Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, May 3, 2013

Company Trip - Phuket : Phi Phi Island (Part 1)

Assalamualaikum & Hello.

At last habes pon cerita Day 1 dekat Phuket , now continue Day 2. Bismillah.
On second day , ktorg mulakan hari dengan aktiviti membakar kulit.
Yeahhh ! Duduk bersidai dekat belah luar speedboat. Berhangan macam orang kayo.
Berhangan macam kulit tu takkan rentung. SEDIH. Y_________Y



Jangan ditanya kenapa aku pakai shawl macam gitu. Hiksss.
Semua last minute punya kerja , konon tak nak mandi laut. Konon takut hitam.
Tapi pikir nanti bila dah nampak air mau telan ailio pulak. Kemfunan nanti.
So kelam kabut balik bilik tukar baju and grab je shawl ni. Muahahaha.


TADAAAA ! Dah tukar tudung lain. Tudung ihsan colleague aku , Kak Shima.





Ni masa dekat Phuket Pier , banyakkan speedboat ?
Sebelum naik speedboat tu dorang ada tanya sape yang mabuk laut.
So that dorang akan bagi korang ubat mabuk laut. Ubat tu sangat ohsem ok.
Walaupun die kecik je tapiiii sampai turun speedboat pon tak mabuk mabuk.



Masa ni dah masuk speedboat , tapi ktorg duduk belah dalam.
Sebab takut tetiba kang mabuk laut , tak memasal pulak.
Sebab belah dalam ada tong sampah , senang sikit kalau nak membelahak. Muahahaha.


Ni dah duduk luar punya side pulak , angin sangat kuat okay.
Nak terbang terbang sunglass aku , dahla sunglass cap hayam. Muahahaha.
Amaran keras : Sila abaikan background belakang tu. Dia gay. Kbaiii.




Some of the views yang korang boleh nampak on the way to Phi Phi Island.


At lassssttttt , after 45 minit perjalanan. Sempat tido bangun tido atas speedboat.
Akhirnya ktorg pon sampai dekat location movie The Beach.







Next aku akan tunjuk korang tempat mereka mereka ni snorkeling.
Kenapa mereka mereka ?? Nanti korang akan tahu.
Entry ni sepatutnya diupdate semalam , tapi atas sebab sebab tertentu.
Terpaksalah tuan tanah blog ni postpone , huwaaaaaa.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : kulit masih lagi hitam ni , aigooo !!


xoxo


4 comments:

  1. cantiknyaaaaaaa pantai! eh, pic minah saleh tu ohsem la hikhikhik! cantik seluar kamu..pinjam!

    ReplyDelete
  2. @Nursaila Norman Haha , ohsemkan. Kite snap die lalu. Kite sambar jela ape depan mate. :P

    Nak pinjam seluar ? Ameklah kat rumah. Hahaha.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. wahh bestnya! teringat honeymoon dekat Krabi! heee. rindu nak snorkelling. awak pusing Krabi tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Kita tak stay dekat Krabi. Masa ni annual trip company pergi Phuket. Tulah ingat nanti lepas lepas kahwin nak pergi Krabi. Hikssss. ;)

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah