Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, November 21, 2013

Book Review : Langit Vanilla - Wani Ardy

Assalamualaikum & Hello.

Tips nak beli buku daripada publisher Buku Fixi , Lejen Press , Terfaktab dan others indie writer : Buat research dulu pasal buku yang korang nak beli (google help much nowadays). Sebab publisher macam Buku Fixi , Lejen Press , Terfaktab ni dorang takkan simply buat sinopsis the whole chapter of the book dekat belakang buku macam publisher lain. Semuanya dalam maksud yang tersirat , korang kena faham betul betul sebelum beli which is aku always tak faham. Sebab tu aku akan buat sikit research sebelum beli. Hihihi. Mudahkan ???

Kali ni aku nak review buku Langit Vanilla karya Wani Ardy. Kalau korang google je Langit Vanilla , bersepah maklumat dan review yang keluar tapi hanya akan keluar kalau korang rajin nak carilah. Kalau tak baca jelah review aku yang tak seberapa ni. Mudah. Hahaha. Langit Vanilla bukan novel macam ketiga tiga review buku yang aku buat sebelum ni. Langit Vanilla ialah sebuah buku yang penuh dengan koleksi puisi.


The whole book sebenarnya pasal apa yang ada disekeliling kita dan sedikit sebanyak catatan peribadi penulis daripada sudut pandangan penulis itu sendiri. Kalau korang baca betul betul semua benda yang ada dalam buku tu , korang sendiri akan rasa turun naik penulis tersebut. Macam mana susahnya dia , macam mana kuatnya dia , macam mana positifnya dia. Semua ada dalam buku tu. Kalau dia marah , kita pun terasa marah. Kalau dia sakit , kita pun terasa sakit. Pendek kata , buku ni buat kita dekat dengan penulisnya. Dan aku suka penulisan dia yang bersahaja tanpa menggunakan perkataan yang tinggi nilai sasteranya. Mudah difahami.


Thanks for your time , love ya people.


p.s : maggi asam laksa for lunchhhh , sudah bankrap maaa. Y___Y.


xoxo


18 comments:

  1. rajinnya bca novel..ni yg beli dkt kedai artu ka..?apa kata tulis semua kami xyh beli dh..haha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Macam tu eh ? Bernas sangattt idea tu Hazwan. :P
      Aah dekat kedai haritulah. Dah pergi ke ?

      Delete
  2. best kan baca buku2 puisi yang guna bahasa yang mudah difahami macam ni? santai je baca.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah tahu takpe. Senang nak faham , senang nak hadam. :D

      Delete
  3. macam best je. :D btw SM done follow sini, jmput singgah ke blog kalau sudi :)

    http://santanmanis.blogspot.com/2013/11/pengalaman-sepanjang-berada-di-ktho.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam best je macam best jeee. Haha. Memang best pun SM. Belilah. Tak rugi.
      Thanks follow blog picisan ni. Will follow you back. :D

      Delete
  4. puisi cmni best. tak penat kepala nak fkr. maklum la kepala tak setaraf gn pemikiran A.Samad said kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe. Lainlah kita dua orang ni anak Usman Awang ke A.Samad Said , mungkin boleh faham. Hahahaha. :P

      Delete
    2. haha.. anak sedara dorg pon belum tentu paham la hahahah

      Delete
    3. Tahu takpe , asal nak baca kena buka kamus. Nanges. Y____Y.

      Delete
  5. macamane nak beli yang wani ardy punya ni eh? boleh kongsi tak? tahnkzalotttt! hehe hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina boleh refer entry ni : http://nadiaradzif.blogspot.com/2013/11/sesi-melejenkan-diri-dekat-i-am-lejen.html. Thanks. :)

      Delete
  6. Menarik laa semua buku2 yang nadia review, jadi nak pi cari pulak kat kedai buku hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Cari jangan tak cari. Ni pun semalam Nadia TERbeli buku lagi. :P

      Delete
  7. WAH WAH WAH
    betul. FIXI and seangkatannya memang best (Y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akeylaaa. Kan ! Sangat best , meruntun emosi. Amboii bahasa. :P

      Delete
  8. Replies
    1. Kan kan kan ! Lagi best puisi kena batang hidung. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah