Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Saturday, April 27, 2013

Company Trip - Phuket : Banthai Beach Resort.

Assalamualaikum & Hello.

Habes je makan dekat Royal Phuket Marina , akhirnya ktorg dibawa ke hotel untuk check in.
Hotel yang terpilih untuk dijadikan tempat penginapan ktorg ialah Banthai Beach Resort.
Located at Patong Beach , so korang boleh jalan kaki je untuk pergi pantai.
Tapi yang lebih penting daripada tu ialah sangat dekat dengan BANGLA ROAD. ^_^v




Muka masing masing nak eksaited je , padahal sebenarnya ktorg semua baru bangun tido.
Elok lepas makan semua membuta , jyeah ! Pastu semua aksi tido kene record.
Tahniah untuk Phang sebab buat ktorg semua rasa teraniaya , muahahahaha.







Dan inilah environment hotel yang ktorg duduk ni , sangat peaceful.
Sangat tenang , tengok air swimming pool pon dah tau kan tenang. Hahaha. Takde kaitan.
Lepas ni aku bawak korang tengok bilik yang menempatkan aku dengan Awin.
Just a very nice Superior Room for both of us. Ai suka bilik dia hoccay.
Tapi nak bagitahu awal awal , quality gambar dalam bilik so so je sebab DSLR abes battery.








Amacam ? Okay tak Superior Room ktorg. Okay sangat kannn !
Bukak bukak sliding door je nampak swimming pool. Teruja terus.
Lagi teruja tengok mat saleh yang berbikini dan berswimming trunk. Muahahaha.
Semuanya A++ for this room , just yang aku tak gemar ialah TANDAS.
Bukan maksud aku bath tub tu tak okay , tapi tu haaa tu haaaa. Mangkuk jamban tuuuu.
Boleh plak takde getah paip or hose , hasudah ! Jenuh iollss tahan berak 3 hari tu tahuuuu.
Tetiba teringat conversation thru phone antara aku dengan housekeeping. Hahahaha.
Semua gara gara nak mintak iron nak gosok baju boleh ?

Me : Can I have an iron ?
HK : I ron , ai run , airon ? Emmm. Emmm.
Me : Hurm. Can I have iron to iron clothes.
HK : Emmm. Okay. Will pickup.
Me : ????????

Dalam hati da rasa nak BANTHAI dah housekeeping tu , huaaaaa. Minta iron pon susah.
Naseb tak jadi macam sorang colleague aku ni.
Siap bawak baju and buat gaya nak iron baju dekat reception. Naseb faham.
Tapi tu bukan hotel yang ni la , hahaaaa. Tak terbayang aku camne muka reception tu. Pfffttt.
Later aku akan update pasal Annual Gala Dinner pulak.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : banyak lagi berhutang entry , phewww !!


xoxo

4 comments:

  1. rasa mcm xsbr lak nk tempat flight ke sini...hahah

    ReplyDelete
  2. @hazwan hairy Sawadika , welcome to Thailand. Hikss. Silalah book flight dengan kadar segera. Ajak 1 kampung. ^_^

    ReplyDelete
  3. haha tu susah kan kdg dorg ni simple english pun tak tau haduh parahh. btw nice hotel. 1 malam brp ni nad?

    ReplyDelete
  4. @cha Kalau tengok dalam website dia , mcm 700. Kalau tak silap kitelaaa.

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah