Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, June 25, 2013

B2B : Idea untuk door gifts (Part 2).

Assalamualaikum & Hello.

Haritu aku pernah buat satu entry idea untuk door gifts part 1 , now sambung part 2. Hiksss.
Kenapa ada sambungan part 2 ? Sebab aku dah jadi rambang mata. Harharhar.
Aku dah jadi tak tau nak bagi apa pulak dekat guests. Y______Y

1. Marshmallow




At first bincang bincang dengan mama , nak bagi marshmallow.
Nampak macam cute je kan , sebab marshmallow ni kan gebu gebu. Hihihi.
Tapi bila dipikir balik , aku tak rasa semua orang suka marshmallow.
Sebab aku sendiri pon tak berapa suka , makan satu dua boleh. Lebih je terus rasa muak.

2. Biskut Pusat/Biskut Icing (aku panggil biskut cina sembahyang , miahaha).




Mesti semua orang pernah nampak and pernah makan biskut ni kan ?
Aku panggil biskut cina sembahyang sebab selalu nampak kat tokong cina dalam office ni.
Mama kata kalau bagi biskut ni okay , sebab semua orang makan and murah.
Murah bukan bermaksud aku kedekut , tapi jimat cermat itu perlu ok. Hiksss.

3. Kismis




Idea ni datang masa BW blog Saila pagi tadi , serious macam menarik. Ngeee.
Since aku suka makan kismis , so aku rasa seronok kalau bagi kismis dekat orang.
Sebab kismis dah tentu tentu berkhasiat , semua orang pon suka makan. Tak kira usia. Betul ?
Tapi tulah dia , aku google kejap tadi. Jumbo Golden Raisins tu paling paling pon RM30/KG.
Bape banyak KG yang aku nak kena pakai untuk 200 jar ? Ohmaigod ! Pitam. Y_____Y

Korang kat luar sana ada idea lain ? Kalau ada tinggalkanlah komen.
Manalah tahu aku boleh guna pakai idea korang tu. Korang jugak dapat nama. Hihihihi.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : 158 days to go , tolak raya tolak puasa ? ohhhh. masak ! phewwww.


xoxo


10 comments:

  1. ayong bg kismis mase wedding ari tu..tp yg dah siap pack dlm kotak...kismis minda tu..ayong vote kismis...mmg best...org pun suke...:-)

    ReplyDelete
  2. @AyongAtikah Zaid Yeah ? Mana lagi jimat beli yang kotak ke beli timbang eh ? Thanks for your opinion Ayong. :)

    ReplyDelete
  3. new fresh idea laa for doorgift..nice2

    ReplyDelete
  4. akak vote biskut icing dgn kismis :))

    ReplyDelete
  5. @Nursaila NormanJyeah ! Kita pon dah konfius ni akak. Nak pitam pitam dah ni. Y_____Y

    ReplyDelete
  6. @azman/santaiHahaha , baik cakap bagi apricot kering sekali. Thanks for your idea btw. :)

    ReplyDelete
  7. @Nuriesya Nadia rasa beli timbang lg jimat, tp kena tmbh kerja utk packing lak kn..klu kotak ayong ari tu bg camtu je...hehe...

    ReplyDelete
  8. @AyongAtikah ZaidTula , sebab dah ade balang dah. Takpe nnt kite kasi pikir 1 round lagi. Hihi.

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah