Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, April 23, 2013

Company Trip - Phuket : Wholesaler T-Shirt.

Assalamualaikum & Hello.

Tadi aku sempat tulis entry pasal departure and arrival ktorg je kan.
Now aku nak continue pasal Phuket City Tour pula. Seronok walaupun panas.
Semua sekali 5 location yang ktorg singgah untuk city tour.
Tapi for now aku share dengan korang 1 location jela dulu eh. Turn by turn kata orang.





Naik bas pon eksaited , tak faham aku. Hahaha.
Cuba campak naik Metrobus mesti muka da muncung muncung. ^_^


Ni tour guide ktorg untuk haritu , nama dia Kai.
His english sangat excellent , dengan slang slang Thai dia. I like.
Dia sempat ajar ktorg how orang Thai bagi salam.
Sawadika - for woman , Sawadikrap - for man.
And dia sempat cakap yang Sawadi is not a polite way to approach people.








This is our first stop , kedai jual t-shirt. Jangan tanya nama kedai. Aku dah lupa.
Kai kata dekat kedai ni t-shirt dia semua murah murah sebab wholesaler.
For kids t-shirt start from THB 79 and adult dalam THB 100++.
So sempatlah aku borong t-shirt Hard Rock Cafe 2 helai. Beli bajet bajet takut duit habes. :P
Harga 1 t-shirt Hard Rock Cafe Phuket dekat sini baru THB 199. Murah kan ??
Sempat jugak aku beli inhaler faveret aku dekat sini. Muahahahaha.
Sorry gambar tak banyak masa dekat kedai ni sebab photographer aku sebok beli belah.

Okay dah nak stop lagi. Hahahaa.
Nanti aku sambung dengan tour ke temple pulak.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : mata mengantok , badan letih. fuhhh. nak tido.


xoxo


12 comments:

  1. a;a bgla harga siap siap convert RM haha akak malas nak kira bahagi tambah darab sume :p

    ReplyDelete
  2. @cha Latest masa kita tukar haritu THB 100 = RM 10.70. Now tak sure plak.

    ReplyDelete
  3. wahhh! xpernah smpai phuket lg. sambung cerita ye... :)

    ReplyDelete
  4. @deq noor Pergilah DN tengok tempat orang. Hihi. InshaAllah ada masa nanti kita update sikit sikit. :)

    ReplyDelete
  5. @cik ara Bahagia luaran , dalam terseksa. hamboii.

    ReplyDelete
  6. Hard Rock T-Shirt THB 199 = RM 20 ? Serius ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Hanya dekat Wholesaler. Kalau masuk Hard Rock.
      Silalah nanges air mata darah pun takkan dapat harga macam ni. :D

      Delete
    2. Wholesaler tu dekat mana awak ? kat patong ke ? hehe tp design dan fabrik dia mmg terbaik kan ? hehe

      Delete
    3. Not exactly dekat Patong. Kalau dekat Patong mahal. Material yang sama tapi harga cekik darah. May ask the guide there perhaps. :)

      Delete
    4. Welcome , enjoy ur day in Phuket.
      Don't forget to have a good night in Bangla Road. :)

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah