Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, September 19, 2013

Di persimpangan DILEMA , =_____=

Assalamualaikum & Hello.

Dilema ? Ye dilema bukan delima yang manis rasanya tu. Haih. Aku tengah dalam dilema sekarang ni. Stress. Rasa macam nak tekup muka dengan bantal sambil meniarap atas katil sebab stress sangat. Rawrrr !! Okay terus bertukar jadi harimau. Muahahaha. Seperti yang korang semua sedia maklum , aku akan bertunang this 30th November. Bertunang ?? Ehehhh malu pula kita. Kihkihkih. And 30th November jatuh pada hari Sabtu. Sabtu ye. Dan untuk korang yang tak tahu , company tempat aku bekerja sekarang ni mengamalkan sistem Alternate Saturday. Kiranya selang seli kerja hari Sabtu. Kalau kau dah kerja minggu ni , minggu depan tak payah kerja. Haaaa gituuuu.

Dah tu apa yang kau peningkan Nadia ooiii ??? Yang aku peningkan dan dalam dilema yang amat sangat ni sebab SABTU TU AKU KENA KERJA WEHHH !!! Nampak tak stress dekat situ. Nampak tak rasa nak hentak kepala laju laju dekat monitor. Hurh. Mesti ada yang kata 'Ala swap je Sabtu tu , replace dengan Sabtu lain'. Ye ye ye , aku tahu boleh swap and boleh replace balik. Tapi kalau HOD aku kata tak boleh macam mana ? Macam mana ? Macam mana. Y_____Y

Actually HOD aku bukan cakap tak boleh , tapi dia cakap 'Sorry need to kiv your swap first , as this is long weekend which I can plan to visit my daughter in Johor'. Amacam ? Kental tak korang nak hadap statement macam tu. Anak kau dekat Johor lagi penting ke aku yang nak bertunang ni. Arghh !! Stress. Benda ni aku bukan bagitahu last minute okay. Aku bagitahu hujung bulan 8. Awal 3 bulan weh aku bagitahu. Sebab takut kang kalau aku bagitahu last minute , buatnya HOD aku tu ada hal. Tak ke aniaya diri sendiri namanya tu. Tapi bila bagitahu awal , ermmm jawapan kau pun macam mengundang juga. 

Kalau korang nak tahu lepas HOD aku tu jawab macam tu dekat aku , aku menjawab balik ye. Bukan akulah kalau aku nak diam je. Kihkihkih. Janji aku puas hati. Aku jawab balik dekat HOD aku tu 'Oh if u can't swap I will take leave on the Saturday since that is a special event for me. Thanks'. Harharhar. Lepas tu HOD aku panas hati , terus mengadu kat HR. Wakakaka. Tapi itu lain kalilah ye aku cerita , not now. Kang panjang sangat korang kena bace. Pitam. *geleng geleng kepala*. 

Maka dengan itulah tujuan entry ni aku tulis. Sebab aku nak minta pendapat pendapat korang semua. Should I take leave or just wait sampai dia reconfirm balik dengan aku. Kata hati aku suruh apply je cuti , tapi ada colleague aku suruh tunggu je sampai dia reconfirm balik. So how ? How ?? Ai is very upset okay macam ni. Inilah orang kata dugaan untuk aku sebelum bertunang. Huwaaaa. Nak tunang pun susah. Aku lesing juga HOD aku tu nanti. Pheeewwww. Y_______Y


Thanks for your time , love ya people.


p.s : 72 days to go , arghhh !!! stress.

xoxo


4 comments:

  1. Ambik cuti je selamat..hehe..
    eh umah kat putrajaya kan..
    Precint bpe eh?
    Mane taw free tyme tu boleh myebok majlis org:p

    ReplyDelete
  2. @Miss Hidy Haha kite orang Cheras la awak. Bf kite yang orang Putrajaya. Nak menyibuk eh ? Bagi kite address nnt kite anta kad. Amboiiii. :P

    ReplyDelete
  3. tggu dulu kot..kalau xde perubahan bru apply cuti..tp akak rasa more to apply cuti lantak la nk jd apa pun..bkn xbgtau awal2 kannn..bertunang pun penting..sama penting g melihat anak dia di Johor itu..haha

    ReplyDelete
  4. @Nursaila Norman Hahaha. Tulah pasal. Anak penting punya pasal tu yang cuti sabtu ni padahal dia patut keje. Pffttt ! Boleh plak kannn. Kalau dia. Y____Y

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah