Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, October 30, 2013

Food Review : Kunang Kunang now dah jadi Sukhumvit Garden ?? ^^

Assalamualaikum & Hello.

Siapa dekat sini yang pernah makan dekat Sukhumvit Kg Baru ? Aku mestilah pernah. Tempat ai bercintan cintun dengan Wan suatu ketika dulu. Kekeke! Wan nak ngorat ai senang je , bagi je makan tomyam. Muahahaha. LOL !! Haritu masa on the way nak naik Genting (ye masih takde gambar untuk buat entry) , ternampak Sukhumvit Garden. Tak tahu pula aku Sukhumvit ada cawangan baru , kalau tahu baik pergi cawangan baru je. Takpayah bersesak masuk Kg Baru tuuuu.



View daripada MRR2 menghala ke Kuantan. Nanti dekat hujung entry aku bagi details okay ? Sabar sat naaaa.

Memandangkan semalam ktorg pun bertiga je. So , we decide untuk order makanan by set je. Senang. Tak payah nak bertekak. Since bila tengok menu set tu menarik , malas nak pikir panjang. Terus order.


Menu Set B : RM 69.00.

Siakap Stim Limau
Tomyam Campur
Udang Goreng Tepung

Sayur Campur
Ayam Goreng Daun Limau
Telur Dadar Ayam
Nasi 3-4 pinggan



While waiting for the food , seperti biasalah. Kalau tak tangkap gambar , jadi antisocial. Kalau tak jadi antisocial , tangkap gambar. Apa lagi nak buat ? Oh Mira lain. Dia kena pegang hotline office , maka dengan itu sebenarnya dia masih bekerja. Wakakakakakaka ! SEDIHHH !! Y____Y








Dan inilah dia apa yang ktorg dapat from Set B ! Banyakkan ? Jangan risau semua pun habes licin lepas tu. Kekekeke! Aku memang suka berkawan dengan orang yang suka makan. Sebab partime job aku adalah makan. Mihmihmih. By the way , Pulut Mangga tu RM 5. Tak masuk dalam set menu ye semua. Jangan kang komplen pula 'Minah tu makan ada pulut mangga , asal ktorg order takde.' Aku tampar nantiiii ! Hahahaha.

Kalau korang tanya aku , mana lagi best antara Kg Baru dengan Gombak. Hurm. Masing masing ada pro and cons. Ada kelebihan dan kekurangan masing masing.

Kelebihan Gombak
- Parking senang
- Ruang restoran yang besar

Kekurangan Gombak
- Banyak nyamuk (bawaklah mosquito repelent eh. kahkahkah)

Kelebihan Kg Baru
- Tak banyak nyamuk (kalau ada pun mungkin sesat , miahahaha)

Kekurangan Kg Baru
- Tak banyak parking
- Ruang restoran yang sempit/kecik

So pilihlah mana satu yang korang rasa comfortable. Kalau tanya aku ? Mana mana pun aku balun. Muahahaha ! Nyamuk tu aku arwahkan sajo. Kekekeke. Makan sambil garu pun best kot. LOL !!! Dahla semalam waiter tu pandang pandang ktorg sebab lagi kuat gelak daripada makan. Aleh aleh dia yang tergolek daripada kerusi. Harharhar. Itu lawak bangggg ! Lawak habesss. Hahahahahahahahahahaha.

Sukhumvit Garden Restaurant
Lot 5730 Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2) 68100 Gombak Selangor Darul Ehsan
Tel : 0192361981

Thanks for your time , love ya people.
p.s : budak duduk sebelah cubicle aku ni ada kena lempang sikit haribulan. annoying bodo aku tengah tulis entry ko cuit cuit. hilang idea aku !!! hurh.
xoxo

6 comments:

  1. Replies
    1. Try try ! Dap dap. Menarik. Pilihla mana mana cawangan yang dekat.
      Hiksss , dah macam duta. :D

      Delete
  2. aku mengidam mango sticky rice tu ( omputih la sgt nama kan? ) hahahaa..japgi aku nak kena cari kt foodcourt pavilion...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weh weh weh ! Baik ko try mango sticky rice (layankan ko je) dekat Absolute Thai Times Square. Sedap gak wooo.

      Delete
  3. looks delicious, macam kena ajak encik tunang try makan kat situ je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh Ika dah sihat dah ? Hihihi. Ajak jangan tak ajak. Makan banyak banyak. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah