Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, November 15, 2013

Nad's Kitchin : Banana + Strawberry + Nestle Yogurt = Smoothies.

Assalamualaikum & Hello.

**Sponsored Post Opportunity: NESTLE Natural Set Yogurt Recipe Challenge**


Tetiba teringin minum Banana & Strawberry Smoothies. Dan tetiba terus teringat Banana & Strawberry Smoothies dekat Dunkin Donuts yang anak buah aku minum beberapa tahun yang lalu. Hahahaha. Sedap. Tapi bila dah tengah bulan ni , hurm. Berpijaklah di bumi yang nyata. Huahuahua. Yang mampu ialah berangan sambil buat entry pasal Banana & Strawberry Smoothies. LOL. Nak minta ayah belikan pisang , strawberry , yogurtlah. Hikhikhik. But for now , aku share jela dulu eh resipi nak buat smoothies. Semudah ABC. Tutup mata , tekan blender. :P

Bahan Bahan

  • 1 cawan Nestle yogurt asli
  • 1/2 cawan fresh strawberry 
  • 1 pisang bersaiz sederhana
  • 1/2 cawan ais


Cara Cara
  1. Blend je semua bahan bahan dalam blender. 
  2. Siaaaappp !! Cucuk straw. Minum.
sumber : google

Senangkan ? Buat apa nak buat susah susah or nak beli mahal mahal bila kita boleh je cuba buat sendiri dekat rumah. Try and error. It helps. Sedap pun sedap. Minum sambil layan Running Man. Heaven. Wakakakaka!

Tips : tak payah guna gula , sebab buah pun dah manis. kalau nak extra rase strawberry boleh guna Nestle yogurt yang perisa strawberry. 

Thanks for your time , love ya people.



p.s : Nestle yogurt asli ni pun boleh guna untuk marinate ayam nak BBQ. Tak tipu. :D

xoxo



14 comments:

  1. macam sedap jee..macam sedap jee..hihi
    nk try nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Macam patut cube je , macam patut je. :P

      Delete
  2. Good Luck awak...kak ina baru nak buat resepi yogurt ni esok..tu pun kalau rajin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiuuu Kak Ina. Akak buatlah jugak. Kita pun buat suka suka jeee. :D

      Delete
  3. wahh.. smoga berjaya~ nanti nak try tekan blender tutup mata. nk tgk blender buah ke blender jari hahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muahahahaha. Kalau terblender jari naseb tauuu. Haha.

      Delete
  4. mai follow sini sambil cari resepi yang best best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah follow cikji balik daaahh , byknyaa menuuu. :D

      Delete
  5. best best best. Lepas ni boleh try. Hehe. ida pon buat sponsored post ni. sila lah jenguk :)

    http://sayaiday.blogspot.com/2013/11/sponsored-post-opportunity-nestle.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi try jangan tak try , jangan malu2. :D

      Delete
  6. wahhh nampak menarik, boleh cuba ni nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba tauu ! Tak sedap nanges eh. Hahaha. :P

      Delete
  7. kecur air liur tengok..hahaha ..=P

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah