Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, December 19, 2013

NadiaWanEday : Doorgifts

Assalamualaikum & Hello.

Before majlis haritu , aku duk rambang mata. Tak tahu nak bagi door gift apa dekat guests. Yang aku tahu aku beli balang hexagon je 200 pieces. Nak letak apa dalam balang , tak tahu. Kekekeke. Idea awal nak letak marshmallow , tapi kira kira budget. Errmmm. Forget about it. 

Last last , aku letak biskut cina sembahyang. Hahahaha. Alaaaa yang ada icing kaler kaler tu. Hurm bahasa mudah , biskut pusat. Aku beli 1 tin besar terus , tapi masih tak cukup. So , untuk second batch aku letak biskut ikan. Bergaduh okay dengan Wan pasal biskut ikan tu. Aku beriya iya nak , dia duk suruh amek biskut icing tu je. Paaangggg karang !

Hexagon Jar : RM 1 x 200 pieces = RM 200
Biskut Pusat : RM40 (sekali tin)
Biskut Ikan : RM 40(sekali tin)
Reben : RM 0.70 x 20 = RM 14
Sticker Jar : RM 0.45 x 200 = RM 90

Total :  RM 384


Kenapa reben sampai 20 gulung aku beli ? Hahahahaha. Sebab yang first batch reben aku beli tu aku salah gunting. Gunting sekali banyak pula tu. Dah kalau yang contoh tu pendek , memang pendek sampai kesudah. Wakakakaka. 



Inilah dia dua jenis biskut yang aku guna untuk doorgift. Biskut ni aku beli dekat Checkers Supermarket Cheras. Siapa orang Cheras tahulah kot Checkers ni dekat mana. Kalau tak tahu , landmark dia sebelah Courts Mammoth depan Stadium Badminton Cheras.


Hexagon Jar 190ml ni aku beli dekat Quality Pack. Banyak jenis jar ada dekat sana , korang tinggal nak pilih mana satu je. Kalau korang rasa nak survey je dulu , bolehla pergi tengok dekat website Quality Pack.


Tq Tag pula aku buat dekat Lurvering Doorgift. Korang boleh choose nak design yang dorang dah siapkan or korang boleh design sendiri. Macam aku , aku design sendiri je. Pastu send to them untuk print. Dekat Lurvering ni pun ada jual jar juga , ada yang siap jar + sticker lagi. Pilihla mana korang nak. Hihihihi.


Reben ni korang pergi jelah mana mana kedai jual barangan gubahan hantaran. Mesti ada. Dekat Jalan TAR nu ha bersepah. Kekeke. Macam aku , aku beli dekat area Tesco Ampang je. Malas nak masuk KL. Tak kuasa aku , nak duduk dalam kereta sangkut dalam jem. Muahahaha.


Dan inilah hasilnyaaaa. Kekeke. Aku puas hati , buat 200 pieces pun banyak balance lagi lepas tu. Memang aku bantai makan sambil tengok drama Korea. Almaklumlah , lepas tunang tu pun aku cuti panjang. Muahahahaha. Hope that this entry will help korang korang yang mana nak tunang nak kawen kat luar sana.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : menunggu gambar daripada OP , dah dapat baru aku buat full review (dibaca kalau rajin). :P


xoxo


28 comments:

  1. rajin nya dia.. bagus la.. buat sendiri, puas hati, jimattttt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann ! Puas hati , kalau tak cantik pun marah diri sendiri. :P

      Delete
  2. kita suka biskut ikan tu.. berebut2 makan kat umah dgn adik2 kecik.. hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha! Sama dengan. Kita sampai tengok dalam tin la ade tak cebis cebis yang tertinggal. :P

      Delete
  3. super duper comel nad! akak dulu pun nak isi biskut icing tu..tp ntah mcm mana beralih ke kacang pulaks :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah tu kak , orang asal nak letak marshmallow tapi letak biskut. Hahahaha. Terpesong. :D

      Delete
  4. Baru taw nama biskut cina sembahyang..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama tu kita je yang panggil. Hahaha. Sebab selalu nampak cina kat ofis ni letak biskut tu kat depan tokong dia. Wakakakaka. :P

      Delete
    2. Seriously...
      Nak bagi hantu makan ker?? Kikiki..

      Delete
    3. Serioussss. Hahaha. Itulah pasal kan. Kita yang tengok ni , rasa nak selamatkan je biskut tu. Boleh gak makan. Kekekeke.

      Delete
  5. Replies
    1. Hihihihi , manja manja tu kadang kadang je.
      Kita ni garang. Hahahaha. :D

      Delete
  6. haha blog awk tak bagi right klik kan.. btw kte right klik sbb nak bukak link tu kat new page tp tak boleh. bila klik je teros left blog awk. kte rasa next time awk kena allow untuk link tu bukak kat next page sebab kte rasa ramai je suka bukak link teros sebelom habis baca, tp still sebenarnya nak teroskan bacaan lg. eh entah la pening la ayat tak tau awk faham tak maksud kte. hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha faham faham. Panjang explaination tu. Tapi tulah. Takut pulak nanti dicopy paste. Nanti kita pikirkan camne yeee. Thanks btw. :)

      Delete
  7. ika sekarang tengah pilih2 balang n apa nak isi dalam balang juga ekehkehkeh
    harap laa kali ni takde cancel2 ke postpone ke..yaAllah seram fikir....nad doakan ya.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah Ika. Nad doakan yang terbaik untuk both of you. Penat kan kalau postpone. Y___Y

      Delete
    2. memang....rasa macam nak lempang orang je...tapi tak tahu nak lempang sape...ahhahahhaa

      Delete
    3. Waakakaka ! Lempang jela diri sendiri Ika. :P

      Delete
  8. aefa suke biskut ni.. tp selalunya mkn topping tu je. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makhaihh ! Manis kot. Kita tak suke. Hahaha.

      Delete
    2. haha.. kannn.. tp skrg dah jarang jumpe.. mane nak carik ni? boleh wat stok kat umah :D

      Delete
    3. Entahla , pasar malam ada kot. :D

      Delete
  9. Assalamualaikum awak. cantiknya! rajinlah awak buat review. nanti masa majlis kawin awak, mesti lagi banyak cantik2 awak buatkan. heee nasib baik kita dah nikah. kalau tak, blog awak ni boleh jadi rujukan. hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Allahuakbar , banyak lagi yang kurang Sheila. Nak update pun asyik termalas je. Hahaha. InshaAllah nanti kita upload sikit sikit. Untuk kawen tu , huwaaa stress. Y___Y.

      Delete
  10. Menarik dan murah yang penting! Nak tiru ^.^y

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila sila , tiru jangan tak tiru. Hahaha. ^^

      Delete
  11. wow.. jimatnye.. ok ok.. boleh tiru nanti. hehehe thanks for info..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat jimat actually. Tapi itulah dia antara rajin dengan tak je. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah