Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, October 21, 2013

Copycat ? Meoowww ! Its not cool brothaaa. ^^

Assalamualaikum & Hello.


Last sekali aku dengar perkataan COPYCAT ni masa sekolah rendah , masa kawan aku tiru apa yang kawan aku lagi sorang buat. Tapiii.....................................dah berbelas tahun tinggalkan sekolah rendah dan akhirnya aku dengar lagi sekali perkataan ni. Ayoyo !

Macam inilah , contohnya maybe sometime korang inspired by sekian sekian blogger on how they sampaikan cerita dalam setiap entry dorang. Tapi inspired tu cukuplah untuk improvise how korang tulis dalam setiap entry korang. But don't , jangan tiruuuu !! Dekat mana specialty korang kalau korang meniru ? Maybe korang rasa kalau korang tiru gaya penulisan blogger tersebut akan ada yang baca blog korang dengan perasaan yang seronok. Maybe korang rasa tiru sekian sekian blogger punya template tu akan buat blog korang pun looks awesome. NO ! The outcome won't be the same.  Percayalah.

Sama juga , kalau korang inspired by any models out there. Korang nak tiru cara dorang dress up from head to toe tapi korang tahu tak yang korang dah macam fashion victim ? No , korang takkan rasa sebab bagi korang 'Aku dah up to date'. Kata kauuuuu up to date , orang kiri kanan duduklah pandang korang dengan pandangan jelik. Tak semestinya yang cantik dekat orang tu cantik juga dekat kita. Bayangkan badan model tu size 8 , korang size 16. Nak pakai baju size 8 , tak ke menangissss ?? Y____Y

Tak penat ke jadi copycat ? Tak penat ke nak kena tiru satu demi satu ? Kalau akuuu ? Penatttt babe ! Sampai bila pula korang boleh bertahan nak meniru ?? Katakanlah orang tu pakai Blackberry , kau pun nak Blackberry. Orang tu beli Iphone , kau pun nak Iphone juga. Orang tu pakai braces , kau pun dan dan teringin juaaaa. Tssskkk. Tapiii sampaiii bila. Sampai bila kau nak jadi bukan diri kau ? Be yourself. Jadi diri sendiri. Tak payah nak tiru sana sini , much bebas untuk korang. Takdelah terikat dengan mana mana wannabe.

Why so sudden aku tulis pasal copycat ? Sebab I can feel there is someone out there wanna be me. Ohhh not so cool brotha , be yourself. Aku ni takde apa yang special pun kalau korang tiru. Lol ! Kalau nak tiru gaya penulisan aku ? Alamatnye memang takde orang baca blog kau kanngg. Kasar bebenor. Kalau nak tiru gaya pakaian aku ? Uppsss tak hijabista uollss nanti. Kalau nak tiru apa yang aku beli ? Alahaiii , aku beli barang murah je. Akukannn tak mampu. Lalalalalalalala!


Thanks for your time , love ya people.


p.s : harini malas nak buat keje tapi rajin nak membebel dekat blog , macam mana tuuuu ?


xoxo


2 comments:

  1. org mcmtu xde identiti weiiiiiii..tp, klu sudut positif kiranya ko ni ada gak peminat sbb tu org nk copy cat ko..heeee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kalau daripada sudut positif memang macam tulah bunyiknyaaa.
      Tapiiiii..................eeee ai tak suke okeh. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah