aku.
Kalau aku nak pakai pon , aku kena make sure high heels tu ada straps or ribbons nak ikat.
Tak suka pakai yang just sarung tu , tak confident langsung aku wehhh. Terukkan ?? Hikhikhik.

Kepada awek awek kat luar sana tu , yang suka sangat pakai high heels tu.
Meh sini sikit , aku nak share sikit pasal kesan pakai high heels. Jeng jeng jenggg !!



Antara kesan kesan lain bila pakai high heels ialah :
  1. Jejaskan peluang dapat anak.
  2. Punca rambut gugur.
  3. Kasut tumit berukuran 12.7 sentimeter boleh jejaskan organ dalaman dan kesuburan wanita.
  4. Sebabkan leher, lutut, sendi, tulang belakang, bahu menjadi sakit.
  5. Boleh sebabkan pening kepala, gangguan haid.
Sumber : Greenhousera
Gambar : Google.

So amacam ?? Nak pakai high heels lagi ??
Boleh je pakai , tapi janganlah selalu sangat. Bahaya !!
Till then , thanks for your time & love ya people.


p.s : aku suka studded flat shoes tu , rasa menyesal pulak tak beli dekat The Curve haritu. Blerghhh !!
p.s.s : nak beli Everlast jugaklah satu , ehhh ! semua kau nakkkk. Gggrrrr.


xoxo
 


15 comments:

  1. namee suka flats je sebab tak sakit badan. hehe. plus gayat nak pakai heels. sobs.. nanti tumbang pulak. :D tak elok pakai heels selalu, nanti rosak tulang and peranakan juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same denganlah kita Namee. Gayat ! Tahpape kan gayat dengan high heels.
      Sangat tak supermodel. Hiksss. :D
      Yup ! Agree. Heels ada keburukannya jugak. So better flat shoe je. :D

      Delete
  2. nak semua kasut2 di atas.. boleh? hihihih :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru beli kasut tengah hari ni... haha.. flat kasut ye.. tak mampu dah pakai bertumit2 ni... sakit kaki...

      Terlior tgk color2 kasut...

      Nurul Rina! Tunggu bonus! hahaha

      Delete
    2. Rina , belilah kalau dah rasa ada tempat nak simpan.
      Kalau takat bagi Ashiq main , simpan jela niat. Hahahaha.

      Kak Ira , amboiii. Kemain beli belah lagi.
      Kenapa tak belikan tuk kita sekali. Boleh boria. :P

      Delete
    3. Td tu terdesak... lemas pakai kasut yg lama tu... tu yg singgah kejap... niat nak beli satu je... sekali terbeli dua... canne tu ye??? huhu

      Tau dek somiku, kena perli le der... yg kat rumah dua pasang tu tak pakai2 lg hahaha... tamaknya bunyi aku ni...

      Delete
    4. Hahaha akak memang kronik ! Ayokk. Sorokla 1 lagi kat opis. Hakhakhak.
      Bawak balik satu je , yang lama tu kasi gunting. Bagi nampak jahanam. :P

      Delete
    5. ha!ha!ha! bab suh bg jahanam mmg terar ya...

      Delete
    6. Hahaha bukan takat terer je kak. Hebat sume ada. :P

      Delete
  3. saila mmg gila kasut,kalau dh berkenan pastu duit tgh ada mmg terus beli..teruk sungguh perangai :P tp sejak dah kawen ni kan,lebih suka flat..heel pakai ms wedding atau keja je..lagi sedap pakai flat kan..bak kata mak jemah,boleh lari kalau kena kejar anjing..kehkehkeh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha , kita tak reti pakai heels kot. Kalau jalan , perghhhh goyang2 wa cakap lu. Hahaha
      Salah park kaki , mampos jatuh. Hahaha

      Delete
  4. akak suka sneakers je. sempoi and senang nak jalan. kalaula pg keje boleh pakai sneakers dah lama hakak pakai haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pon ada cadang2 nak beli sneakers , hiksss. Mcm comel je pakai dengan skinny kannn ?

      Delete
  5. Hi, kena tukar kasut dah nih!

    ReplyDelete
  6. @zakirah Hiiii , tukar jangan tukar. Pilih jangan tak pilih. ^_^

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah