Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, March 21, 2013

Rabun A/P Babun. HARHARHAR.

Assalamualaikum & Hello.

Eh eh eh ehhhh ada follower yang ke 101 laaaa. HYEEE !! *sambil lambai lambai*
Thanks follow blog ni ye , kalau boleh ajak sekampung pon takpe. Hikssss.

Siapa dekat sini yang ada masalah rabun jauh or rabun dekat ? Sila sep sikit ! Hahaha.
Jyeah , aku adalah seorang yang rabun jauh kot. Hahaa. Ke rabun dekat ??
Kesian muda muda dah rabun. EHHH !! Mudalah okay !
Sebab daripada form berapa tah aku start pakai spek dan jadi budak kacamata.
Tapi aku ni bukan jenis yang suka pakai spek , semak pandangan mata aku.
Biarlah tak nampak dengan jelas daripada rasa tak selesa ada blocking depan mata. Wahh gettuw.

Sampai 1 part , aku try pakai contact lens. Konon nak nampak maju setapak kehadapan.
Last last , aku rasa nak kokak je benatang tu. Pedih okay !!! Y________Y
Dengan nak kena masukkan jari dalam mata , arghhhh. Terjegil jegil depan cermin sampai sudah.
Beli dengan penuh tamak pulak tu , 3 kotak lain lain kaler. HARHARHAR.
Tapi bila ditanya berapa kali pakai ?? Hurmmm. 1 kotak sekali je kot. *membazir itu amalan syaiton , :P*

Selama aku bergelar si rabun a/p babun ni , aku baru tukar spek sebanyak 3 kali.
Spek yang first aku pakai tu sampai Diploma aku bawak ok. Gigihkann !
Tapi dapat PT terus pergi kedai spek , tukar spek baru. Mihmihmih.
Spek kedua aku tu bertahan sampai aku final sem , sebab lepas tu PATAH !
Now wearing my 3rd spek yang aku baru buat 2 tahun lepas , oldskul gile hoccay.
Buat spek yang ketiga ni pon sebab terdesak , dah tak nampak. Tu design tah pape.
Sebab tu jugak jarang pakai , sebab dorang suka panggil aku "cikgu" kalau pakai spek ni. Pfft.

Sekarang pulak terasa macam nak tukar spek lagi. BAHAHAHAHA.
Ada few design yang aku suka bila aku google google tadi. Nak tengok ?? Scrollah yeee. :D


Nampak macam Harry Potter kan ?? Aku suka design dia sebab macam Harry Potter je.
Tapi kalau aku pakai ?? Ohmaiii. Dengan muka bulat , spek bulat. Bulat bulatanlah jadinya. :P


Ni macam spek aku yang no 2 tu , bingkai dia tebal. Nampak intellectual sikit. Agree ?
Aku macam nak cari spek baru yang ala ala macam ni. Takdela rasa macam segan sangat pakai spek.

Credit : Google

Last but not least , benda alah nilah yang aku paling tak suka.
Siap kecik besar kecik besar mata kalau nak bace. HARHARHAR.
Bajet boleh nampak huruf yang paling kecik dekat bawah tu. BERANGAN !!! :P

Thanks for your time , love ya people.


p.s : nak ajak Wan teman cek power mata lah , rasa macam tambah tambah tambah jeee lagi. Huuuu.
p.s.s : kalau nampak aku dekat shopping mall sila tegur , jerit je "NADIAAAAA" , sebab aku tak nampak. :P



xoxo


10 comments:

  1. N A D I AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! :D

    hahahahaha.. kita kalau awk tak nmpak kat mne2 carik nahassss.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha. Awak sengih nampak besi shining shining tu.
      Kita tau dah tu awak , HAHAHAHAHAHA. :P

      Delete
  2. bkn rabun dkt slalu org tua je ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padahal konfius , hahaha. Argh yang penting rabun.
      Yang penting memang dah tua. Hahahaha.

      Delete
  3. NADDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
    miahaha .. fuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! Hahaha. Kata tak sempat BW rini. :D

      Delete
    2. dah balik ofis dah .. muahaha

      Delete
    3. Ohhh patutla. Nanti malam kita boraklah eh.
      Buat masa ni hp terpaksa ditutup. Istirehat. :P

      Delete
  4. sama lah kita . off hp sbb arini BUSY ..! hih , nk balik ni free sikit :D

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah