Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, May 13, 2013

Journey to Discovery Malacca.

Assalamualaikum & Hello.

Nama entry aku harini diambil sempena nama tour yang ktorg jual dekat tourist. :P
But this entry bukan pasal tourist yang datang melancong eh.
Tapi ni entry manusia yang kerja travel agency pergi melancong , muahaha.

Klebang Coconut Shake









First stop ktorg tak lain tak bukan ialah Klebang Coconut Shake.
Sampai sampai je dekat KCS ni , tengok tengok mak aih panjangnya orang beratur.
Tapi oh itu rupanya untuk side orang tapau. Fuhh ! Tak kuasa aku nak beratur weh.
KCS ada 2 bahagian , 1 tepi jalan meanwhile 1 lagi 100 meter ke dalam dari tepi jalan tu.
Yang tepi jalan khas untuk orang tapau , yang belah dalam untuk makan minum kat situ.
So ktorg pilih nak makan minum kat situ , maka pergilah park. Parking pon penuh. Y___Y
Sangat ramai okay umat manusia , tak kira bangsa semua ada kat situ.
Tapi tak dinafikan memang coconut shake die TERBAIK weh. Siyess tak tipu.
Kelapa tu die blend. Lepas tu letak plak ice cream vanilla. Perghhh. Memang lemak.
Malangnya perut aku hanya mampu tampung 1 gelas je. Hikssss.

Jonker Walk

Lepas dah kenyang and muak minum coconut shake , ktorg pergi Jonker Walk pulak.

















Pheew , amacam ? Macam sangat happening je kan ktorg kalau based on pictures.
Tapi memang itulah hakikatnyaaa , ktorg memang kecoh. Miahahaa.
Habes Jonker Walk tu meriah dengan suara ktorg je.
Hasil tangkapan dekat Jonker Walk : 1 sleveless top , 1 kipas comel , 1 gelang. ^_^
Last but not least lepas tu ktorg dinner dekat Asam Pedas Claypot.
Sorry takde gambar sebab aku busy menghirup kuah asam pedas tu.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : bila boss cuti , jyeah ! im the boss. tak payah buat keje.


xoxo


4 comments:

  1. hamboiiii .. goyang pinggang nampak ..

    ReplyDelete
  2. sedapkan coconut shake tu nasi lemak dia pun sedap sangat haha

    akak tak suka sgt pg jonker walk sbb apa tau. sbb takde jual makanan. i mean melayu. sume cina. nk menguyah pn x dpt haha

    ReplyDelete
  3. @cha Haah sangat terbaik. Sambal die pedas. Hiksss. Suke kite.

    Agaklah takde kedai jual makanan melayu tu yang terbeli baju tu. Hahaha.

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah