Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, November 19, 2013

Bila semakin ramai yang tegur pasal penyusutan badan aku , alaaaaaa.

Assalamualaikum & Hello.

Ye , aku tak gemok. Tak pernah gemok. Dulu underweight teruk , sekarang ni dah hampir ke garisan normal dan bukan lagi underweight teruk. Alhamdulillah. Berkat cara makan aku yang diibaratkan mempunyai perut bersaiz semi D. Muahahaha!

Aku tak macam orang lain yang bila nak tunang , yang bila nak kahwin sebok dengan plan nak kurus. Aku masih terus dengan plan pemakanan aku macam biasa. Takde gangguan. Takde nawaitu nak diet , takde nawaitu nak kurus. Nawaitu nak badan berisi sikit lagi adalah. Tssskkk. Y____Y.

Tapiiiiii bila kebelakangan ni semakin ramai orang yang tegur aku 'Kenapa kurus ?' , 'Kenapa dah susut ?' , aku jadi tak tahu nak respon apa. Dalam hati ada juga terdetik 'Bila masa yang aku gemok ??'. Hikhikhik. Tapi dalam hati jela terdetik. Luar hati ?? Mulalah rasa tak seronok , rasa susah hati. Hahahaha. Kurus pun susah hati ke ?? Susahlaaa sebab badan aku susah naik. Huwaaaa. Terus tanya Wan. Nak confirmation. :P

N : Nampak kita macam dah kurus ke ? Ramai orang kata kita dah susut.
W : Biasa je , takde apa apa beza pun. 
N : Yeke , dah tu kenapa orang cakap camtu ??
W : Takde apalah , tak susut pun. 
N : Ok.

Tapi soalan yang sama tu tak habes dekat situ je ye. Lepas tu hampir semua colleague & kawan kawan aku pun aku tanya soalan sama. Kekekeke!

N : Aku dah kurus ke ?
N : Awak nampak kita dah kurus ke ?
N : Yeke kita dah susut ? 

Dan bila ada jawapan yang mengiyakan , seboleh mungkin aku menidakkan. Muahahahaha. Lebih baik tak payah tanya kan sebenarnya ? Membazir air liur je. Kekekeke! Tapi demi kepuasan hati , aku turutkan jua. Aceceeehhhh. 

Aku sampai takutlah nak pergi berdiri dekat atas alat penimbang tu. Takutkan kang kejap lagi berat aku jadi 35kg je kangggg. Haaa. Barulah tahu erti penyesalan kannn. Mihmihmih. So , buat masa ni aku avoid untuk timbang berat aku walaupun hati memberontak pergi timbang. Hihihihi. Nantilah lepas tunang ai pergi timbang okeh. :P

Mungkin aku susut sebab aku busy dengan preparation. Maybe juga sebab aku tak jaga rehat aku makan minum tidur dan segala. Mahunya tak , orang lain tido aku sebok jadi burung hantu layan cerita Korea. Semua gara gara susah tido. Nak makan ubat tido kang langsung tak bangun plak. Naye. Kahkahkah. Mungkin juga sebab aku stress. Sebab yelah , aku nak majlis aku sempurna. Taknak ada cacat cela. Siapa yang nak majlis dia ada cacat cela cakap dengan akuuu , cakap cepat. Hehehehe. Maka dengan itu , mungkiiiiinnnnn betul ada orang kata aku makin kurus ataupun sedikit susut. Y_____Y. Sobsobsobs. 

Ada juga yang pernah tanya aku 'Kau ada amek supplement apa apa ke nak kurus ?'. Nak je aku pekik dekat satu Malaysia ni yang 'Aku tak amek supplement nak kurus , aku hanya amek supplement nak putih je'. Hahahaha. Serious , aku lagi obses dengan kulit muka aku daripada badan aku. Huhuhuu. Dan jawapan aku kepada soalan ridiculous yang ada orang tanya tu ialah aku mengamalkan jalan kaki 30 minit sehari , turun tangga daripada tingkat 4 dua kali , naik tangga ke tingkat 4 dua kali sehari. Exercise takde langsung. Tracksuit pun takde , apatah lagi kasut sukan. Hahahahaha.


Siapa yang kenal aku , siapa yang selalu baca entry kat blog aku ni. Korang komen cepat. Nampak aku susut ke tak sebenarnya ? Ke semuanya ilusi optik je ? Hahahahahaha. 

Thanks for your time , love ya people.


p.s : kalau dah jari pun size 6.5 , celah manalah yang gemok aku ni pun. Tssskkk. 


xoxo


12 comments:

  1. kena letak gmbr sebelum dan selepas. baru nampak perbezaan.~:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha pergi jela rajinkan diri scroll entry lama. Jangan malas malas ok Aefa. :P

      Delete
  2. hurmmm...ko mmg cekodeng..i mean mmg rangka ko kecik...
    ko minum weightgain....hhahahahaaa aku sibok nak kurus weiiiiiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Aku minum pun tak naik weh. So lupakan jela.
      Keje aku makan , makan , makan. :P

      Delete
    2. cissss...kenapa aku makan makan makan pastu cnfirm gemok gemok gemok...

      Delete
    3. Hahaha itu nama dia aku turut tumpang bersimpati. Kekekeke!

      Delete
  3. haha.. dah tgk kat entry lamaa,, takdak beza ponnn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesss !! I lapppp u la Aefa. :D
      Tak kuruskannn ? Tak susutkaannn. Hahaha

      Delete
    2. mmg tak susut.. same je kurus cam gambar lama tu hahahaha

      Delete
  4. nadddd..takyah sibuk2 nadddd..akak ni xpernah cecah 40kg. pernah sekali je masa sem 1 kat U akak cecah 41kg..bkn bdn naik sgt,muka je lebih..last2 hidung tenggelam..huduh sgt. huhuhuhu! bila fikir2 blk just bersyukur.. boleh x dulu zaman sekolah kwn2 ckp org skinny mcm akak susah pregnant..sentap tak? haha..elok je pregnant aritu..bengong diorg ni..huhuhuhu..

    now berat akak dh naik sikit dr sblm ni,sbb akak consume acid folic. husband akak siap remind,cannot more than 42kg. boleh? just bersyukur je k..jgn amek port sangat..asalkan wan syg nk kawen dgn nad..kannnn..hikhikhik!

    peace k!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh ! I love ur comment kak. Patutlah Wan cakap "Kak Saila tu besar besar syg je , pakai wedges juga. Memang faveret same ke?". Hahahaha. Tula , kita ni pun 45kg tapi kadang kadang turun kadang kadang naik. Biol betul ! Hahaha

      Acid folic pun kita consume , tapi kadang2 terskip. Kekekeke. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah