Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, December 5, 2013

Nuffnang Premiere Screening - HOMEFRONT (Review)

Assalamualaikum & Hello.

Sebenarnya aku dah lupa gila nak review pasal cerita Homefront ni. Muahaha! Maafkan diri ini. Kesibukan menguasai diri. Tu yang sampai terlupa tu. Hikhikhik.


SYNOPSIS
HOMEFRONT stars Jason Statham as former drug enforcement agent, Phil Broker, a family man who moves off the grid with his daughter, to a seemingly quiet bayou backwater to escape his troubled past. However, Broker’s world soon becomes anything but quiet once he discovers that an underbelly of drugs and violence riddles the small town. Soon, a sociopathic methamphetamine kingpin, Gator Bodine (James Franco) puts Broker and his daughter in harm’s way forcing Broker back into action in order to save his family and the town.

REVIEW
Whole movie aku bagi 3.5 bintang. Bukan sebab cerita tak best , tapi jalan cerita dia sedikit slow. Lambat panas. Nak dekat ending baru nak bergadoh baru nak meletop sana meletop sini. Lepas tu kejap sangat scene gadoh gadoh tu. Tak best. Hero dah handsome , tough pun dah tough dah tapi kejap sangat jadi cam potong pun ye. Kekeke. Aku suka part gadoh je. Hahahaha. Katanya action movie tapi tang action tu kurang. I is sad. Hiksss. Tapi main point cerita ni ialah nak tunjuk how protective a father to her daughter. So , siapa dekat sini family man yang ada daughter. Bolehlah tengok. ^_^


By the way , thanks to Nuffnang for this invitation and for those Nuffnang & Churp Churp buttons. Nanti aku akan review pasal cerita Enough Said pula. Sabar ye kawan kawan. Kekeke.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : tak sabar nak tunggu gambar daripada OP. Tsskk. Macam mana laaaa rupa aku. Y___Y


xoxo


10 comments:

  1. aritu asyraf ajak ika tengok cerita ni last2 dia yang cancel, kurang asam hahaha

    sabor ye nanti dapat laa gambar2 tu ihiks ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha yeke ? Beli CD jela cakap kat Asyraf. Btw , Ika asal mana eh ? Sure ni pergi next week punya premiere screening ? :D

      Kekeke. Tak boleh sabar. Nak tengok cantik ke buruk. :P

      Delete
    2. ika asal melaka tapi duk KL lama, sunway tu selalu je pergi hahahaha
      sure dah, dah beritahu kat asyraf, dia yang semangat sebenarnya suruh join contest tu miahahaha

      cantik punya laa, jangan risau ;D

      Delete
    3. Larh yeke ? Nadia ingat Ika duk Melaka. Tu yang cam "Makhaih sanggup turun KL daripada Melaka ke apa dak Ika ni". Gitulah dialog dalam hati. Hahaha.

      Delete
    4. ehh tapi sekarang kat melaka sebenarnya tengah cuti-cuti malaysia miahahaha
      lagipun that screening day memang nak naik KL awal, nak jenjalan dulu shopping2, ahahaha
      amboiii siap berdialog mihmih

      Delete
    5. Hahahaha. Kemain cuti cuti Malaysia lagi. Bak cencaluk sebotol. Asam pedas ke. Coconut shake ke. Hahahahaha. Makan jeee keje. :P

      Delete
    6. cencaluk boleh, asam pedas, coconut shake tak sempat sampai lagi dah basi LOL hahahaha
      aippp diet diet, jaga badan hahahah :P

      Delete
    7. Hahaha badan ai dah slim world. Kalau jaga lagi ?
      Dah macam ampaian kang. Tergantung je baju. Muahaha. :P

      Delete
    8. miahahahhaha sedih sangat kalau jadi macam ampaian nanti hewhewhew
      misi nak menambah berat badan laa ni ea? kahkah

      Delete
    9. Takdela misi sangat Ika , sebab memang Nadia jenis kuat makan tapi badan tak naik naik. So , pasrah jela. Hahahaha

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah