Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, September 17, 2013

Colmar Tropicale , Bukit Tinggi Pahang

Assalamualaikum & Hello.

On the way balik KL daripada Kuantan semalam , aku dengan family sempat singgah Colmare Tropicale dekat Bukit Tinggi Pahang. Adik aku ajak ayah pergi Genting , mama ajak pergi Bukit Tinggi. Kesudahannya ke Bukit Tinggilah kami semua. Dengan Wan pun terjebak sama. Hikhikhik.


Entrance untuk masuk ke Colmare Tropical , RM 12 untuk dewasa. Hurm. Kalau korang tanya aku worth it ke tak. Aku akan kata TAK ! Bak kata Wan 'Kalau bawa 9 ribu baru berbaloi datang sini , barulah boleh main semua benda'. Nampak kan kat situ betapa not worth it. Tapi kalau nak fefeeling bercuti dekat Kota Perancis. Bolehla datang sini ambil feel. Muahahaha.




To make your RM 12 worth it , korang pergilah setiap ceruk dan tangkaplah gambar. Macam aku , aku dah sangat lemau and sangat malas. So , apa yang nyata dekat pandangan mata je aku snap. Yang tak nyata , aku malas nak pergi cari. Hahaha. Ada Japanese Park juga kat atas ni , tapi entrance fees lain. Aku tak sure berapa ringgit. Tapi ada kimono rental , RM 20 ke RM 25 per person. Phewww !! Animal Park pun ada juga , RM 3 per person. Pendek kata semua kena bayar. Ggggrrr !!!!





Ni view daripada viewing tower. Cantik memang cantik , tapi mengah weh naik tangga ! Kihkihkih. Aku dengan dress meleret meleret , naseb baik tak tergolek. Wakakaka. Aca aca honeymoon sangat gambar kann !! Penampaq hang kang Nadia. :P



Memandangkan ktorg tak ada tripod untuk tangkap gambar yang semua umat boleh ada , kenalah ada 2 sesi tangkap gambar. Satu gambar yang takde adik aku , satu lagi gambar yang takde Wan. Macam itu pon boleh kannn. Padahal boleh je minta tolong orang , tapi masing masing berat mulut. Huahuahua. By the way orang yang diri diri dekat fountain belakang ktorg tu sebenarnya tengah tengok minah arab buat show. Tapi aku dan family aku tak berminat pula nak tengok dance show minah arab tu , tergelek gelek macam nak patah pinggang. Lebih baik mengabadikan gambar kenang kenangan dekat fountain keeennn !~

Maybe ni short escape aku dengan Wan yang terakhir sebagai orang bujang , lepas ni nak buat short escape sebagai tunangan orang pula. Ehhh ! Boleh ke camtu ?? Muahaha. Bukan apa , ai is kena bajet sekarang ni. Kegawatan ekonomi uollss sejak dua menjak harga minyak naik ni. Uhuk ! Y____Y


Thanks for your time , love ya people.


p.s : sebok buat kira kira walhal gaji pun belum keluar lagi , ermm.


xoxo

2 comments:

  1. ceronoknya dia bersuka ria.. akak pun lum pernah jejak lagi ke sana huhu..

    ReplyDelete
  2. @Mahirah Ridzuan Biasalah kak , cutikann memanglah bersuka ria cube kalau keje ? Bermuram durja okeh. Hahaha

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah