Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, October 2, 2013

Semalam payung.......harini air MINERAL ?

Assalamualaikum & Hello.

Semalam aku membebel pasal payung , harini nak membebel pasal air mineral. Hemohemo. Air mineral pun masuk jadi entry kauuuu , kurlassss. Muahahaha! Nak tulis entry lain , tapi aku macam malas nak transfer gambar semua lagi. So , buat entry yang gambar boleh Google je. Mudah.



Ada orang kalau nampak air dalam botol macam ni terus kata air mineral. Padahal dah terang terang dia tulis dekat situ air minuman tapi bila dah mind set , air dalam botol jeeee mesti air mineral. So air minerallah dia sampai bila bila. Pffttt. Gewam kite tauuu. Wan pon sampai kadang kadang salah beli air. Aku nak air mineral tapi Wan beli air minuman. Terus taknak minum. Diva sangat kannn. Harharhar. :P

Kenapa aku tak suka minum air minuman ? Sebab rasa dia tak best. Wakakaka! Semudah ABC sangat jawapan kannn. Sebab air minuman ni ada rasa macam kelat kelat sikit. Sangat tak suka , rasa macam tak boleh hilang haus tekak aku tau. Tekak aku ni tekak diva , remember. DIVA. Kekeke! Kalau ada air botol yang tulis reverse osmosis songsang tu pun aku tak suka. Kelat kelat kelatttt. Tite tak cukeeee.
  

Kalau korang bagi aku yang ini , yang kaler hijau yang tulis Spritzer or paling paling pun air mineral. Lajuuuuu je aku habiskan. Especially kalau yang sejuk. Betul betul sejuk. Even orang kata air mineral ni payaula apelah. Aku tetap setia dengan air mineral , for me this is the best. Wakakakaka!

Setiap hari before masuk kerja aku akan make sure aku beli 1 botol Spritzer yang kecik tu dekat 7E. Over kan. Air mesin dekat office ni aku tak nak minum. Wakakaka! Hello I am Diva okehhh. Kalau terdesak pun , aku tetap taknak minum jugak. Teruknyaaaa perangaiii Nadia. Mihmihmih. Setiap hari melabur RM 1.50 dekat Spritzer , dah layak jadi shareholder dah aku ni. Kekeke! Budak office aku sampai tegur jugalah tabiat aku ni.

Colleague : Aahh Nadia ni minum nak spritzer je. Air dekat office tu tak nak minum.
N : Eh mestilah , I diva okay. Diva. Takkan nak suruh diva minum air reverse osmosis songsanggg ??? Hurh. (muka berlagak sambil masuk 7E).


Aku punya tahap obses dengan air mineral ni sampailah ada satu hari tu dekat 7E dah habis stok air mineral Spritzer tu tau. Baik kecik baik besar semua habis. Aku dah rasa macam nak jadi Hulk dah dekat dalam tu (ikut tema kaler botol spritzer). Kekekeke! Lalu aku capai Evian Mineral Water. Kau hadooo ? Nan hado kannn ? Terus fefeeling aku ada dekat Pergunungan Alps. Over. 1 botol kecik pun RM 4++. Naseb masa tu dah gaji , kalau tak ? Takpayah minum 1 hari. Tssssk.


Tengokkkk ni , macam menarik kannn ? Agak agak masa aku kahwin nanti ada lagi tak ? Boleh beli. Amboiiii. Melampauuu. Dah tu nak mesin Coway tu macam mahal nauzubillah. Beli jelah apa yang mampu. Sedih. Y_________Y.

Before this ada orang tanya aku , macam mana nak tahu mana satu air mineral and mana satu air minuman. Erghh !!! Bacalah dekat botol air tu. Aku tumbuk laju laju kanggg tanya soalan basic ni. Ishhh. Hikhikhik. Poyo kannn. Tapi kalau dah dasar pemalas sangat , ikut cara aku. Hahahaha. Aku tengok tutup botol. Kalau tutup botol tu berwarna warni (selain daripada putih) itulah air mineral. Kalau tutup botol tu warna putih , itu air minuman. Ada fahammmm ?? Dan itulah yang aku selalu ingatkan Wan kalau nak belikan air.

N : Air mineral tutup dia kaler kaler tau. Yang biru tuuuu (sambil tunjuk dekat dalam kedai)
W : Yelah yelah.

Tapi sekali keluar daripada kedai bawa yang tutup putih , kau tak sentapppp ?? Mihmihmih. Aku peratiiiii je perangai dia tuuuu. Tapi naseb baik sekarang dah tau dah , kalau tak ? Memang aku bebel sampailah ktorg sampai ke destinasi. Kemaihhhh. :P

Thanks for your time , love ya people.


p.s : mineral ke minuman ? ikut koranglah. muahahaha.


xoxo

4 comments:

  1. Drinking water memang x sdp..
    Payau..
    Cemane org leh minum pon x taw...
    Spritzer the best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keeennn ! Ehh mineral lah payau.
      Drinking yang KELAT. Urghh. Tak sukaaaa.
      Itulah diaaa SPRITZER the best ! :D

      Delete
  2. air seamaster tu rasa mcm air kelapa..tak taulah kalau tekak ni je rase gtu..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SETUJUUUU !!! Kita ingat kita je rase macam tu. Wakakaka!
      Kasi seeeeppp sikit. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah