Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, October 3, 2013

Dinner date dengan budak pakai HTC Butterfly S , Choooiii !

Assalamualaikum & Hello.

Semalam balik kerja terus shoot pergi Low Yat dengan Mira , sibuk suruh temankan dia cari casing handphone baru dia. Berbulu hidunggg je tengok HTC Butterfly S warna merah dia tuuuu. Arghhh stress. Kahkahkah!  Urusan cari casing handphone sekejap je settle , yang lama ialah bila ktorg berkampung dekat Nasi Ayam Chee Meng. Muahahaha! Tak reti reti balik okay , siap order air 2 gelas. Kau ingattttt tu mapley nak lepak lama lama ? Kekekeke!


Katanya casing handphone dia sexy sebab transparent , yelah awak. Sexyyyy ladyyyy sangattt handphone awak tu. Layankan jelah sebab orang nak belanja keeennn. Kanggg tak layan kangg dia takmo belanja haaa camne ? :P



Cubaan pertama guna camera handphone Mira , mampuuu ? Kemain sampai bertentang mata okay. Omey angat angat kaaaannn. Aku ada hantar gambar gambar ni dekat Wan pagi tadi , dia boleh cakapppp. Hurm. Shentap kitaaaa. Ai is sad. Kahkahkah!

W : Ni watpe anta banyak banyak gambar semalam ?
N : Haha. Biarlaaaaa. Takleh ke ?
W : Xdela , sayang macam NINJA. Mira macam KOALA BEAR GEMOK tu. Hahaha
N : Kuajaaanyaaaa , ktorg somel okeyyy.
W : Somel ?? Sooomengaaa.

Sooomengaaaa diaaaa , aku pelangkung kang tak jadi apa. Aku punyalah jelita buat duckface nipis macam tu. Dia boleh cakap aku macam NINJA ??? Mira macam KOALA BEAR ??? Whattt !! Ktorg punyalah jelita. Suka tauuuu dengki dengan kejelitaan ktorg.


Dinner for two , peewiittt ! Roasted chicken untuk koala bear , Steamed chicken untuk ninja. Sesuwaaiii sangat. Chinese tea cold untuk both of us. 2 cawan untuk seorang. Terima kasih. Hahahaha! Haus okay borak lama lama. Sampai pinggan pun keringlah barulah ktorg teringat yang ktorg ada rumah dan kena balik rumah. Kahkahkah! Padahal ktorg dua ni jumpa dekat office , boleh je Skype. Balik rumah pun Whatsapp lagi. Tapi bila borak , masih lagi banyak contents. Tak faham ! (geleng geleng kepala)


Dan seperti biasa , nama pun blogger & instagrammers. Mestilahhh setiap kali nak makan kena amek gambar. Nak upload dekat blog dengan IG. Tapi konghajo Mira ni , amek gambar tak sound awal awal. Tak sempat nak senyum semanis kurma. Booooo Mira Booooo.


M : Babe , tangkapla gambar orang. Orang nak insta jugak.
N : Hahahaha gila loser , orang gambar da beratus ratus awak baru nak mula ? Noob !
M : Hantar kat orang eh gambar tu.
N : Balik nantilah , awakkan takde data. Pakai handphone mahal tapi pakai WiFi jeeee ? Hahaha


Travel charger RM 25 , bolehlaaa. Minta minta bertahan sampai lepas tunang. Lepas tunang , kalau rosak. Kita beli yang mahal sikit ehhh. Sekarang ni kena jimat cermat ye , banyak benda nak kena beli ni hoiii. Y____Y. Sambil aku ralit godek charger tetiba tengok ada orang mention dekat Twitter , MIRA ??

M : Whatsapp orang jap , Number hilang. The F betul.
N : The F sangat kacau kat tweet , sepak kangggg !

Aku pun Whatsapp la si sengal tu.

M : Wehh annoyingnya. Lupa save contact.
N : Hahahaha. Nak kena gelak ke camne ni ?
M : Lepas tu takleh on phone lama. Stresssss. Y____Y
N : Hahahahahahahaha ko bercinta dengan aku jela camni.
M : Haaaaa apa dosa masa lampau aku ni.
N : Awak tau tak , awak twit orang tadi sampai org lupa apa org tengah buat tadi. Hahaha.
M : Bebal sama dengan jeeee.

After a few minutes ke few hour tak perasan , sebab aku dah tido. Tapi pagi tadi masuk Whatsapp si sengal tu. Katanya.................................................................

M : Hahahahaha weeehh paling happy guna HTC sekarang ni , orang boleh bluetooth je weh contact dari phone lama pi phone baruuuuuu.

Kesudahannya aku tak reply , wakakakakaka! Sebab aku malas nak layan dia berlagak poyo. Kaannnggg ada HTC tu makan jalan tar jap lagi. Muahahaha. Dengki okehhh. Nak juga handphone baruuuuu. Iphonggg 5 C pun bolehlaaaa. Bolehlaaaaa. Y______Y

Thanks for your time , love ya people.


p.s : 4 hari tanpa kerja yang banyak , heaven.


xoxo


2 comments:

  1. bole tanye casing htc butterfly s tu crik dkt low yat kdai mane yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai tu tersorok sikit. Masuk ikut Celcom Centre. Straight je , dalam tu ada kedai handphone. Jalan sampai hujung tau. :)

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah