Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, April 16, 2013

Tutorial : Hilangkan Blog Title & Blog Description.

Assalamualaikum & Hello.

Tadi dah buat tutorial Header , tutorial kali ni pon related dengan Header jugak.
Macam header aku ni , aku edit siap siap. Masukkan gambar , blog title & description.
Tapi bila aku save , header baru bertindih dengan existing format blog title & description.
Bayangkan header blog aku boleh jadi macam bawah ni :


Aku pon terus google macam mana nak hilangkan blog title & description dah diformat tu.
Supaya tak bertindih dengan blog title & description yang aku buat dalam header baru aku.

Cara caranya :

1. Dashboard - Template - Edit HTML.
2. Expandkan line number 7 and cari line 109 : #header h1. Jumpe tak ?


3. Korang cari code - font: $pagetitlefont; text-align:center:
4. Masukkan code display: none; di antara 2 code tersebut.
4. Last but not least , tekan SAVE !

SIAP !!

Thanks for your time , love ya people.
p.s : eh terajin pulak buat tutorial harini. Hihihi.


xoxo


5 comments:

  1. mula2 tak faham sangat sebab coding kat blog saya lain sikit,line pun bukan kat 109.but finally i can do it.terima kasih sangat2 :D btw saya baru je buat blog.mohon tunjuk ajar ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Naseb baik boleh buat juga. Hihihi. Sama sama kasih. :)

      Delete
  2. thanks awk tuto nii menjadi yeayyy

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah