Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, December 13, 2013

Buah dan daun durian belanda untuk melawan kanser

Assalamualaikum & Hello.


First of all , maaflah ye kalau entry aku daripada semalam kurang menarik. Buat masa ni aku takde mood nak taip entry pasal diri aku or pasal apa apa jelah selain daripada kanser. Seperti yang sedia maklum , ayah aku pesakit lung cancer tahap 4. Dan sekarang ni aku tengah gigih mencari penawar yang boleh perlahankan or mematikan sel kanser tersebut. Maka dengan itu , aku kongsikan sikit dengan korang apa yang aku jumpa. Moga boleh membantu kalau ada sesiapa yang mencari maklumat macam aku. ^_^



Durian belanda (bahasa Inggeris Soursop, tulisan Cina Tradisional 紅毛榴蓮, Soursap, Guanábana, Graviola, Zuurzak, Coração-da-Índia, Guyabano or Corossol ) atau nama saintifiknya Annona muricata L
Pokok Durian Belanda merupakan pokok yang berasal dari hutan tropika Carribean Amerika Selatan yang kini telah ditanam di Asia Tenggara termasuk Malaysia dan Indonesia di mana ia dikenali sebagai Sirsak (dari Bahasa Belanda zuurzak). Ia biasanya tumbuh di aras laut sehingga montane bawah.
Buahnya boleh dimakan dan mempunyai duri yang lembut, tidak berbau. Isinya terdapat banyak biji, dan sering juga dibuat jus, sorbet dan sebagainya.
Durian Belanda adalah pembunuh semulajadi sel kanser yang ajaib dengan 10 ribu kali lebih kuat dari pada terapi kemo menurut satu kajian tertutup oleh pengusaha ubatan dunia. Saya pernah mendengar petua orang tua-tua mengenai penggunaan durian belanda dalam pengubatan kanser (lebih tepat lagi kanser payu dara), walau bagaimana pun ia tidak begitu jelas dan petua ini juga tidak disebarkan dengan meluas.
Khasiatnya dalam pengubatan kanser telah dibuktikan menerusi kajian tertutup yang dinyatakan tadi kerana pengusaha farmasi tamak yang mahu mengkomersialkan tetapi mereka gagal untuk mempatentkan kerana “Dibawah undang-undang persekutuan, sumber bahan semulajadi untuk ubat adalah DILARANG dipatentkan.”

Khasiat dari buah durian belanda ini memberikan kesan anti tumor / kanser yang sangat kuat, dan terbukti secara perubatan menyembuhkan segala jenis kanser. Selain menyembuhkan kanser, buah ini juga berfungsi sebagai anti bakteria, anti fungus , berkesan melawan berbagai jenis parasit dan cacing, menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, stress, dan menormalkan kembali sistem saraf yang kurang baik.
Rahsia penyelidikan semula ini didedahkan oleh Institut Sains Kesihatan Amerika, mendapati pokok dan buahnya berupaya
  1. Menyerang sel kanser secara efektif dan semulajadi, TANPA rasa mual, berat badan turun, rambut gugur, seperti yang terjadi pada terapi kemo.
  2. Melindungi sistem kekebalan tubuh dan mencegah dari jangkitan yang mematikan.
  3. Pesakit merasakan lebih kuat, lebih sihat selama proses perawatan / penyembuhan.
  4. Menambah tenaga dan penampilan fizikal semakin bertambah baik.

Ia juga telah diuji oleh sebuah pengusaha farmasi terbesar di Amerika di lebih dari 20 makmal, sejak tahun 1970-an hingga beberapa tahun berikutnya. Hasil ujikaji dari ekstrak (sari) buah ini adalah :
  1. Secara berkesan memilih sasaran dan membunuh sel jahat dari 12 jenis kanser yang berbeza, diantaranya kanser : Usus Besar, Payu Dara, Prostat, Paru-Paru dan Pankreas.
  2. Daya kerjanya 10,000 kali lebih kuat dalam memperlambatkan pertumbuhan sel kanser dibandingkan dengan Adriamycin dan Terapi Kemo yang biasa digunakan!
  3. Tidak seperti terapi kemo, ekstrak buah ini secara selektif hanya memburu dan membunuh sel-sel jahat dan TIDAK membahayakan atau membunuh sel-sel yang sihat.
Ketika para pakar penyelidik dari Institut Sains Kesihatan mendengar berita keajaiban durian belanda, mereka mulai lakukan usaha penyelidikan. Hasilnya sangat mengejutkan. durian belanda terbukti sebagai pohon pembunuh sel kanser yang berkesan.
The National Cancer Institute mulakan penyelidikan ilmiah yang pertama pada tahun 1976. Hasilnya membuktikan bahawa daun dan batang kayu durian belanda mampu menyerang dan menghancurkan sel-sel jahat kanser. Sayangnya hasil ini hanya untuk keperluan dalaman dan tidak dihebahkan.
Sejak 1976, durian belanda telah terbukti sebagai pembunuh sel kanser yang luar biasa pada ujikaji yang dilakukan oleh 20 makmal bebas yang berbeza.
Satu kajian yang dihasilkan oleh the Journal of Natural Products menyatakan bahawa kajian yang dilakukan oleh Catholic University di Korea Selatan, mendakwa bahawa salah satu unsur kimia yang terkandung di dalam durian belanda, mampu memilih, membezakan dan membunuh sel kanser usus besar dengan 10,000 kali lebih kuat berbanding dengan Adriamycin dan terapi kemo!
Sebuah kajian di Purdue University pula membuktikan bahwa daun durian belanda mampu membunuh sel kanser secara berkesan, terutama sel kanser: Prostat, Pankreas, dan Paru-paru.

Khasiat Lain dan Petua Petua seluruh dunia
Penduduk di banjaran Andes, Peru, membuat serbuk teh daripada daunnya untuk mengubati sakit kerongkong. Bijinya ditumbuk halus khusus untuk membunuh parasit di dalam tubuh manusia seperti cacing.
Sementara penduduk Amazon menggunakan akar, kulit, dan daunnya untuk mengobati kencing manis.

Begitu juga suku asli Guyana membuat serbuk teh dari daun dan kulit pokoknya dijadikan tonik minuman untuk mengatasi masalah jantung dan penyakit hati.

Mereka juga mendapatkan minyak dari daunnya atau buahnya yang masih muda lalu dicampurkan minyak zaitun untuk luaran mengatasi masalah sakit sendi dan sengal-sengal anggota tubuh.

Di Jamaica, Haiti, dan India Barat, buahnya dan air perahan durian belanda diminum sebagai obat demam, membunuh cacing di perut anak-anak, dan obat diare.

Kulitnya juga dipercaya dapat mengobati penyakit jantung dan batuk, di samping membantumengembalikan kesuburan pasangan yang sukar mendapatkan anak. Kegunaan lain ialah sebagaiobat malaria.

Khusus bagi ibu yang baru melahirkan anak, wanita suku asli Guyana digalakkan meminum jus atau memakan terus buahnya bagi meningkatkan pengeluaran susu, di samping menghindari ketegangan.

Dari segi pengobatan modern, kajian menemukan bahwa bahan yang terkandung di dalam buah durian belanda bisa digunakan sebagai akti-bakteria, anti-kanser, anti-tumor, astrigen, dan penyakit saraf. Durian belanda mengandung bahan amyloid, asid sitrik, fruktosa, manganese, sukrosa, reticuline, dan tannin.

Nilai Pemakanan
Buah tinggi kandungan karbohidrat, terutamanya fruktosa. Buah ini juga mengandungi sejumlah besar vitamin C, B1, dan B2.

Kesan Sampingan
Kajian yang dilakukan di Caribbean telah menyarankan hubungan antara pengambilan durian belanda dan bentuk-bentuk atypical penyakit Parkinson kerana kandungan annonacin yang sangat tinggi.

sumber : Durian Belanda Penawar Kanser, 10,000 X lebih kuat daripada Terapi Kemo?

Aku hanya mampu usaha carikan apa yang terbaik untuk ayah. Perhaps that I will find the good one. Buat masa ni ayah baru mula makan capsule biji aprikot. Aku akan tulis dalam entry yang akan datang dekat mana aku cari capsule biji aprikot tu. Kepada korang yang concern pasal ayah , thousand thanks. Hanya Allah yang mampu balas jasa baik korang semua. ^_^v

Thanks for your time , love ya people.


p.s : cari daun durian belanda , nah pergi facebook Teh Durian Belanda Penawar Kanser.


xoxo


61 comments:

  1. nice sharing,akak :) bagilah ayah akak makan durian belanda ni... insyaallah,ada kesan positif... ada yang dah dibuat jus... bolehla minum.. jus durian belanda... saya cakap ni pun sebab arwah mak saya pun penghidap kanser paru2 stage 4... arwah mak dulu pun minum jugak jus durian belanda ni... tapi dah ajal kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah , akak pun tengah cari ni dik. Memang nak cuba segala yang boleh. Aah akak tau pasal arwah mak adik. Kakak adik ada bagitau dalam entry sebelum ni. :)

      Delete
    2. hehe... :) cubalah mana yang kita mampu kan? :)

      Delete
    3. Yup yup. Betul tu ! Akak setuju 150%. :P

      Delete
    4. haha,akak ni asyik puji saya je... kembang dah ni :P :P

      Delete
  2. make sure mkn yg original fruit tau babe, jgn bantai kordial ko bg kt ayah ko,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha taklah ! Gila ke , kordial aku je minum. :D

      Delete
  3. Capsule biji apricot?
    Nape tak makan yg original biji apricot?
    tapi hari tu penah termakan nenek punye, ingatkan almond sbb rupa dia sebijik mcm almond serius tak sdap Pahit!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab ada someone bagitahu tak elok makan yang original biji aprikot.

      "Tentang biji aprikot tu memang betul baik untuk cancer paru-paru tapi WHO haramkan penggunaan biji aprikot untuk kanser. Kami pelajar medic pun tak faham kenapa diharamkan.
      Antara sebab2 yang WHO bagi due to pengharamannya adalah
      1) kajian mengenai biji buah aprikot itu masih tidak dapat dipastikan oleh saintis padahal di mexico aprikot dah digunakan di hospital2 di sana
      2) experiment terhadap tikus kebanyakannya gagal so bila tikus gagal, manusia pun tak boleh jugak
      Itu alasan daripada WHO laa. Bagi kami yang mengkaji, yang belajar tentang pelbagai jenis cancer sangat-sangat mengesyorkan penggunaan biji aprikot untuk merawat cancer.Ekstrak bijinya diharamkan, tapi kalau dalam bentuk vitamin atau supplement ia dibenarkan pula."

      Yeke pahit ? Ayoyoyooo ! :D

      Delete
    2. Owh..cmtu ke..
      Aah mmg pahit gila kelat2 cmtu..
      Kalau capsule tak rase sangat kot terus telan je..

      Delete
    3. Hahaha. Yelah tu kot , kita tak pernah try pun. Tengok je. :D

      Delete
    4. Kami mempunyai banyak produk berkaitan durian belanda...sila hubungi saya di talian 019-9904502 qudus

      Delete
  4. nice sharing =) selagi ada ubatnya, boleh je pergi try =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Azwar , selagi ada. Kita cuba jelah. :)

      Delete
  5. teruskan usaha akak.. may Allah bless.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin , semoga dipermudahkan semuanya. :)

      Delete
  6. aku penah makan biji apricot tu..pahit ya ampunnnnnnnnnnnnnnn....tp bagus utk kanser..xpe, kita usaha dulu pastu baru tawakkal kan...aku doakan yg baik2 je weh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot bebeh ! Terharu ni. Nampak tak aku terharu ni. Y___Y

      Delete
  7. Salam Jumaat.. singgah sini dari info blog MyCherita.. tahniah. Sy follow sini ye. Salam ukhwah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sabtu ! Hihihi. Terima kasih singgah , dah follow anda juga. :)

      Delete
  8. takpe...teruskan mencari maklumat pasal kanser...a knowledge for you is a knowledge for us..thanks sebab share apa info yang dapat. .Semoga ayah awak cepat sembuh...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih banyak Lan. Kalau Lan ada knowledge juga , jangan lupa kongsi. :)

      Delete
  9. Who knows it gives such a good benefit.. SubhanAllah, I think I've tried the raw one once and it is really good.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup the raw one is better. Do try this soon. Its quite bitter. :D

      Delete
  10. semoga ikhtiar ini ada hasilnya...amiin amiinnn.... :)

    ReplyDelete
  11. http://zaiwinners4lifemuslim.blogspot.com/p/testimoni.html

    ReplyDelete
  12. Saya ada banyak tanam pokok durian belanda ni belakang rumah..sesiapa yang berminat boleh kontek 0143795042..saya boleh post daun durian belanda ni..boleh minum airnya..buat seperti minum teh..saya SABAH..

    ReplyDelete
  13. bercakap mengenai bijik apricot..ni memang pahit. tapi bagus utk kanser. Diana selalu jadik tukang beli utk bbsiter. Sbb my bb siter bekas pesakit kanser. almost setahun dia dah amalkan. setakat ni feedabck yang baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann ? Alhamdulillah. Usaha masing masing. ^_^

      Delete
  14. Replies
    1. Baca juga info tentang susu kuda liar. Baik utk cancer dll

      Delete
  15. Lupa nak tanya how is your dad's condition. Semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , the size getting smaller. Doakan yang terbaik ya. ^_^

      Delete
    2. Apa rawatan yg di beri pda ayah nadia..dan bgaimner keadaanyer sekarang nadia

      Delete
    3. Kimoterapi , sambil tu masa awal awal amalkan b17 biji aprikot. Alhamdulillah sekarang baik baik aje. Sekarang just amalkan ubat daripada hospital. :)

      Delete
  16. Dari yang saya baca pil keladi tikus juga bagus utk rawat cancer. Dan sebelum makan biji aprikot ni makan dulu sepotong nenas atas betik dan nenas elok dimakan sekali yg tengah tu sebab ia mengandungi bromlin yg blh menghuraikan sel cancer. Semoga ayah anda akan sembuh semula.

    ReplyDelete
  17. jusdaundurianbelanda.blogspot.com
    Sy baru mula mengamalkan jus ni. Sy juga seorang fighter..

    ReplyDelete
    Replies
    1. All the best ! Semoga semuanya dipermudahkan untuk awak dan semoga sentiasa kuat !! ^_^

      Delete
  18. baru je ambik dri pokok td..hehee..best giler rse durian belanda ni.. =)

    ReplyDelete
  19. ANTARA KANSER YANG MAMPU DIRAWAT DAN BERJAYA DIUBATI :

    KANSER PARU-PARU
    KANSER USUS BESAR
    KANSER SERVIKS/PANGKAL RAHIM
    KANSER PUNDI KENCING
    LEUKIMIA
    KANSER REKTUM/DUBUR
    KANSER TULANG
    KANSER OTAK
    KANSER OVARI
    KANSER HATI
    KANSER NODUS LIMPA/LYMPHOMA
    KANSER PAYUDARA
    KANSER RAHIM
    KANSER PROSTAT
    KANSER PERUT
    KANSER PANKREAS
    KANSER PITUITARI
    KANSER KELENJAR LIUR
    KANSER VAGINA/FARAJ
    KANSER KULIT
    KANSER MULUT
    KANSER HIDUNG
    KANSER TIROID
    KANSER TEKAK
    KANSER TESTIS
    KANSER ESOFAGUS/SALUR MAKAN
    KANSER HEMPEDU/SALUR HEMPEDU
    DAN LAIN-LAIN KANSER

    ReplyDelete
  20. Slam...sy ada menjual herba warisan yg mampu menyembuhkan kanser dan pelbagai jenis kanser..tahap 1 tahap 2 tahap 3 tahap 4.memusnahkan dan mematikan sel sel kanser.. harga cuma rm130 tetapi herba warisan ini terlalu berkesan dan saya jamin tuan tuan dan puan puan akan terkejut dengan rawatannya yang cepat dan selamat untuk sembuh...daun daun herba warisan termasuk juga daun rerama...merawat dan membaik pulih...jangan biar sehinga terlewat..jangan biarkan hidup derita..selagi boleh rawat lebih baik di rawat..hutan belantara kita tersembunyi sejuta 1 rahsia...herba ini amat amat mujarab..jangan biar derita membunuh kehidupan anda.ramai yang dah berjaya sembuh dengan produk sy call saya xpun msg xpun wasap sy 0174687570 mohd zuhairi...

    sy cma bntu membantu...sy tidak sangup tngok org dpn mata sy sengsara xpun di ragut nyawa...penawar nya telah ada...hubungi sy secepat munkin

    Orang yang tiada penyakit kanser andai nak amal kan herba saya ini pun boleh...jadikan amalan harian untuk menjaga badan dan membuang toksid...orang ada kanser...saya akan membantu merawat hingga sembuh

    NAMA SYARIKAT SAYA.....JUTAWAN HERBS NO PENDAfTARAN SYARIKAT SAYA PG 0346818-W NAMA PEMILIK MOHD ZUHAIRI BIN NOORDIN

    ReplyDelete
  21. salam.........saya cuba nak copy maklumat dalam ini tapi tak boleh kenapa>?

    ReplyDelete
  22. Boleh tolong copy dan masukkan maklumat berguna ni ke dalam fb saya di Putera Sihat Putrajaya sekarang...pls
    call my no to 017-6962469

    ReplyDelete
  23. Askm.Ibu saya sedang menderita akibat kanser.Di dalam perutnya sentiasa dipenuhi air.Sudah banyak kali perut ibu saya ditebuk untuk mengeluarkan air.Mohon bantu saya demi ibu saya.No. telefon saya : 013 976 2953.

    ReplyDelete
  24. zidankanji@gmail.com.Ibu saya sedang menderita akibat kanser. Harap mendapat maklum balas sekadar segera. 013 976 2953.

    ReplyDelete
  25. salam....mohon share gambar pokok durian belanda ni ye...tq

    ReplyDelete
  26. salam....mohon share gambar pokok durian belanda ni ye...tq

    ReplyDelete
  27. Tahniah, entry yang sangat infomatif...jemput singgah blog saya di kebuntepipagar.blogspot.my

    ReplyDelete
  28. Dr syak sy kanser rahim sbb pendarahan haid tanpa henti... byk pla tu....jiran suh amalkan durian belanda mentah blender campur air sekali ngan biji dan kulitnya, pastu biarkan lama sikit bila dah mendap kebawah air kat atas tu ambil..minum pagi segelas, minum selang sehari ..inshallah ble baik....berbulan sy mengalami pendarahan , mcm2 da buat, minum ni sekali je , esoknya darah trus bhenti...boleh email sy eva_ershana@yahoo.com

    ReplyDelete
  29. Terima Kasih atas info yang bermanfaat. Untuk yg tercari2 buah durian belanda, boleh lawati www.mydurianbelanda.com atau hubungi 012-2284746 untuk mendapatkan puri durian belanda yang asli tanpa sebarang pengawet

    ReplyDelete
  30. Slam…sy ada menjual herba warisan yg mampu menyembuhkan kanser dan pelbagai jenis kanser..tahap 1 tahap 2 tahap 3 tahap 4.memusnahkan dan mematikan sel sel kanser sebanyak 0.6 cm dan 0.8 cm sebulan mgikut dose yang di gunakan..herba warisan ini terlalu berkesan…daun herba warisan…merawat dan membaik pulih…jangan tunggu sehinga terlewat..jangan biarkan hidup derita..selagi boleh rawat lebih baik merawat..hutan belantara kita tersembunyi sejuta 1 rahsia…herba ini amat amat mujarab..jangan biar derita membunuh kehidupan anda.ramai yang dah berjaya sembuh dengan produk sy call saya xpun msg xpun wasap sy 0174687570 mohd zuhairi…
    sy cma bntu membantu…sy tidak sangup tngok org dpn mata sy sengsara xpun di ragut nyawa…penawar nya telah ada…hubungi sy secepat munkin
    Orang yang tiada penyakit kanser andai nak amal kan herba saya ini pun boleh…jadikan amalan harian untuk menjaga badan dan membuang toksid…orang ada kanser…saya akan membantu merawat hingga sembuh
    NAMA SYARIKAT SAYA…..JUTAWAN HERBS NO PENDAfTARAN SYARIKAT SAYA PG 0346818-W NAMA PEMILIK MOHD ZUHAIRI BIN NOORDIN

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah