Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, April 18, 2013

I learnt a lot from my past.

Assalamualaikum & Hello.

Kepada yang tak tahu , aku asalnya bukan seorang yang suka sound orang sesuka hati.
Dulu masa zaman dekat U aku gigih abaikan setiap apa yang orang hina/kutuk aku.
Sampai satu tahap aku kata dalam hati yang "Korang ni sebenarnya dah lebih".
Sejak daripada tu , I can't hold my anger. Asal ada yang buat aku marah/tak puas hati.
Dekat situ jugak dapat habuan. Takde maknanya aku nak kasi muka dah.
Sampai ada member yang cakap "Aku malas nak cakap dengan kau , kang kena tiaw".

I learnt a lot from my past , I really mean it - A LOT.
Daripada satu maki hamun , satu caci maki , satu penghinaan aku build a wall.
Aku build satu wall yang keras untuk protect hati aku supaya tak jadi lembut hati.
Kawan sekolah aku ada cakap "Nurie , kau ni aku tengok lembut hati sangat".
Maka ,aku buat satu wall yang buatkan orang tak boleh pijak aku.
Asal ada yang hina/maki/kutuk aku. U will get back with the same way.
Dulu aku sangat berani , for me untuk tunjuk middle finger tu bukan susah.
Apatah lagi untuk aku maki hamun anak orang macam takde perasaan. Pffttt.
I don't care about your gender , lelaki ke perempuan ke aku tak pernah takut.

Sampailah sekarang , aku dah cukup immune dengan caci/maki/kutuk dan etc.
Mesti ada yang tertanya tanya , apa yang pernah aku hadap sebelum ni sebenarnya.
Sampai aku jadi keras macam ni , ada yang kata "Aku tengok ko ni macam jantan dah."
Kalau aku macam jantan aku tak pakai skirt/dress/baju kurung/kebaya weh. ^_^
Baik aku pakai jeans besor , t-shirt and cap. Barulah pengkid !! Hahaha.

Tapi itulah sampai bila aku nak kena jadi keras macam ni. I'm heartless.
Sorang je member aku dalam dunia ni yang tahu betapa heartlessnya aku ni.
Sebab aku rasa dia sorang je kot yang pernah tengok aku hamun anak orang.
Tapi itu cerita 3 4 tahun lepas , dah berhabuk dalam lipatan sejarah. Hamboii bahasa.

For now , aku rasa aku lebih banyak diam. I can hold my anger already.
Sebab aku dah malas nak cakap , malas nak buat everything getting worst.
Biar dorang bodoh , jangan aku jadi sama bodoh dengan dorang.
Bak kata member aku "Awak dah boleh control marah awak".
Tapi dalam diam aku jangan berani pijak aku , aku masih lagi memerhati.
Aku masih lagi mendengar , tetapi tidak berbunyi. ^_^

Thanks for your time , love ya people.


p.s : departure hari sabtu ni pukul 0725 , tapi kene ada dekat ofis 0425. mamposs. harap bangun.


xoxo


8 comments:

  1. sama lah kita , cuma ara masih terlalu lembut sgt !

    ReplyDelete
  2. @cik ara I used to be very lembut hati. I used ok. Sekarang ? I don't think so. :)

    ReplyDelete
  3. Tolong selamat pegi dan selamat balik.. terima kasih :D

    ReplyDelete
  4. @Rina Ellisa Hahaha baiklah awak. Nanti kite balik kita borak borak okay. Terima kasih. :D

    ReplyDelete
  5. haha..sama la akak pun..dulu akak selalu bg muka kat org lain utk cakap apaaaaa saja..org perli,ckp kasar2 mcm kita ni hamba dia..sampai 1 tahap akak jadi sangat,sangat,sangat mudah hilang sabar..kalau akak terkedu maybe akak carut dlm hati..tp kalau otak tgh aktif,mmg kena blk..kadang2 tu suara pun sama naik..tp tula,xseronok pulak kita berperangai mcm tu kan..tp org yg PAKSA kita jd mcm tu..huhuhuhu!

    ReplyDelete
  6. @Nursaila Norman Huhuhu , tula memang tak seronok tapi kalau kita lembut hati nnt org pijak kita. Tak suke ! Nanti sakit hati. Sobsobsobs.

    ReplyDelete
  7. dia menganjing , kitaa auwmmm kan sekali .. untuk diri sendiri juga .. kita baik dia pijakkkk kita ..! lama lama berangin la satu badan ..

    ReplyDelete
  8. @cik ara Tahu takpe. Tapi selagi boleh diam. Diamkan ajelah. Ara awak nak tutorial apa haritu ?

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah