Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, June 7, 2013

B2B : 5 months plus plus left.

Assalamualaikum & Hello.

Bila tengok tengok countdown ticker baru terasa macam aku dah tak cukup masa.
Mana dengan nak pilih photographer , mana dengan nak pilih design baju.
Mana dengan nak pilih material kain , warna tema dan segala. Fuhhh !!
Rasa macam nak jejerit je , haaa tula suke buat keje last minute. Hiksss.

1. Photographer.

Dah banyak gila babas photographer aku minta bagi quotation.
Tapi tulah semua macam tak memenuhi kehendak dan bajet aku yang seciput tu.
Aku survey survey semua kasi quote RM 1000 ke atas , perghhh ! Nanges mak jemah.
Ada a few yang kasi dalam RM 600 ke atas. Sobsobsobs. Y_____Y
Kalau korang ada kawan kawan ke yang boleh bagi RM 600 ke bawah bagitahu aku. ^_^v

Dalam survey aku yang bawah RM 1000 ialah :

AzamHashim Photography
Shahkasahias
Lensa Puteh
Yusmadi Malek
Love Emotion Pictures
Aiphotography

So korang rasa mana yang cantik ! Cepat cepat. Tolooongggg. Hahaa.

2. Baju Tunang & Veil.

Aku pilih untuk buat baju kurung moden je. Senang. Boleh pakai lagi lepas tu.
Takdela terperuk je dalam almari lepas habes event nanti , hihihi.
Material yang aku cadang nak guna ialah Chiffon + Satin + Lace.

Contoh design yang berjaya menakluk hati aku :


sumber : Google.

3. Warna tema.

Daripada haritu lagi planning on using kaler light pink/grey and white untuk pelamin.
Korang rasa okay ke ? Ke nak buang grey tu ketepi ? Haizzzzz.



And apa pendapat korang kalau aku nak baju tunang aku kaler baby blue/tiffany blue ??
Lepas tu beading and lace semua kaler baby pink. Amboii semua nak baby baby. Hahaha.
Tak boleh imagine ? Haaaa macam warna baju sanding Irine Nadia tuuuuu. Tau ??

sumber : google.

Haaaa macam gini !! Okay tak agak agak korang ? Sweetkannn warna dia. Suka. Tapiii....
Sesuai ke aku nak carry warna soft soft ni memandangkan kulit macam dayang senandung.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : aku ada 5 bulan je lagi untuk pikir pasal majlis bila ditambah tolak darab bahagi.


xoxo


6 comments:

  1. kalau nak baby blue + baby pink xperlu kot grey.. tp kalau baby pink + grey cantik je mcm dlm pic tu.. well..konfius kan sebab comel2 sgt warna nya pun..hehe

    ReplyDelete
  2. @Nursaila Norman Haaa kite pon pikir camtu. Hahaha. Pening mak jemah weh. Semua cam comel. Huhu

    ReplyDelete
  3. wewittt...best tau wat preparation ni...
    WE rinduuu dahhhh masa sibuk2 buat itu ini...
    haish
    emmm kalau baby pink tu better ada grey skali...so ada kontra skit... :)

    ReplyDelete
  4. @eddany @ WE Dah tak menang tangan nak pikir dah ni WE , huhu. Thanks for your opinion. :)

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah