Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Saturday, September 28, 2013

Bila yang BIASA tidak lagi BIASA...................

Assalamualaikum & Hello.


Aku rasa lately ni aku banyak buat benda yang aku tak biasa buat , erkk. Apa yang kau tak biasa Nadia hoiiii. Macam gini , kalau dulu aku selalu balik kerja je mesti melepak dengan budak budak office. Menghilangkan stress katanya , padahal...............menghabiskan duit itu tujuan dia. Kalau dulu aku setiap bulan mesti nak pergi beli baju , beli skirt , beli handbag , beli itu beli ini..........oh menghabiskan lagi duit yang tak berapa nak ada tu. Hikhikhik.

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..............sejak planning untuk engaged ni , aku rasa habes semua aku sacrify. Daripada keinginan untuk shopping sampailah masa dating , sedih okeh sedih !!! Y_____Y. Selalulah keep motivatekan diri sendiri yang aku boleh bertahan , tapiiii...........nanges weh dalam hati. Kekeke! Kau tak nanges ke bila tengok orang makan Mekdi , kau makan Maggi. Nanges kannn. Uhukhukhuk. Lagi nanges bila dapat soalan macam bawah ni :

Individu A : Cik abang tak amek balik kerja ke ? Selalunya pergi ukur jalan.
Individu B : Awak tak dating ke harini ? Macam dah lama tak nampak awak kua.
Individu C : Bf tak ajak keluar ke harini ?

Arghhh ! Stress okay , kalau aku ada gayung. Aku dah gayungkan dah kepala individu individu ni semua. Semua mengundang sangat tauuuu. Soalan semua minta aku muhasabah diri. Sedih aku tahuuuu. Hati ini hanya diri ini yang tahu. Acecehhhh. :P 


Kalau tanya aku bila last aku masuk shopping complex , erhhh tak ingat. Kalau tanya aku movie apa yang last aku tengok. Errmmm. Tanda Putera. Simpatikanlah nasib aku ini. Sampai Vikingdom dah keluar pun aku tak tahu , bila konon tengok website GSC/TGV baru tersedar Vikingdom pun dah nak habes tayangan dekat semua panggung wayang. Wakakakaka! Boo Nadia Boo , loser sangat kauuuu ni. Kekekee!

Kalau tanya aku lagi bila last aku spend quality time dengan Wan. Aku boleh buat mata ke atas juling juling nampak mata putih je. Wakakakaka! Itu pun aku tak ingat okeh , sedih betul. Rasa macam nak buat ratapan anak tiri dah ni. Kikikiki. Dan aku ni pula spesies mendengar kata , hamboiii dengar ke masalahnyaaa. Eh mestilahhh dengar , aku ni kan baik. Calon menantu kesayangan mak mertua kat Malaysia ni okay. Korang yang nak kutuk tu , baik sikit eeehhh. Aku libas guna penyapu lidi tahulah. Muahahaha.

Aku bila Wan kata tak boleh , aku sentiasalah akur. Wakakaka! Kalau Wan kata tak boleh tapi kalau aku nak juga buat , sedaya upaya aku akan suruh dia tukar statement tak boleh tu kepada boleh. Walaupunnn ! Lepas tu aku akan buat dengan seribulapanbelas perasaan bersalah , tapiiii.........yade yaku yessah! Hahahahaha. Tapi takdelah aku buat setiap masa , kau gila. Kang Wan merajuk sapa nak pujuk ? Tak kuasa aku okey. Aku ni dahla bangsa hati batu , so aku lebih banyak buat tak tahu. Kekeke! (bersiul siul siap) Bayangkanlah nak jumpa seminggu sekali pun susah macam nak kena pergi Abu Dhabi , lepas tu kau nak keluar sorang sorang pula dia tak bagi. Kau rasa aku nak kena buat apa ?? Nak suruh aku memasak , ehhh memang terbalik donia ni nanti. Maka aku bawaklah diri mainlah game dekat Tab sambil menanges pilu mengenang naseb bercinta jarak jauh. Kataaaa kauuu jauh. :P


Kadang kadang bila aku nak jumpa Wan tapi tak dapat , mulalah aku buat perangai yang memualkan. Kahkahkah! Kau boleh tahan dapat msg 'Okay' , 'Haah' , 'Xde ape'. Boleh ? Boleh ? Padanlah muka , aku nak jumpa kau , kau taknak jumpa aku. Haaaa merajuk gegirl camni. Pffttt. Lepas tu aku akan try calm downkan diri aku , aku pergilah tido ke layan Running Man sampai terkencing dalam seluar ke , apa apa jelah. Janji lepas tu mood aku baik. Tapi lebih effective kalau bagi aku makan. Muahahahaha.

So kepada korang kat luar sana , even mula mula korang akan rasa susah untuk tak buat benda yang dah jadi routine korang. Tapi lama lama mesti boleh juga , cuma perlukan mental yang kuat. Padahal...............sekarang ni aku tengah mood sentap sebab tak dapat jumpa Wan. Hahahahaha! Hindu sangat nasihat kau Nadia. Tapi takpe Running Man kan hadoooo. Nak taknak demi masa depan yang lebih cerah , terpaksalah kuharungi lautan api. Over. Okaylah babaiiiiii !!!

Thanks for your time , love ya people.


p.s : apa yang aku carutkan panjang panjang ni pun aku tak tau , malas nak re-read. Boleh ????


xoxo


6 comments:

  1. same lah ngan sy..bila dah tunang br ada komitmen nak simpan duit..gaji2 sblum ni xtau menghilang ke mana..huhuhu..start bln ni nak kena limit shopping online,mkn luar n tgk wyg..ada lg 7bln utk sy kmpul duit..

    btw, sy b2b jugak..klu free jmput bw :) http://sfaezah.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah dia , rasa nak meraung dah ni. Duit gaji sebelum ni pergi joli katak tak ingat. Hahaha.
      Will visit and follow you back. Thanks tinggalkan jejak eh Faezah. :)

      Delete
  2. biasa laa tu.... actually benda tu boleh kira mcm praktis jugak laa nak kawen kan...
    ajar kita menyimpan, b'jimat, kumpul duit byk2...etc~
    nnti lepas kawen lg byk duit nak pakai... kdg2 rasa xde masa pun nak dating, dating dlm rumah je ngn husband...
    well u know, 5 days kita kerja, mlm mesti balik tu dh penat, kena layan suami, kemas rumah lg... ada weekend je nk spend time & rehat2 kat rumah... nk kuar?? klu xde hal penting, its better duk kat rumah je...

    wahaha byk plak m'bebel hari ni... ngeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yuppp , betul tu. Dapat dah bayangkan. Hihi. Tapi bile dah kawen semuaya senang. Semua boleh buat same2 kannnnn. :D

      Delete
  3. akak pun macam tu..thn 2012 kan akak kawen..langsung x jejak times square haha! kuat okeh.. kalau ikutkan iman ni lemah ya rabbi kalau x bershopping..tp demi kawen n life after married, bertabahlah akak ko ni dari membeli belah..skrg? start blk..hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaaannn !! Times Square tu berhantu okeh. Hahaha. Asal pergi habes duit. Paling busuk pun 20 hengget okeh. Beli tudung bawal je , motipppp sangat tauuu. Itulah dia , tengah bertahan ni. Ikut hati kalau baju koyak2 kecik tu , hurhhh nak jahit je. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah