Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, April 24, 2013

Company Trip - Phuket : Wat Chalong Temple.

Assalamualaikum & Hello.

Lepas memborong dekat wholesaler t-shirt , ktorg meneruskan perjalanan ke next stop.
Second stop ialah Wat Chalong Temple , salah satu buddhist temple dekat Thailand.
Sebelum turun daripada bas , Kai sempat pesan dekat ktorg yang perempuan ni.
"Don't approach the monks because they might be driven out from the temple 24 hours if they are found touching a woman or approaching a woman because for them it is a sin".
Naseb baiklah Kai tu dah ingatkan , kalau tak aku berposing dengan sami sami tu. Hiksss.






Bukan ada 1 je temple dekat dalam area ni , ada banyaaakkkk.
Tapi aku masuk 1 temple je , yang lain dah malas. Hahaha.
Ada banyak anjing jugak , tapi anjing tu semua macam tak kacau orang je.






Yang atas atas ni semua gambar dekat dalam temple tu.
Kai ada remind ktorg untuk tidak memeluk ataupun memegang patung patung dalam tu.
Habes mengelak ktorg dengan patung patung tu , takut terlanggar. Huhuhu.






Dekat dalam kawasan temple ni pon ada souvenir shop.
Harga souvenir dekat sini sedikit mahal daripada tempat wholesaler t-shirt tu.



Oh ya , untuk makluman korang semua.
Sometimes akan ada bunyi mercun meletup letup dalam temple.
So kepada yang tak suka bunyi meletup letup dinasihatkan jangan jalan sorang sorang.
Kang ada yang kena heart attack pulak , kahkahkah.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : ada banyak lagi cerita woii , day 1 pon tak habes lagi. ^_^


xoxo


No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah