Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, April 16, 2013

Tutorial : Disable Click On Image.

Assalamualaikum & Hello.

Another tutorial , kali ni requested by Kak Mahirah. Tutorial untuk disable click on image.
Katanya : "Nak request ajar cam ne nak buat supaya gambar kita , orang tak boleh click to view large."
Sebenarnya , kita pon sebelum ni main tekan tekan je kak. Hahaha. Naseb ingat lagi. ^_^v

1. Tulis entry macam biasa dan upload gambar pon macam biasa.
2. Klik dekat gambar dan tekan button LINK (dalam kotak merah).


3. Jadikan button LINK tu macam gambar dekat bawah ni.


4. Ulang steps ni untuk each gambar yang korang nak upload. InshaAllah berhasil.
5. Jangan lupa tekan SAVE !

SIAP !!

Hopefully dapat membantu , kalau tak dapat membantu. Jom jadi batu. Hahaha.
Thanks for your time , love ya people.


p.s : kaki aku ada 6 plaster , kemainn !! ^^


xoxo


2 comments:

  1. Yey! Sudah jadi... tq yang.. hehe.. pas ni tak dpt la org beso kan image ku... bio tgk ciput je...

    ReplyDelete
  2. @Mahirah Ridzuan Fuhh , naseb baik jadi. Debar debar kita takut tuto salah. ^^

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah