Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, April 25, 2013

Company Trip - Phuket : Gems Gallery Phuket.

Assalamualaikum & Hello.

Next stop after Wat Chalong Temple ialah Gems Gallery Phuket.
Dengar perkataan Gems je semua dah bayangkan intan berlian permata mutiara segala.


Bangunan ni daripada luar nampak sangat biasa kan. Macam takde pape.
Sebenarnya dalam bangunan ni extremely luar biasa.







While waiting for train untuk gems show , ktorg pon poyo poyo tepi akuarium.
Posing posing macam ktorg ada lawatan dekat Aquaria. Muahaha.



Kalau korang nak tau train tu macam mana rupa bentuknya. 
Korang bolehla imagine gondola dekat Petrosains tu.
Yang bila korang naik je dia akan jalan sambil bagi explaination.
Bahasa untuk explaination tu boleh diubah ubah ye.
Nak harap korang faham bahasa Thailand ? Memang taklah kannnn !!~
Amaran : masa train bergerak , tak boleh buat video or snap picture ok.

The ride amek masa beberapa minute je , tapi serious ride tu sangat ohsem.
Aku sangat suka sebab ride tu show us macam mana terhasilnya gems.
Dan selepas daripada ride tu korang boleh pergi tengok how they work with gems.
Macam mana dorang letak gems tu dekat gelang/cincin dan segala.
Sangat teliti okay cara dorang kerja , nak bernafas pon takut !
Besides , korang jugak boleh beli hasil tangan dorang tu.
Ada 1 kedai yang jual segala cincin/gelang dan mutiara kat situ.
Terus berkira kira nak beli kononnya , tapiiii...................SEDIH ! MAHAL !! Hahahaha.
Bawak THB 2000 ada hati nak beli pearl harga THB 62000. Kahkahkah.
Sorry kat sini tak banyak gambar , sebab terlampau ralit dengan batu batuan. Hiksss.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : next stop adalah tempat jual makanan , jyeahh !


xoxo

2 comments:

  1. nnti klo planning ke phuket jd nk kena tgk entry ni balik..hehe

    ReplyDelete
  2. @hazwan hairy Aucch. Terharunyaaa. Hikss. Hope that those entry helps much. ^_^

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah