Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, May 8, 2013

Liebster Award !!

Assalamualaikum & Hello.


Tahniah kepada Sos sebab saja nominate aku untuk Liebster Award ni.
Tak memasai ja aku kena jawab semua soalan hang yang banyak tu tau dak.
Btw , aku je boleh panggil dia Sos. Yang lain panggil dia Dila ok. Hahahaha.
Bismillahirahmanirahim , lets begin. Fuhh !!! ^_^

The Rules: 

1. List 11 facts about yourself.
2. Answer the 11 questions given to you.
3. Create 11 new questions for the bloggers you nominate. 
4. Thank the person who nominated you and link back to their blog. 
5. Choose 5 bloggers with 200 or less followers to nominate.
6. Go to each bloggers page and let them know about the award.

11 facts about me :

1. Obses dengan warna merah , kalau boleh semua benda nak merah. Konon garang.
2. Anak sulung dan tunggal perempuan dalam family. Panggil aku Kak Long. Amboi. :P
3. Pernah bercita cita nak jadi stewardess , haaa mampu ?? Wakakakaka.
4. Seorang yang tak berani mencuba fesyen fesyen baru , takut jadi fashion victim.
5. Suka takutkan budak budak , aku suka jegil mata besar besar sampai budak tu nangis. :P
6. Lagi selesa berkawan dengan lelaki , tak payah nak jaga hati perut usus jantung hempedu.
7. Hantu tomyam sebab masa mak aku pregnantkan aku dia asik mengidam tomyam. Ngeee.
8. Takde lesen tapi berangan nak bawak scrambler or superbike. Overkan !
9. Tak pernah ada seluar slack , sebab tu pergi keje pakai dress/skirt je. Muahahaha.
10. Boleh menghadap drama Korea sampai tak tido , annyeong haseyo.
11. Kaki makan tapi badan tak gemok , sekian mekasih.

Question from Sos :

1. What is your weirdo nickname and why?
Nadot - Agaknya dorang ingat aku ni badut kot. Hahahahaha. Y______Y

2. What is your job and do you love it?
Assistant Database , suka hanya bila boss aku tak panggil aku pergi menghadap. Hiksss.

3. What is your biggest phobia?
Jatuh dalam laut , sebab aku tak reti berenang. Kang mampos sapa nak jawab ?? Ahaksss.

4. What is your childhood time favourite game?
Barbie , favourite sangat sampai aku kerat kerat rambut Barbie tu sampai pendek. Kahkahkah.

5. Who is your idol in fashion sense?
Patung dekat shopping complex , sebab semua patung tu pakai cantik je. Boleh ?

6. Do you love drawing and can you make any?
No ! Sebab aku budak accountancy bukan budak art mahupun interior design. Kihkihkih.

7. How you meet your partner?
Hushhh , panjang ceritanya. Pendekkan he is my bestfriend's friend. Haaa kelingnya ayat.

8. When is your unforgettable birthday celebration?  
Last year , dekat rumah. Surprise birthday party from him. Ngeeee !!

9. Do you think guys look cute in pink?
Sangatttt !! Jambu kot , barulah K-Pop. Hamboiii.

10. Do you practice any martial arts? Why?
Taekwando , dulu je. Stop masa nak sampai belt biru. Why ? Sebab boleh tumbuk ko Sos !!

11. Five must have items in your handbag?
Handphone / Minyak Angin / Kad ATM / IC / Touch N Go. Mekap ? Ehh Takde pulak.

Fuhhhh , habes pon 11 soalan ko aku jawab wahai Sohibul Fadilah ! Ggrrrr.
Now , masa untuk aku tulis 11 soalan dan nominate blogger lain pulak. Rasakan ! Hahaha.

Question from ME :

1. Korang reti makan kaki ayam/kimchi ? Suka atau tidak ?
2. Kalau ada kucing datang kat korang masa makan. Korang halau ke korang bagi makan ?
3. Barang branded ke tak branded ? Mana korang pilih ?
4. Tempat idaman korang for vacation ?? Oversea & dalam negara.
5. Boleh lepak makan dekat mamak tak ? Kalau tak. Kenapa ?
6. Antara rumah teres/flat/apartment/condo , mana 1 pilihan korang.
7. Merisik-Bertunang-Nikah ke Nikah je terus ?
8. 5 orang yang korang akan contact dalam sehari. Siapakah mereka ?
9. Pernah tak dibackstab oleh kawan baik sendiri ?
10. Korang masih berkawan lagi tak dengan EX EX korang ?
11. Korang lagi selesa berkawan dengan lelaki ke perempuan ?

Thousand thanks untuk Sos sebab nominate aku dalam Liebster Award.
Bolehlah jugak isi masa lapang dekat office ni kejap , mihmihmih.
Amacam jawapan jawapan aku Sos , okay kan ? Cun kannn !! ^_^v

Last but not least , aku nomimate mereka ni untuk Liebster Award :

Deqnoor , Perfectionist
Mahirah Ridzuan , Bila Aku Berkarya
Cahaya Elmira , Bila Hati Berkata-kata

Jawab jangan tak jawab okay , sporting sikittttt pleaseeeee. Hikssss.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : agak makan masa jugak eh buat benda ni , pelan pelan kayuh ye kawan kawan.


xoxo


14 comments:

  1. muahahahah .. ! tercalon pulokkk .. nanti buat entry pasal ni ..

    ReplyDelete
  2. hahaha... teman pun tercalon jugak... tetiba berdebau nak jawab... hahaha...

    ReplyDelete
  3. @cik ara Muahahaha. Jawab jangan tak jawab. Pelan pelan kayuh. Nanti kasi tinggal link ok. ^_^

    ReplyDelete
  4. @Mahirah Ridzuan Selamat maju jaya la kak. Muahahaha. Pelan pelan kayuh. Nanti kasi tinggal link ok. ^_^

    ReplyDelete
  5. @Miss Hidy Thanks for the compliments Miss Hidy. ^_^

    ReplyDelete
  6. Done follow..
    Salam kenal:), miss hidy x sempat lg nk jwb soalan award..
    Bz....
    Bz blogwalking..hoho..

    ReplyDelete
  7. @Miss Hidy Hihi , take your time. Nanti kite folo awak pulak ye. Salam kenal. ^_^v

    ReplyDelete
  8. hoho... terpilih utk jawab maka kena masuk dlm list ni. huu... akan DN jawab semua soalan yg mencabar minda itu lepas balik dr seberang. sabaq no... :)

    ReplyDelete
  9. @deq noor Yeay ! Sportinglah DN. Hihih. Nak ole ole. :P

    ReplyDelete
  10. bestnya jawab soalan :)) pjg berjela lak tu hihi :D

    ReplyDelete
  11. @Nursaila Norman Hahaha biasala. Berjela barulah mak jemah. :P

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah