Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, June 18, 2013

Soalan Temuduga Pembantu Penguasa Kastam W17

Assalamualaikum & Hello.


Alhamdulillah , selesai sudah temuduga untuk jawatan Pembantu Penguasa Kastam W17.
Harap harap adalah rezeki aku dekat situ , kalau takde nanti kita cuba lagi. Hihii.
Just now aku ada dapat 2 comments from Anon , katanya nak tau soalan apa dorang tanya.
So , this is why aku buat entry ni. Untuk rujukan orang orang lain kat luar sana.

Antara soalan soalan yang 2 penemuduga tu tanya dekat aku semalam ialah :

1. Ceritakan pasal diri anda , in english ya kawan kawan semua.
2. Mengikut tangga gaji dalam portal SPA , berapa gaji untuk tangga pertama.
3. Apa pendapat kalau gaji diberikan SPA lagi rendah daripada tempat kerja sekarang.
4. Kenapa memilih untuk menjadi seorang pekerja kerajaan.
5. Apakah skop tugas pembantu penguasa kastam.
6. Kenapa kastam duduk dekat sempadan negara , untuk apa ?
7. Apakah contoh barangan yang dikawal untuk masuk ke Malaysia.
8. Apakah nama duti yang dikenakan oleh pihak kastam.

Haaa lebih kurang itu jelah soalan yang penemuduga aku tu tanya.
Tak taulah kalau lain penemuduga lain soalannya. Huhuhu.
Tapi korang jangan lupa untuk study jugak struktur organisasi.
Siapa pengarah , siapa timbalan pengarah. Okay ? Just prepared. ^_^

Thanks for your time , love ya people.


p.s : doa doalah ada rezeki aku eh korang korang. ngeeee.


xoxo


28 comments:

  1. ok la tu kalo dapat boleh keje ngan laki kakak aku..

    ReplyDelete
  2. @HusnaYusof Oh larh abg ipar ko Kastam ke ? Kemain susah ko nak explain laki kakak ko. Abang ipar sudahla hoiii ! Hahaha.

    ReplyDelete
  3. dapat jawab tak semua tu nad?

    ReplyDelete
  4. @cha Hahaha. Jawab dengan jayanya. Tah pape jawapan tah kita kasi. Wakakaka.

    ReplyDelete
  5. nk tye duti tu pe ye?

    ReplyDelete
  6. tq,,wish me luck)

    ReplyDelete
  7. hai, dapat x jawatan tu? - rusydi

    ReplyDelete
  8. @Anonymous Hai , mungkin belum rezeki saya. Tak dapat. Huhu. :)

    ReplyDelete
  9. @Nuriesya Nadia its ok la xdpt,.. jgn stop mencuba n usaha ok,.. rezeki tetap ada bila tiba waktu,.. tabahkn hati.. sy pon temuduga jawatan ni,..

    ReplyDelete
  10. @Jiwa Kamikaze Yup betul tu. Kite dah cube yg terbaik. Mungkin bukan rezeki. Hihihi. Oh yeke ? Dapat ?

    ReplyDelete
  11. slm,sye nk tnye pembantu pegawai kastam ni nk orng yng slim2 ke????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam , hurm. Tak taulah pula since sy bukan kakitangan kerajaan.

      Delete
    2. salam nk tnya waktu krja pmbntu penguasa kastam shift ke?

      Delete
  12. salam, intrview nie mg kne speaking ye? sye 28/10 nie intrview kt jalan cenderasari nie . pastu pkai bju krung je kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haii. sama la kita 28/10 ni. debar pulak hihi

      Delete
    2. Gud Luck.Soalan kali ini macam mana?Boleh bagi tips?

      Delete
    3. Sy pun iv kat jalan cenderasari tp 26/11 ritu
      Xramai yg hdir iv
      Time 28/11 ramai x org??

      Delete
  13. Bila kptusan kuar pd calon yg intvew pd 25oct - 5 nov 2015?

    ReplyDelete
  14. Dlm SPA ckp 4 minggu(sebulan) selps iv

    ReplyDelete
  15. Leh x sape yg da g iv 25/10-6/11 tuk jwtn pembantu penguasa kastam bg thu iv kat mane??dgn ramai x yg dtg?
    Sbb musykil la sbb tny kawan sume yg g iv ni kat mane2 pun xramai
    Bkn ke pengambilan ramai ke tuk iv kalu ni

    ReplyDelete
  16. Bila tahun last temuduga bg jawtn ni??
    Mgkin sbb xramai tu dia dh ada calon simpanan drpd tmuduga yg lpas.sbb calon simpanan sah dlm masa staun kn..

    ReplyDelete
  17. Tp lau nk di ikotkn pengambilan tuk kali ni ramai
    Dorg nk dlm 500org tetap n 400 simpanan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke 500 ttp..mana tau?

      Delete
    2. Ley tgk statistik pengambilan kt lama Spa
      Nk pakai 500++ dan simpann 400

      Delete
    3. Owh...Ok....mntk2 dpt la

      Delete
  18. Salam..temuduga kastam kali ni mmg xde pemeriksaan fizikal ke ye?..

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah