Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, October 14, 2013

To : You - The one who used to be my friend , ^^

Assalamualaikum & Hello.

To you , the one who used to be my friend. Ye entry ni untuk kau. Berbanggalah kau sebab akhirnya aku buat satu entry untuk tunjuk betapa aku hargai sangaaaattt friendship kita for this few years. Firstly , jangan nak terasa ke apa , aku tulis daripada hati. Bukan daripada hasad dengki ataupun dendam. ^_^

First of all , terima kasih untuk gelaran so called bestfriend. Hiksss. Aku tak tahu nak kata aku sedih ke , marah ke , kecewa ke or apa apa jelah. Perasaan tu semua dah bercampur jadi satu. U used to be my friend. Tipulah aku tak sedih kan ? Tarikh wedding kau aku dah remarkskan atas kalendar , tapi there is no invitation. What do you expect me to feel ? :)

Its okay kalau aku sorang tak dapat invitation , tapi Wan dapat. Begitu juga dengan kawan kawan yang lain. Am I supposed to feel good now ? No right. Maybe kau boleh gelak since you're the one who will getting married. Bukan aku. Kawan kawan lain ajak aku pergi wedding kau , tapi aku pikir. Haram jadinya kalau makan makanan kenduri orang yang aku tak dijemput. So , takpe. Aku tak pergi pun takpe janji majlis kau berlangsung dengan jayanya.

Macam mana aku tahu kau buat invitation dan aku tak listed in ? Aku tanya Wan.

N : _________ ada buat invitation kawen tak dekat FB ?
W : Adalah. 3.11 kot rasanya.
N : Takde pun , dalam event kita takde pun.
W : Oh. Orang lain la tu kot. Nama sama.
N : Yelah tu kot.

Tapi harini aku tergerak hati nak tanya dekat kawan kawan yang lain.

N :  Ada tak _________ invite wedding dia ?
KK :  Ada. Tak invite ko ke ?
N :  Oh , takdela kot.
KK : Ko pergila tanya dia , kot kot terlepas pandang.
KK : Sebab ______ bukan suka unfren unfren orang. _______ bukan macam tu.

Aku pun check friend list aku , ohh nampaknya betul betul di UNFRIEND kan.

N : Dia unfriend aku , patutlah aku not listed.
KK : Ko cuba msg dia tanya kenape.

Dan yesss , aku Whatsapp kau untuk tanya keadaan sebenar. Tapi apa aku dapat ? Nothing.

N :  _____ , sejak bila kita diunfriendkan dari FB awak ?
? : Since I'm not important to you yet.
N : Alahai since when ?
? : Long time a go. K la gtg. Bye.
N : Selamat pengantin baru. Bye.

What do you expect me to feel ? Nak gelak pun dah rasa tak boleh. Nak nanges pun rasa macam tak lalu. Nak jerit pun tak tahu dah nak jerit dekat siapa. Uhukhukhuk. This is no longer zaman kita main teng teng. Bukan masa kita dah nak kawan taknak kawan ni. If you are matured enough you won't do this. Kau takkan buat macam ni. Seriously. Aku tahu kau bukan macam ni. Aku masih percaya yang aku kenal kau. Tapi things happened. Lepas daripada kejadian tu pun , kau dah jadi lain. Mungkin hanya aku yang memotivasikan diri aku untuk think positive. Sebab aku sayang friendship kita. Aku sedapkan hati dan telinga aku walaupun kau perli aku. Its okay , sebab aku sayang kau. Y____Y.

Tapi aku rasa cakap banyak pun tak guna. Masa takkan boleh berputar balik. Setiap decision yang aku dah buat dalam kehidupan aku pun there is no turning back. Alhamdulillah , kau pun dah nak tamatkan zaman bujang kau. Dah nak jadi bini orang dah. Aku happy untuk kau. Aku nampak jatuh bangun kau. Aku nampak macam mana susahnya kau dengan ex boifren kau sampailah kau jumpa bakal suami kau ni. Aku ada dalam setiap keadaan kau tu. Tapi aku tak salahkan kau kalau kau dah tak nampak semua tu. Aku admit aku pun salah dalam hal ni. Bukan kau sorang je punca , aku pun sama.

Again. Thanks for this 6 years of friendship. Thanks for everything. You can't ever be replaced. Walaupun kau dah buang aku and maybe aku dah tak penting lagi untuk kau. Aku doakan kebahagiaan kau. Sampai jannah inshaAllah. Thanks for everything the one who used to be my friend. ^_^


Thanks for your time , love ya people.


p.s :



10 comments:

  1. Laaa awatnya pulak.. takpe sabar banyak nadia.. mungkin ada sebab tu.. minta Allah tunjukkan apa dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup Mama Leen , semua yang berlaku ada hikmahnyakan. :)

      Delete
  2. owhh sentap klu begini..jgn sedih2 k dear.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe. Gila tak sentap tapi mak okay je noksss.
      Thanks Faezah for you support. Mmuah sikit. :*

      Delete
  3. Ala cdeynyer bace..
    Jangan risau dia yang rugi sbb takde kawan cam Nad kan..Kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurm. Minta minta macam tulah MH. Kita mampu doakan dia bahagia je. :)

      Delete
  4. kenapa pulak? without any reason ke? xpe lah nad..cari kwn lain ek,ekk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita tahu kot reason diaaa , nanti kita mengadu okeh ? Hihihi.
      Kita takmo kawan dah , kita dah ade kakak ! :P

      Delete
    2. yayyyy! nnt gtau eh..kita share2 :)

      Delete
    3. Ehhh mestilahhh ! Tunggu diskusi veil habes dulu baru nyampuk cite lain. Wakakaka!

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah