Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, August 14, 2013

2nd Eid Mubarak , 2013.

Assalamualaikum & Hello.

Bagi orang KL ataupun orang yang takde kampung macam aku ni , selalunya meriah bila hari raya pertama je. Dah masuk hari raya kedua , semua dah start terbongkang depan TV. Dah start juga bangun lambat menikmati tidur sebelum mula bekerja. And yes thats what I've done on my 2nd hari raya. Kihkihkih.

Tapi tahun ni raya kedua , aku dengan family pergi rumah kawan lama ayah and mama dekat Sungai Buloh.And guess what apa yang aku dapat ? Hurmm , nope. Bukan duit raya. Huwaaaaa. Aku dapat satu balang ikan gapi. Yeyeahhhh !! Daripada tahun lepas lagi aku dah aim ikan gapi yang berenang senang lenang dalam akuarium uncle tu. Muahahaha. Maka tahun ni , misi terlaksana !! Kihkihkih.


Balik daripada Sungai Buloh , singgah Ikea kejap. Mama sebok nak cari barang nak decorate rumah. Padahal beli cermin 4 keping RM25.90 tu je. Muahaha. Tapi aku pula yang over memborong , habes penuh troli dengan barang aku je weh.


Dorang sebok planning nak beli berapa keping cermin , aku pulak sebok nak camwhore sorang sorang depan cermin ni. Hihihi. Lawa kan cermin ni , vintage. Tapi itulah , harga dia pon dah RM189. Pitam. Setakat nak tengok muka cabuk aku ni nak beli cermin mahal mahal , lupakan jela. :P 


Adik adik aku yang bajet bajet Bro Tolong Deko. Pfftt !!! Kemain beriya ni susun atas lantai , sebab nak imagine bape keping nak letak kat dinding. Muahaha. Akhirnya beli 3 set je. Ada 12 keping semuanya.


Nilah dia budak yang bajet bajet tadi tu , kepoh suruh aku tangkap gambar dia. Bukannya hensem mana pon. Puiii !! Yang penting dia juga yang tolong aku pasang meja yang aku beli. Ngeee. ^_^

Nak tahu apa yang aku beli ?? Taknak tahu pon aku nak bagitahu juga. Miahaha. Yang penting 3 barang bawah RM 100 okay. Teramat sangat puas hati , rasa macam nak shopping lagi. Erkk !!!


Langsir , RM 39.90 untuk 1 pair. Murah kan ? Just material dia takdelah cun melecun sangat. Still cahaya matahari boleh masuk , tapi takdelah sampai terik bilik korang. Just nice. Ada 4 warna : Grey/White/Beige & Black.

Set quilt cover , RM 29.90. Set ni ada 1 quilt cover , 2 sarung bantal. Yang bestnya aku pergi beli quilt cover tapiiii quilt die tak beli. Tahniah !! Memang nanti aku repeat balik. Tengok dalam website ada quilt yang tak sampai RM 20. Tapi nipisla. Huhu. Bolehlah tu , bukan tido dalam bilik aircond pon nak pakai quilt tebal tebal. Muahahaha.


Last but not least aku beli TV bench , RM 28. Bukan aku nak letak TV pon atas tu. Buat jadi meja je , letak kipas bilik dengan balang ikan gapi aku tu. Aku beli bench ni pon sebab murah sangat weh. Ikutkan hati nak beli 3 4 , boleh buat rak terus. Wakakaka. Jimat sangat ko ni Nadia oiii. :P


Thanks for your time , love ya people.


p.s : raya ketiga aku ke mana ? nantikan dalam next entry. weeeee. ^_^v


xoxo


2 comments:

  1. eh..br pasan...cermin petak tu per set bp rm? :)

    ReplyDelete
  2. @Miss Dilla Yang petak petak tu RM 25.90 untuk 4 keping.

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah