Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, October 2, 2013

Taknak makan NASI.........kata kaaaauuuuu , :P

Assalamualaikum & Hello.

Semalamkan keluar dengan Wan selepas 9 hari tak jumpe , dia ajak pergi Mid Valley. Dah lama sangat okay tak jejak shopping complex , demi masa depan yang gemilang. Aceceeehhhh. Hahahaa. Aku laju laju setuju dia ajak pergi Mid dengan syarat nak pergi Caring Pharmacy. Motipppp ??


Inilah dia motip utama aku kenapa aku nak pergi Caring Pharmacy dekat Tesco Ampang. Nak beli Cetaphil Skin Cleanser dan tujuan nak kena pergi Caring sahaja sebab dekat situ MURAH. Mula mula aku cari Caring tak jumpa , sedih. Masuk Watson , tengok tengok MAHAL. Stress. Ajak Wan pusing dalam Tesco , kot kot ada. Rupanya Caring dalam Tesco supermarket tu. And guess what harga dia jauh lebih murah compared dengan Watson. Aku beli dekat Caring RM 26.90 dekat Watson RM 32. Nampak tuuuu jauh beza dia.  

Lepas dah beli barang yang aku idamkan sangat tu terus gerak pergi Mid. Yeay ! Kenapa yeay ?? Sebab colleague aku ada cakap Nasi Ayam dekat food court Mid tu sedap. Katanya kalau diberi pilihan antara Nasi Ayam Chee Meng dengan food court tu sedap lagi Nasi Ayam dekat food court tu. Aku ni kan kaki makan. Mana mungkin dah sampai Mid tapi taknak try kannnn ?

N : Yeayyy nak makan nasi ayam (sambil tepuk tangan kuat kuat dalam kereta).
W : Hahahahaa. Esok nasi ayam lagi (planning nak pergi chee meng the next day).
N : Hahaha. Aahla. Best bestttttt !



Masuk masuk Mid je terus tanya Wan camni :

N : Nak makan dulu ke jalan jalan dulu (sambil pandang food court).
W : Nak balik nantilah makan , jalan jalan dulu.
N : Tapi lapar.
N : Lapar.
N : Lapar.
W : Nak masuk Nike tak ? Tengok kasut futsal ?
N : Masuklah.
W : Tapi takde yang berkenan.
N : Durrhhhhhh !!!

Lepas tu ingatkan dah keluar masuk kedai kasut sukan ni dapatlah makan , tapiiii......................dia ajak pergi Metrojaya pula. Nak tengok towel katanya. Nak buat hantaran. Hurmmm. Okay. Ikut sajelah. Lepas tu keluar Metrojaya masuk Aeon pula. Alaaaaaaaaaaaaa bila boleh makan niiii. Uhukhukhuk.


Ohhh ohhh ohhh , akhirnyaaa dapat pun makan. Ngeee. Aku dan makanan berpisah tiada. Kekeke! Akhirnyaaaa dapat pun Nasi Ayam yang dibual bicarakan colleague aku tu. Errrrmmmm. Dap dap dap. Kalau nak buat comparison between Chee Meng , hurmmm. Chee Meng menang sambal cili dengan sup dia. Food court ni menang nasi , ayam dan lain lain. Wahhh gittuuu. Kauuu tengok nasi sampai ada 1 extra mangkuk okay. Nampakkan yang aku lapar sangattttt. Muahahahah! Buruk lantak punya budak. :P

W : Bie rasa taknak makan nasi la , nak kurangkan makan nasi sekarang ni.
N : Dah tu nak makan apa ?
W : Makan kuey teow.
N : Ikutlah , janji sayang makan Nasi Ayam.

Sedanggggg aku khusyuk tangkap gambar Nasi Ayam dan Whatsapp colleague aku (buat perbandingan nasi ayam) , tetibaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............................................



Haaaaaaaaaaaaaaaaa ! Dia tak jadi makan kuey teow. Kononnya nak kurangkan makan nasiiiii.............apa pun tak bolehla ini orang. Mentipuuuu je.

W : Tengok ni , nasi ayam jugak !
N : Ehhh kata taknak makan nasi malam , hahahahaahahaha.
W : Tak jumpa kedai kuey teow.
N : Sebelah kedai nasi ayam ni kan kedai mi mi (sambil tunjuk).
W : Hahaha. Nampak nasi ayam ni menarik je.

Apa pun tak boleh. Cakap jelah nak tiru kita makan apeeee. Sweet sangatttt. Muahahahaha. Lepas tu dahla makan sampai tak perasan ayam dia dah habes , rembat ayam kitaaaaa. Biaaaasaaaaa dia tuuuuu. Hahahaha.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : keje tak banyak , itu pasal update entry banyak banyak. kikiki.


xoxo


2 comments:

  1. ok baru tau caring lagi murah dr watson..dulu tau watson murah dr guardian je..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulahhh , kite pun ingatkan macam tu dulu. Ni bile tengok produk same dekat Guardian. Harga sama dengan Watson. Ape punnn tak boleh. Hahaha.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah