Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, December 5, 2013

Nuffnang Premiere Screening - Enough Said (Review)

Assalamualaikum & Hello.

Second Nuffnang Premiere Screening yang aku pergi. Tapi kali ni aku pergi dengan kawan aku. Sebab Wan kerja malam. So , dia tak dapat nak teman aku. Kali ni premiere screening cerita Enough Said. Bukan action movie. More to love story. Cute love story.


SYNOPSIS
A divorced and single parent, Eva (Julia Louis Dreyfus) spends her days enjoying work as a masseuse but dreading her daughter’s impending departure for college. She meets Albert (James Gandolfini) – a sweet, funny and like-minded man also facing an empty nest.  As their romance quickly blossoms, Eva befriends Marianne (Catherine Keener), her new massage client. Marianne is a beautiful poet who seems “almost perfect” except for one prominent quality: she rags on her ex-husband way too much. Suddenly, Eva finds herself doubting her own relationship with Albert as she learns the truth about Marianne’s Ex.  ENOUGH SAID is a sharp, insightful comedy that humorously explores the mess that often comes with getting involved again.

REVIEW
The whole movie is about love. Tapi bukan macam love story budak budak yang dah selalu ditayangkan dekat panggung. Ni love story orang tua yang pernah berkeluarga tapi bercerai but mula belajar bercinta semula. Bukan dengan pasangan lama dia but dengan orang yang baru. So , dia macam comel comel je. Memang kalau dari segi watak , korang takkan jumpa watak orang tua handsome macam Harisson Ford ke apa. Tapi okaylah , cerita dia ada sense of humour dan senang nak faham (cerita tak berat , tak payah pikir macam cerita da vinci code). Lol. Aku bagi 4 bintang untuk cerita ni. But ada satu yang aku tak puas hati , ending dia macam tergantung. Ke aku yang tak tengok sampai habes ??? 


Masa ni dah tak ramai dah nak queue for tickets , sebab dah nearby pukul 9 malam. Masa aku sampai GSC tu , long queue okay. Meja Nuffnang tu pun baru nak setup masa aku sampai tu. Nampak tak betapa punctualnya aku. Amboi. Padahal sebab jalan tak jem sangat. Lalalalala. ^_^


Dapat Nuffnang button and luggage tag. Gembira. Nak sangat ada luggage tag kan. Nah amek ! Padahal luggage pun takde. Lol. Letak kat handbag boleh ? Takut hilang. Wakakaka. By the way , seats are based on first come first serve basis. Siapa datang cepat , dapatlah seat atas. Kalau lambat ? Duduklah kau belah bawah tu. Muahahaha.



Kegembiraan terserlah di muka bulat aku. Almaklumlah time ni kan baru je bergelar tunangan orang. Acecehhh. Takde kaitan langsung. Oh ya , shawl glitter yang aku pakai ni Rina kasi as birthday present. Suka. Pastu aku lilit cara lain , tu yang dah macam ninja dah kepala aku. Bulat je. :P


My partner untuk premiere screening kali ni. Thousand thanks Rein sebab rela dalam paksa nak teman orang pergi premiere screening. Siap dapat hadiah birthday lagi. Message in the jar katanya. Penuh dengan quotes dalam jar tu. Aku suka. Hikssss.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : rasa macam nak tukar header , tapi rasa macam malas. eh macam mana ni. hahahaha.


xoxo


8 comments:

  1. amboi! hehehe...bunyi macam bosan je cite ni...tp sekali review 4 bintang...ok, must watch ni..hehehe...tukar la header...

    p/s : bangga diri sbb ada org kasi kita header free :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakaka ! Cite ni best sebab jalan cerita dia senang faham.
      Yang tak berapa best , sebab orang tua je. Dahla tak berapa handsome. :P

      Untunglaaaa ada header freeeee. Y____Y

      Delete
  2. orang tua bercinta sesama mereka...itu someting new tu..boleh laa tengok nanti cerita ini...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok jangan tak tengok Lan. Hahaha. :D

      Delete
  3. Kalau boleh laa masa ini dihabiskan sepenuhnya dengan aktiviti tengok wayang miahahaha
    tapi encik tunang dah cuti sebulan ni start 2 hari lepas (boleh pau dia tengok wayang kihkih) nak buat preparation kahwin, dah kenapa ntah tetiba dia minta cuti, nak nikahnya lambat lagi oiiii semangat terlampau ke apa dia tu ahahaha

    tukar header, tukar!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ika nikah bila ? Over tauuu cuti sebulan. Hahaha. Cuti bersalin ke apa. Bersalin kulit. Hahaha.
      Nak tukar tapi tulah , takde idea yang menarik pulak. Hahaha.

      Delete
    2. tu laa, boleh anggap camtu jela kan, it's dugaan bertunang orang kata...orang yang dah tunang je tahu cabaran dia macam mana hewhew. InsyaAllah, I hope so that everything gonna be just fine :) TQ ye nad~~

      tu laa, dah senang boleh terkeluar pulak personal problem haha *ika delete-delete semula comment tu*

      Delete
    3. Hahaha deletela , kalau Ika agak2 nak share problem. Email je nad okay. Will be good listener for you. :)

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah