Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, May 6, 2013

Company Trip - Phuket : Phuket Fantasea.

Assalamualaikum & Hello.

Wuhuu , tulis punya tulis punya tulis. Akhirnya sampai pon dekat itinerary terakhir.
Our last activity sebelum berangkat pulang ke Malaysia keesokan harinya.
Phuket Fantasea menjadi pilihan untuk penutup 3D2N Phuket Trip.


Atas ni gambar dekat entrance Phuket Fantasea.
Kita kasi snap dulu group photo , lepas tu ikut sukalah nak pergi mana.
Untuk masuk ke Phuket Fantasea ni korang kene beli entrance ticket okay.
Ticket yang guide ktorg belikan tu include sekali dengan buffet dinner.


Ni adalah entrance ticket yang aku sebutkan kat atas tadi.
Entrance ticket ni sticker okay , korang boleh tampal dekat baju.
Senang untuk semua pekerja pekerja dorang nak tengok.
F61 ialah number for dinner table , L96 ialah number for theater seat.














Antara tempat yang korang boleh jumpa once korang masuk Phuket Fantasea.
Oh ya , yang tersergam indah belakang ktorg tu ialah Restoran Kinnaree.
Restoran Kinnaree inilah restoran untuk buffet dinner ktorg malam tu.


Sebelum masuk restoran , sempat lari kejap dengan Azlina.
Nak pergi tangkap gambar dengan gajah. Haaaa. Gajah busuk ! Hahaha.
Barulah Thailand sebab tangkap gambar dengan gajah , miahahaha.













Aku suka decoration restaurant ni , sangat cantik,classic and traditional.
The foods semuanya pon sedap sedap compared to other places yang ktorg pergi makan.
Restaurant ni boleh memuatkan 3000 orang dalam satu masa , sila bayangkan besar mana.
Tips : There is HALAL section ok dalam ni , boleh tanya dekat reception.


Bangunan yang atas ni ialah tempat ktorg tengok theater seperti yang tertera dalam tiket tadi.
Actually the main reason ktorg datang Phuket Fantasea is for the theater show.
Malangnya , memang camera/handphone semua tak boleh bawak masuk dalam.
Tips : Sorok handphone/camera dalam handbag sebab dorang tak check.
Kalau korang takda handbag bolehlah simpan dalam locker dorang.
Lepas show korang bolehla datang kutip balik harta benda korang.
Tapi seriously ramai gile orang queue nak simpan barang & amek barang.
For guys , tumpanglah handbag kawan perempuan korang yeeewww.
Show ni hanya dibuat sekali sehari iaitu pada pukul 9 malam.
Tips : Kalau staff dia tanya ada bawak camera/handphone ke tak. Cakap je takde.
Dan disebabkan tak boleh bawak semua benda yang disebutkan tu.
Makanyaaaaa gambar masa show pon takde. Sekian harap maklum.
Antara yang korang akan tengok ialah Acrobat/Magic Show/Cultural performance dll.
Tips : While show akan ada scene meletup meletup , jangan terperanjat macam aku ok.
For me performance tu best , tak taulah orang lain. Hiksss.
Sebab ada few colleagues aku yang baik punya tido , naseb tak dengkur. APTB.

Thanks for your time. Love ya people.


p.s : fuhh ! letih menaip. banyak plak bagi tips tauuu. ^_^


xoxo


No comments:

Post a Comment

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah