Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, June 11, 2013

Product Review : Daiso Charcoal Mask.

Assalamualaikum & Hello.

Siapa dekat sini suka pergi Daiso ? Sure korang pernah nampak benda ni.
Tapiiiii maybe korang takut nak beli sebab tak tau apa dia tulis kan ?
Same goes to me , aku tak berani nak beli pada awalnya.
Tapi bile buat research sikit , terus gigih pergi beli hari Jumaat haritu. Hihihihi.


Lepas daripada korang bukak seal tu korang akan nampak cecair pekat kaler hitam.
Yeeee , itulah dia charcoalnya. Mestilah hitam dah namanya charcoal. Hahahah.
Korang tepek je dekat muka , avoid kawasan mulut and kening ye.


Yeay ! Dah boleh kawan dengan orang minyak. Orang minyak meh sini sep sikit. Hiksss.
Kalau korang nak senang cabut , korang applylah tebal tebal macam aku pakai ni.
Besides of senang cabut , korang dapatlah tengok kekotoran dekat muka korang.
Kalau korang ni jenis kedekut taik hidung masin , pakailah sikit sikit. Ada faham ?

Harga sebotol charcoal mask ni ialah RM 5. Pergi jela mana mana Daiso , still RM 5.
Tapi kalau korang tengok dekat online kebanyakan orang jual sampai RM25. Pffttt !
So , kepada korang korang yang takde Daiso berdekatan tu bolehla beli online.
Sorry , aku tak letak gambar hasil kekotoran dekat mask lepas aku bukak haritu.
Sebab takde kekotoran nak tunjuk , yang ada hanya bulu bulu muka. Hahaha.
By the way diminta korang menahan sakit sedikit ye masa nak cabut tu. Wakakaka.
Aku sampai berair matala nak cabut mask tu , perghhhh !!
Lepas cabut terus muka korang rasa kebas , almaklum bulu muka dah hilang. Heee.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : sejak akhir akhir ni , kemalasan nak bekerja semakin menebal. hurm.


xoxo


7 comments:

  1. loh baru je g daiso smlm x terfikir plak nak beli menda ni ramai kate bagus..

    ReplyDelete
  2. @Miss Hidy Ni pon terjebak sebenarnye. Haha. Best jugak. Murah , kalau habes bolehla beli banyak kali.

    ReplyDelete
  3. mkcik, ak cr kt daiso penang xdak.. last2 ak pakai shiseido black mask pny je... mmg ngs la ms nk tarik keluar..plus gtal g pkai atas mulut... sakit ooo part tarik sampai tercabut "misai"...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mask daiso ada dijual di ig shop_lovable37

      Delete
  4. @Miss Dilla Weh ! Mana ang jumpe yang Shiseido tu ? Aku tak tau punca nak cari kat mana. Hahahah. Tau takpe. Misai aku hilang kene cabut. Hahahaha.

    ReplyDelete
  5. membe ak jual...sekeping 1.50... ak borong byk2 sekaligus... ko nk ke? ni contact num dea... 0194005628 (kak dya) :)

    ReplyDelete
  6. @Miss Dilla Jyeah ! Thanks. Nanti aku roger die kalau aku nak. Aku nak habeskan Daiso ni pon hazabedah. Hahaha

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah