Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, November 13, 2013

Food Review : Ayam mentega , Butter chicken at Gold Chilli SS15

Assalamualaikum & Hello.

Yeeeee , aku tau aku tau. Dengar perkataan mentega mesti orang bayangkan muak dan muak dan gemok. Hikhikhik. But no worries , kedai ni ada jual makanan lain juga. Siapa yang tak risau gemok dan siapa tak kisah dengan muak janji sedap , put a try on its butter chicken. Highly recommended. But please don't judge a book by its cover here. Ye kedai ni biasa je bukan macam exclusive restaurant. But yaaa , I don't care about the shop , I do care about the taste. LOL. ^^



Pergi masa peak hour , memang ini makan diaaaa. Kena tunggu dekat setengah jam baru dapat duduk. Melepek berdiri dekat luar kedai , tepi jalan sambil tengok orang makan butter chicken dengan penuh nikmat. Demmit. Hahahahaha. Seriously kalau nak pergi , aku cadangkan korang pergilah lambat sikit. Hahahahaha. Ala sekali sekala makan berat malam malam , takpe. Muahaha. Last order pukul berapa ?? Nah tengok bawah.


Terang terang okay dia tulis last order pukul 11.30 malam. Jangan gatal nak datang pukul 11.45 malam lak. Tak dapat makan , jangan salahkan aku. Aku dah warn awal awal dah ni.




Kalau korang rasa nak makan by set pun boleh. Kalau nak ala carte pun boleh. Set : 1 Nasi Putih + Butter Chicken (a few choices there) + 1 sup kosong + 1 Teh O Ais. Senang. Semua dalam satu set , makanan dapat air pun dapat.






Tadaaaaaaaaa ! Butter Chicken & Assam Chicken. Oh terliur pula daaaahhh !! Aku dengar kata Sambal Chicken pun sedap , tapi semalam tak orderlah.Takpe , next time kita repeat lagi okeh. Alang alang boleh melejen , sebab kedai makan ni berdepan dengan I Am Lejen Shop. Rabak.

Gold Chilli SS15
No 7 , Jalan SS15/8B , Subang Jaya Selangor (landmark : mapley Darussalam)
Tel : 016 909 9873


Thanks for your time , love ya people.


p.s : puisi ? yaaa i just love it.


xoxo

16 comments:

  1. aiseh.. terliur tgk.. aefa tau stesen subang jaya je.. tmpt ni xtau :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi... aefa kat sarawak skrg ni. hahaha

      Delete
    2. Haha tahu tuuu. Tu saje bagi terliur. :P

      Delete
    3. isk isk.. sampainya hatiiimuuuuuuuuu haha.. xpe2.. tahun depan aefa g situ :P

      Delete
  2. Alololo. Next year datang jangan lupa makan tauuuu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baeklah~ nanti siap gn entry kat blog skali :D

      Delete
  3. Hi blog hopping here!...Delicious food here...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey thanks for blogwalking here.
      Yup it is delicious. Shud try. :)

      Delete
  4. wahh...ramai gak orang makan kat kedai nie..kedai tak exclusive takpe, asalkan harga dia berpatutan dan bersih..hehe..lokasi dia pun within range kalau nak singgah...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah ramai , apa lagi ajaklah kawan kawan try jugak. :D

      Delete
  5. yummy...kemaen membangkit selera tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hiksss , apa lagi. Ajaklah cik abang makan. Weeee. :P
      Sedappppp. Tak tipuuuuu.

      Delete
  6. Really helpful lah your write up ni. I google je gold chili keluar blog u. Reviu lah lg!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you ! Hehe. Ya , will review more. ^_^

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah