Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, November 25, 2013

Book Review : Wayang Jadi Saksi karya Kaz Ishak

Assalamualaikum & Hello.

Tips nak beli buku daripada publisher Buku Fixi , Lejen Press , Terfaktab dan others indie writer : Buat research dulu pasal buku yang korang nak beli (google help much nowadays). Sebab publisher macam Buku Fixi , Lejen Press , Terfaktab ni dorang takkan simply buat sinopsis the whole chapter of the book dekat belakang buku macam publisher lain. Semuanya dalam maksud yang tersirat , korang kena faham betul betul sebelum beli which is aku always tak faham. Sebab tu aku akan buat sikit research sebelum beli. Hihihi. Mudahkan ???

Dalam busy busy aku nak buat preparation untuk majlis aku. Aku sempat juga luangkan masa aku sikit untuk menghadap novel Wayang Jadi Saksi karya Kaz Ishak. Nak buat review punya pasal , cepat cepat aku baca tau. Muahahaha. By the way , this is my first review buku daripada Roman Buku Publisher. Tapi takde beza sangat pun dengan publisher sebelum sebelum ni. ^^



The whole book aku boleh sinopsiskan pasal kehidupan Mika , seorang projectionist dekat TGV KLCC. Selama ni kita tengok wayang , setakat bayar tiket and duduk diam dalam hall dan layan movie kan ? Tapi bila baca novel ni kita akan tahu sedikit sebanyak pasal panggung wayang. Apa di balik tabir pothole , macam mana gulungan filem diputarkan dekat projector. Apa yang staff staff panggung wayang buat masa kita semua ralit dengan tayangan. Macam macam. Penggunaan bahasa kebanyakkannya hiperbola. Kadang kadang rasa susah nak faham padahal benda tu simple je. Rasa macam nak marah pun ye. Cut it short la weh. Hahahaha. Mula mula aku baca aku rasa macam tak best , yelah pasal ayat hiperbola dia tu. Aku malas nak faham habes habes. But , makin lama aku baca makin aku jadi sewel macam Mika. Novel ni berjaya tipu aku dan perasaan aku. Sedih. Buat aku sama sama rasa suspen , berdebar debar dan kecewa. Nice job Kaz Ishak !

Thanks for your time , love ya people.


p.s :  5 days to go , semakin ketara peluh dingin di tangan. sobsss.


xoxo


2 comments:

  1. Assalamualaikum. Blogwalking sini...

    Btw, jom join untuk memeriahkan lagi segmen di blog fafa. Suka hati nak buat entry atau tak. Yang penting, harap sudi join. Nak meriah sikit. Hehe XD

    http://cikfafasweet98.blogspot.com/2013/11/segmen-follow-sampai-muntah-free.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Fafa , thanks BW. InshaAllah akan join. :)

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah