Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, December 16, 2013

My favourite person , Rina Ellisa ! ^^

Assalamualaikum & Hello.

Memandangkan dua tiga empat lima hari ni entry aku semua bergenre serious , harini aku nak tukar mood pula. Yelah , asyik bagi korang fakta je tak best juga kan. Hihihihi.


Rina Ellisa Rusdan , nama si cantik manis bergigi besi ni. Tunang kepada Eshat (kawan Wan) tapi standardlah , kawan Wan kawan aku juga. Hihihihi. Nak kata aku kenal Rina ni dah lama , takdelah lama. Tapi dalam banyak banyak girlfriend kawan Wan , aku pilih untuk rapat dengan Rina. Tak tahulah kenapa , maybe sebab dulu dua dua pakai gigi besi. Hahaha. Boleh eh gitu ?? :D

Dulu selalu juga jumpa , lepak siap pergi PD lagi. Sekarang ni , kemain susah nak jumpa. Yelah , masing masing ada komitmen kan. Kalau dapat jumpa pun mesti sekejap gila. Menyampah betul. Lepas tu port jumpa memang tak lain tak bukan dekat futsal court. Sadis ! Itulah padah dia , dapat tunang dua dua kaki futsal. Rasa macam nak keluarkan akta takleh berfutsal bagi lelaki sudah bertunang/berbini. Muahahahahaha.


Walaupun ktorg jarang jumpa , jarang juga contact sebenarnya. Tapi , bila sekali dah jumpa. Semua cerita yang terlepas nak cerita , semua ktorg buka balik. Janji boleh share. Daripada cerita sedih , sampai cerita fashion victim (you know who babe) semua ada. Pitam ! Tu yang Wan dengan Eshat malas nak bawak ktorg jumpa. Memang lepas tu tak jumpa jalan pulang. Miahahaha.

Cukuplah haritu masa abang Eshat kawen , sehari selepas aku dengan Wan tunang. Terjumpa Eshat , tapi tak nampak Rina. Terus tanya Eshat mana Rina. Kekeke.

N : Rina mana ?
E : Dia jadi pengapit , atas nu ha.
N : Alaaaa tak dapatlah jumpa.
W : Kita makan dululah , lepas tu jumpalah Rina.

Tapi boleh lama gila lak Rina atas pelamin tu. Dengan merenjis bagai , aku kalau nak jumpa. Memang nak jumpa juga. I don't care. Hahahaha

W : Kita makan cendol dekat luar dulula , jap g masuk mesti dia dah habes atas pelamin tu.
N : Okay , makan dululah. Tapi kalau tak habes lagi camne ?

Dah habes makan cendol pun Rina still atas pelamin tu lagi. Haiz. Mencik mencik !! Hahahaha. Aku pun lambailah Rina yang duk kat pelamin tu dengan signal macam nak gerak balik. Tapi , dan dan makcik tu curi time kejap , jumpa aku dekat tepi tangga nak naik dekat pentas (pelamin) tu. Hahahaha.

W : Dah jumpa ke ?
N : Dah ! Jumpa tepi tu tadi , kejap.
E : Macam tu pun boleh ? Semalam kan dah jumpa. Tak puas lagi ?

Eleh Eshat kau jangan nak dengki sangat eh. Lempang karang. Wakakaka. Aku jumpa jelah , tak culiknya tunang kau tu. Tssskkk. Y___Y.


Rina ni kalau mula mula tengok dia , memang kau akan rasa dia ni macam sombong macam bajet cantik pun ye. Naseb baik memang cantik. Kalau tak ???? Isi tempat kosong. Hahahaha. Tapi tunggu kejap , bila kau dah kenal dia. Memang rasa nak sekeh je kepala dia. Ada je benda dia nak buat lawak dengan blur dia. YaAllah selamatkanlah aku. Hahahahaha.

Tapi , aku sayang dia. She always be there bila aku nak dia ada. Walaupun kadang kadang kau cerita dan reaksi dia blur macam nak minta tumit. Tapi , she is a good listener to me. Ngeee. Thanks for always be there , thanks for your moral support. Sayang awak lebih la babe. Mmuahhh ! I miss you lotsssss. Nanti ada masa , kita datang umah awak ehhh ehhh ehh. Nanti ingatkan kita minta cuti masa awak kawen. Kekekeke.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : memang aku tak ramai kawan rapat berjantina perempuan , sebab aku memilih. ^_^


xoxo


26 comments:

  1. eh! camne lah boleh terlepas entry awk ni makcik.. hahaha..
    Senyum sorang2 baca entry ni.. *Tutup muka* :p

    Bila lagi tah kita dapat jumpa ni.. Y__Y
    Dan sila apply cuti awal-awal ye kita kawen nanti..
    Kalau tak, merajuk sampai bila-bila.. Hihihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha banyak sangat entry harini makcik. Terlebih rajin. :D
      Amboii kemain tau tutup muka , guna bantal busuk ke tutup muka. Kekeke.
      Itulahnyaaaaa , nak jumpa lagi. Nak piknik lagi. Nak sambal mak lagiiiii.
      Baiklah !! Kita akan apply cuti harini. Ewaaaahhh. :P

      Delete
  2. sama laa kita, ika pun tak ramai kawan perempuan..ramai kawan lelaki (sejak dah bertunang terus takde kawan lelaki sebab semua takut kat asyraf miahahahaha), bab kawan perempuan ni ika sangat3 memilih...sebab tak ramai yang ika jumpa betul2 nak bersahabat..ramai yang cuma mengambil kesempatan..which i seriously hate that kind of people....

    baca entri nad ni buat ika rindu kat sahabat2 ika...medic study sgt laa melompat2 sana sini..tambah lak ika jenis transfer program memanjang..so tak lekat kat campus...kadang kat hospital...mana nak dapatnya kawan/sahabat haa ahahahamember lak lain course..sadisss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha! Perenggan yang atas tu memang sama dengan Nad. Nad sejak sejak dengan Wan , memang nak lepak dengan kawan laki pun serba salah. Ni bila dah tunang. Lagilah salahkan. Kekeke. And pasal kawan yang mengambil kesempatan tu. Sangat setuju. I used to have a friend yang backstab me. Sakit. Rasa nak flush je dorang dalam jamban. :P

      Nad pun rindu kawan kawan Nad , bila dah makin tua ni makin rasa rindu dengan dorang. Nak lepak lepak macam dulu. Huwaaaaaa. Y____Y

      Delete
    2. bukan lepak je, text whatsapp pun dah rasa macam berdosa je mihmihmih. KAdang benda gitu laa yang buat gaduh, nak elak benda camtu so terpaksa laa kurangkan sikit berkawan dengan lelaki..memang tak contact langsung dah...ada yang cakap asyraf mengongkong..tapi entah, pada ika tu komitmen kita dengan pasangan kita an ;) perghhh sama laa, memang ramai kawan jenis backstab..benci an...kalau boleh flush dah flush dah haha

      itu laaa, tapi kita ingat kat dorang and sesekali jumpa pun dah cukup an, nanti majlis nad dengan wan jemput laa semua sahabat2 ahahaha

      Delete
    3. Exactlyyy !! Sama !! Kalau nak text whatsapp pun rasa macam kang kalau kantoi macam manaaa. Haaaa nanti kena marah , nanti gadoh. Arghh. Untuk elakkan benda benda macam ni , kita kenalah mencegahnya daripada berlaku. Atototototo. Pendapat Ika sama dengan pendapat Nad , biarlah dorang cakap dorang pengongkong ke apa ke. Ada aku kesah. Muahahahaha. :P

      Delete
    4. ahahahaha sekepala dah ni, memang boleh geng dah ni mihmihmih :P
      kan, bukan nak back up tunang tapi dah memang camtu kita rasa, nanti bila dorang dah ada serious relationship, baru dorang rasa apa kita rasa ni kan hohoho

      Delete
    5. Yup yup yup !! Betul tu. And now Nad rasa , kalau tak kuar lepak dengan dorang pun takpe. Kalau tak kuar lepak dengan tunang sendiri. Omakhaih. I cannot help that feeling. Hahahaha. Seminggu tak jumpa , memang perang. :P

      Delete
    6. perghhhh sama laa ni kenapa nye?? ahahahaha
      ika kalau tak jumpa asyraf pun macam sekejap2 rasa nak kecik hati, dia cakap busy tak sempat jumpa pun terus rasa nak kecik hati, mihmihmih belum lagi kalau merajuk, bergaduh sebab jauhhh ke dia keluar tak beritahu ke makkk aihhh gedik melampau dah rasa..tapi tak peduli...ahahaha..dah memang rasa macam tu...

      Delete
    7. Weeehhh ! Memang nak kena sep tinggi tinggi ni. Hahahaha. Sama denganlah kitaaaaa. Tapi bila dah jumpa , elok je. Yang gadoh merajuk semua sebelum tu , semua macam hilang je tetiba. Gila ke apa. Wakakakaa.

      Delete
    8. semua sama!! semua sama!! ika pun lepas jumpa terus ok, terus boleh gelak2 gedik2 manja2...ahahahaha...meroyan dah ni...kena kawin cepat dah ni,...ahahhahahah :P
      sebenarnya kita nak perhatian dia kan kan KAHKAHKAH

      Delete
    9. Yesssss ! Itulah dia punya mainpoint. Kita nak attention dia. Kalau gedik gedik merajuk , dapatlah perhatian sikit. Kekekeke. Teruk betul. Apa punya perangai ni ?? Hahaha. Kawen cepat. Perghhh kan best kalau kawen cepat tu semudah macam menaip. Dah lama dah kawen rasanya. Lalalalala.

      Delete
    10. perangai mengada sikit, sayang banyak, nak perhatiannnn banyak banyak banyak!! HAHA
      itu laa pasalnya, kalau laa kawen tu mudah kan T_T

      Delete
    11. Kan ! Kalau semudah tu je , memang balik kerja ni jugak nikah. Amboiii. :P

      Delete
    12. masing2 dah gatal nak kawin ahahahaha adoooiiii :D

      Delete
    13. Eh eh eh. Bukan Ika je ke gatal nak kawen. Lalalalala. :P

      Delete
  3. Hehehe untong la die ada mmbr baek mcm tu..kite nk jugakk..hihihihi anyway relationship dengan mmbr pmpuan ni lg susah nk jg dr mmbr lelaki tau..sbb tu kite pun x rmai mmbr pmpuan...asyk touching je..kite pun naek stress...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly !! Sependapatlah kita Lily. Perempuan ni memang jenis cepat terasa. Dapat pula mulut macam ni. Arghh sedih. Sikit sikit sentap , tak kuasaaaaa ! :P

      Delete
  4. hahahhaha tahu x pe.!.tension tau...nk mnje2 je..hahaha tapi lau ade yg ok mmg la okey..ye la..dieorg je kita blh sharing2 bnd personal kan...heehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul betul ! Setujuuuu. Sep sikittt. :D

      Delete
  5. untung laaaa~~.. aefa dah takde member kamceng cam kambeng cmtuu.. sume dah buang jauh2.. -.-''

    ReplyDelete
    Replies
    1. :( kwn atas nama je wat pe.. bile susah org lain yg tolong kite.. baik takyah ade dorg..

      Delete
    2. Biasalah tu Aefa , dalam ramai ramai mesti ada yang macam tu. Bertabahlah ye. :)

      Delete
    3. haha.. peristiwa lama.. tak perlu kenang smula.. happy dgn hidup skrg. yeaaayyy

      Delete
    4. Bagusss ! Thumbs up. Tak perlu dikenang barang yang lepas. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah