Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, July 17, 2013

Menu wajib aku untuk berbuka puasa

Assalamualaikum & Hello.

Kalau ada yang tengok dekat Instagram aku mesti akan cakap 'eh budak ni suka makan rebung masak lemak dengan asam batang keladi ke ape'. Yess ! Itu adalah menu wajib aku untuk seminggu berpuasa ni.




Nampak , mesti ada je lauk rebung masak lemak dengan asam batang keladi tu. Memang masa bulan puasa ni dua menu ni yang aku gila gilakan. Sebab time bulan puasa ni je senang nak nampak lauk dua ni especially asam batang keladi tu. Kalau hari biasa ? Sangat susah ok. Sampai mengidam kadang kadang tu. Nak masak sendiri tak reti. Kang mau gatal tekak terus tak bercakap pulak. Tak memasal. So alang alang ada orang jual , kita beli jelah ye. Tunjuk je 'kak , keladi tu 3 ringgit'. Senang kan ! :P

Agak agak ada tak kaki makan asam batang keladi ni ? Kalau ade meh sep sikit. Hiksss. Btw , apa menu wajib buka puasa korang untuk seminggu ni ?

Thanks for your time , love ya people.


p.s : banyak benda nak cerita , tapi tak sempat nak menaip. hohoho.


xoxo


8 comments:

  1. dik... ni mentekedarah ke apa? huhu banyaknye menu... nasib baik tuk seminggu... minat rebung ek? huhu

    ReplyDelete
  2. @Mahirah Ridzuan Haha. Seminggu punya makan ok. Tapi mmg den ni suke makan. Lalalala. Aah suke sgt2. Akak pon ke ?

    ReplyDelete
  3. ada petai jeruk disitu..sedapnya...rindu petai jeruk opah.....

    ReplyDelete
  4. @Nadiah Haah petai jeruk ni jumpa masa puasa je kak. :(

    ReplyDelete
  5. Kat kg banyak tapi bila bawa balik sini tak makan sangat pun... agaknya kena makan kat kg baru ada umph....

    ReplyDelete
  6. @Nadiah Akak kg mane ? Huhu. Kite memang kat KL ni je. Manelah nak nampak bende2 ni. Huhu. Buat sendiri tak sedap.

    ReplyDelete
  7. Kg akak kat Kelantan nun... Husband pun jauh kat Kedah.... Tapi yg best family akak dekat sini je... Kg je kat sana... Raya ni konvoi la balik sana....

    ReplyDelete
  8. @Nadiah Dah agak dah. Sebab orang Kelantan je suke makan jeruk petai ni. Or maybe org pantai timur. Kite pon ada darah pantai timur sikit. Tu yang suke tu. Hihi. Mahal ok 1 bekas tu RM5.

    Wah seronoknya konvoi. Kita raya KL je. Sedih ! Y____Y

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah