Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, May 31, 2013

Food Review : Burger Bakar Abang Burn , Dagang Avenue.

Assalamualaikum & Hello.

Seperti yang diketahui umum , aku adalah seorang yang sangat suka makan.
Bak kata kawan kawan aku 'ko ni semua ko makan , tolak batu kayu je'. Hmmmphhh.
Mana adaaaa , aku tak makan tenggiling/katak/ba alip ba ya dan lain lain. Haaaa.

Memandangkan last week ayah takde sebab pergi Penang.
Maka ktorg culik mama pegi makan. Errkk ! Kira culik ke kalau mama yang drive ? ^_^v
Ke Dagang Avenue lah kami anak beranak sebab nak rasa Meatball Abang Burn.
Padahal sebenarnya sebelum ni aku dah makan dah , hahaha. Kasi chancela dorang rasa.


Budak kuat makan yang hanya bulat dekat pipi dan membesar di perut. Sentap !!


Bersama mangsa culik , harharhar. This i my mom , bukan my friend mahupun my sister okay.
Yeeee aku tahu dia putih , muka dia lonjong and aku hitam dan bermuka bulat. Pfftttt.


Kau nampak betapa teruja muka budak ni dapat makan Meatball Abang Burn.
Rasa nak sepak lelaju. Teruja di awalnya akhirnya tak habes sebab kenyang. Puiiii.


Budak ni tak pilih meatball , tapi dia nak makan Burger Daging Double Cheese okay. Over !
Mentang mentang mama bayar , kau order pon kemain seronok yeeee.



Muahahahaha , amek kauuu. Zoom baik punyaaa. Aku sendiri yang telan air liur sekarang ni.
Kalau comparekan antara Meatball Abang Burn dengan Ikea , semestinya Ikea menang.
Tapi untuk taste macam masak sendiri dekat rumah , you should try Meatball Abang Burn.
Gravy dia pon nice , sedikit pedas pedas. Boleh cut sikit rasa muak. Niceee.
Untuk burger bakar , as usual. Patty dia sentiasa juicy. One bite pon da perghhhh !! I loikeee.

Kepada yang rasa taknak makan burger bakar boleh buat pilihan yang lain.
Sebab sini macam food court , banyak pilihan gerai makan. Ada tomyam ada western.

Tips : makan dekat dagang avenue ni kalau boleh order air awal awal , sebab kadang kadang air lambat or tak sampai langsung. which is mean ko kena ulang order. lempangggg jugak kang !

Thanks for your time , love ya people.


p.s : too many good things happen today , alhamdulillah. rezeki jumaat kata orang. ngeee.


xoxo


4 comments:

  1. akak tak suka burger dia sgt biasa je to me. meatballs dia ok notbad sedap :)

    ReplyDelete
  2. @cha Maybe sebab kite tak try lagi burger bakar lain. So ni no 1. Huhu.

    ReplyDelete
  3. Hi nuriesya......cakap pasal burger bakar abang burn nih, saya baru jer gi makan kat branch dia di Johor Bahru. Best dan cepat!
    Pics dah upload so kalu sudi jenguk la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik dalam ni semua pasal makan, makan dan makan jerrrr 100%! takde topik lain :)
    Dan.....kalu sudi (jugak) follow la yer blog saya nih TQ

    ReplyDelete
  4. @Papa-NtiQ Thanks singgah Papa-Ntiq. InshaAllah akan follow since I love to eat. Hihihi. :)

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah