Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, April 10, 2013

Girl's talk , XOXO !

Assalamualaikum & Hello.

Pheeeewww , penat aku ni macam baru lepas marathon je. Padahal duduk depan PC termenung sendiri.
Konon je macam bizi mengalahkan Perdana Menteri yang sebok berkempen ke sana ke mari. Ngeee.
Bukan tak sempat nak update blog , tapi macam takde benda yang nak aku bebelkan.
Tapi sekarang ni macam terlintas sikit benda nak dikongsikan dengan korang. ^_^

Lately ni , banyak betul kawan perempuan aku yang sebok buat luahan hati ke hati.
As usual aku diminta untuk memberikan pendapat. Hiksss. Macam dokter lep lep pulak rase.
Basic case je sebenarnye pon , which is case Putus Cinta. Atototo manja sangat korang ni tauuu.
Saje je nak suruh aku masukkan dalam entry so korang boleh baca ulang kali kannnn. Ggggrrr.

Putus cinta bukannya bermaksud dunia korang dah kiamatlah sahabat sahabatku.
It means you need to start a new life and ignore your past. Itu je. Tak susah pon sebenarnya.
Bergantung pada macam mana korang cuba untuk positifkan diri. Dah kalau terperuk dengan memori ?
Memang sampai subuh sepie besok hari pon takkan sudah sudah lagi. Ada faham ?
Move on , that is the key. Aku tau korang tak boleh move on. Apetah lagi bagi peluang dekat lelaki lain.
Sebab korang hidup dengan memories. Memories yang korang rasa sayang sangat nak buang.
Sayang sangat nak letak ketepi , suka sangat nak simpan dalam kepala otak selagi mampu.
Lepas tu korang sendiri yang pening kepala , padahal benda takde ape pon sebenarnye.

Pernah ada sorang kawan aku ni tanya "macam mana kau senang je bagi peluang dekat orang lain?".
Tak pernah senang sebenarnya korang , aku pon takut jugak jadi lagi macam sebelum ni.
Tapi aku adalah seorang risk taker. Sampai aku rasa putus cinta tu macam takde rasa apa apa. Hihihi.
Rasanya sebelum aku jumpa Wan , berbelas kali kot aku putus cinta. ^_^v
But it doesn't affect me anything pon , tak kesahla cara putus tu dengan penuh maki hamun.
Or maybe penuh dengan ayat ayat lelaki yang taknak putus. For me its nothing.
Kenapa aku perlu tutup pintu hati aku untuk lelaki lain hanya sebab lelaki lelaki sebelum ni ?
Tak bermaksud sorang lelaki busuk semua lelaki pon sama. Come on lah girls.

Pernah jugak ada kawan aku yang cakap "Aku tak boleh bukak pintu hati aku untuk mamat tu".
Kenapa tak boleh ? Apa salah mamat tu kat ko ? Jangan sebab lelaki lain , lelaki lain pulak kena tempias.
Kalau ko nak guna phrase "Lelaki Semuanya Sama". Lelaki pon boleh cakap "Perempuan Semuanya Sama".
Lepas tu start blaming each other , sampai bila bila pon takkan habes kalau itu perangainya.
Daripada korang duk berbalah benda bodoh macam tu , ada baiknya kenal hati budi masing masing.
Cuba buka pintu hati tu untuk belajar terima orang lain , jangan terlampau paranoid. Its not good btw.
Bagilah peluang dekat orang lain , jangan pulak bila mengayat sikit korang kata dia gatal.
Maybe he is trying to get your heart. Maybe he is trying to win your heart.
Jangan terlampau judgemental. Judge a book by its cover doesn't suit nowadays.
Perempuan lagi ramai daripada lelaki remember , choose it wisely hoccay.
Ada jugak soalan yang macam ni "Weh si A nak aku balik , sibuk sms/call semua. Patut reply ke tak?".
Jawapan dia senang je , kalau korang rasa korang ada hati dengan dia lagi. Reply jela.
Kalau korang tak ada hati dah tak payahla. Bukan susah pon kan ? Tak payah duk melayan.
Tapi kalau korang rasa nak berkawan je dengan dia. I mean as a friend je. Let him know awal awal.
Jangan nanti mamat tu pikir korang nak dia balik. Haa masa tu ? MENGGELUPUR !




Thanks for your time , love ya people.


p.s : lupa harini hari Rabu , bebel teruk sampai lupe WW. :P


xoxo

4 comments:

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah