Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, January 31, 2013

Demam ohhh demam.

Assalamualaikum & Hello

Panas - sejuk - panas - sejuk + tak cukup rehat = demam.
Bak kata orang , sakit ni penghapus dosa. Alhamdulillah. :)
Tapi yang tak bestnya bila demam kena makan ubat , kena dating dengan doctor. Pffftt !

Semalam balik daripada kerja terus paksa mama bawak pergi klinik.
Tapi bila keluar klinik , sengih lebar lebar. Hahahaha
Sebab dapat MC 1 hari , straight sambung dengan cuti. Kurlasss kau !!
Maka dengan itu 6.2.13 jolah aku masuk kojo balik. Mihmihmih. :P




Sekian sahaja untuk kali ini.
Nanti ada masa aku menaip lagi. Hihihi.
Love ya people. Thanks for your time.


P.s : oh tak sabarnya esok , mohon supaya cepat sihat. :D



Xoxo

Cik Dabel N
posted from Bloggeroid

Wednesday, January 30, 2013

Wordless Wednesday : Hantaran.

Assalamualaikum & Hello.


Masuk kedai , keluar kedai. Hurmmm. *pitam*


p.s : seketul gambar je masa pergi Nilai , semua gara gara camera hangggg !! Arghhhh.


xoxo


Tuesday, January 29, 2013

Korean Drama : I Miss You.

Assalamualaikum & Hello.

Siapa dekat sini yang minat Korea menggila babeng ? Sila raise your hands up. ^_^v
Aku ni bukanlah fanatik K-Pop tapi kalau Korean drama , memang aku layan.
*maaf bukan pengaruh setia hujung nyawa*
Bayangkan aku boleh habiskan my whole day depan laptop/tab semata menghadap Korean drama. Pfffttt !
Lepas tu berjejeh air mata , bengkak bengkak biji mata. HARHARHAR.
Tapi itulah rutin harian aku daripada zaman study dekat UiTM Seri Iskandar lagi.
Bukan salasilah Korean Drama & Aku yang aku cuba ceritakan. Tapiiiiii.....

Sebuah Korean drama baru , yang baru je ditayangkan dekat TV9 semalam.
Tapi aku tak sempatlah pulak nak tengok from what time and hari apa je yang ada.
Sebab aku dah tengok dekat Viki.Com.
Aku dah layan sampai episode 15 , kat tv baru nak keluar. Ish ish ish.


Antara barisan pelakon dalam drama ni ialah :







Sinopsis : Credit to Viki.Com

Jung Woo has never forgotten his first love, Su Yeon, whom he fiercely protected from bullies while they were in high school. But an accident separates the two, and Jung Woo grows up to become a homicide detective while Su Yeon is a fashion designer. Fate brings them back together in adulthood, but she is already in another relationship. Can they have a second chance at love or are they destined to lose each other a second time?

Kepada yang takde laptop tapi ada android , still boleh tengok drama ni.
But first off all korang kene pergi Play Store korang.
Just search for 'Viki' , nanti akan keluar application Viki.


Choose Viki - TV,Movies & Music tu then akan terkeluarlah button Install.

Lepas je korang Install , korang bolehla login Viki guna ID Facebook korang or create new ID.


TADAAA !! Tengoklah korang. Total episodes ada 21.
Aku ada lagi 6 episodes je lagi sebelum habis. HIHIHIHI.
Selamat mencuba dan selamat mendownload.
Love ya people. Thanks for your time.


p.s : habes budak ofis aku yang sorang tu pon berjangkit tengok cite ni. :P


xoxo


Syafiq Zue Wedding - 2nd Reception.

Assalamualaikum & Hello.

First reception dah pun berlangsung pada 25 November 2012 di kediaman keluarga Kak Zu.
So this is the time untuk second reception which is untuk pihak lelaki pulak.
Second reception berlangsung pada 27 January 2013 di Dewan Sri Perkasa KL. *sebelah IPB Kg Pandan*


Pelamin untuk raja sehari bersama pengapitnyaa , ahakssss.
Nak jugakkk tumpang nama. :P






The Aunties & Uncles


Mak & Ayah pengantin lelaki , makcik & pakcik denla ni hah. :D


Atok & anak anak perempuannya.


Farah & Yan with raja sehari.


Uncle Jamal & Auntie Sal & Farah with raja sehari.


Dulu raja sehari ni jadi pengapit untuk depa ni , la ni dorang dah kawen jugak.
Sapa pulak yang jadi pengapit ?? Haaa kami lettuwww. :P


Ibundaku dengan raja sehari.


Elehhh sayang sayang atok kononnn. Nak duit raya lagi la tuuu.
Ini semua poyoooo. Hikhikhik.


Le family with le raja sehari.



Me + Cousin + Sibling


Credit : Adik aku untuk gambar cantik ni. HARHARHAR.
Tak menyempat nak tunggu dorang transfer , tu yang aku snap dulu ni. :P


Gambar ni pon aku suka , dah macam aku pulak pengantin. WAWAWAWA.


Wearing Fishtail Peplum - Tailor : Maharani Butik Ampang.
Butik ni jugak yang taja baju kawen Azie & Johan dalam drama Adam & Hawa.



My endless love , <3

Sekian sahaja untuk korang semua cuci mata.
Jumpa lagi dalam entry lain nanti.
Love ya people. Thanks for your time.


p.s : lepas dah sorang , lepas ni boleh focus on our agenda.


xoxo


Hari hari sebelum Syafiq Zue Wedding - 2nd Reception.

Assalamualaikum & Hello.

Lama menghilangkan diri daripada blogging semua gara gara wedding sepupuku sorang ni.
Tak sempat langsung nak update apa apa , since masa yang sangat sangat terhad. Phewww !!

2 DAYS BEFORE


Inai jangan tak inai , HARHARHAR.
Macam mana hasil inai ?? Merah ke hitam ? Erkkk !!
Macam mana gambar atas ni. Macam tulah hasil dia. Mihmihmih.
HITAM MACAM JARI ORANG KENA SAMBAR PETIR !!! :PP


Zara pon nak pakai inai jugak , Ngeee !!
Tapi budak ni macam ulat , tak reti duduk diam. Habes comot inai merata rata. Pffttt.


Inai si isteri cantik je , si suami ? Allahuakbar. HARHARHAR.



1 DAY BEFORE


Bunga telur - DONE.


Candy corner pon ada , tapi tau tau je lepas majlis.
Pokok ni semua botak dah. Lesap semua gula gula , marshmallow dan sebagainya.



Flower girls , Hihihi.


Mama & Jezmine si budak perasmi pelamin. :D


AJK untuk Syafiq Zue Wedding , Wink wink !! 


p.s : nantikan gambar on the reception. banyak ni nak kene upload. hijau dah muka. :D


xoxo


Friday, January 25, 2013

Food Review : Mee Tarik Warisan Asli.

Assalamualaikum & Hello.

Mee tarik ! Takde kena mengena dengan nescafe tarik ataupun teh tarik kurang manis. Heee.
At first aku pon tak pernah tahu kewujudan makanan bernama mee tarik ni.
Sebab obviously yang kita selalu makan Mee Kuning/Mihun/Kuey Teow tak pon Spaghetti.
So apa tu mee tarik ?? Macam mana rupa dia ?? Sedap ke ?? Kenyang ke ??

Maka dengan itu , aku pon pergi ke Restoran Mee Tarik Warisan Asli Hassan , Sg Besi.
Pergi untuk apa ? Mestilah untuk rasa sendiri apa itu Mee Tarik. ^_^


Untuk makluman korang , restaurant ni ownernya mualaf.
Sebab tu restaurant ni a bit macam chinese style daripada segi decoration dia.





Menu diberikan pula dalam dwibahasa. Bahasa Melayu & Bahasa Cina.
Kalau buat bahasa cina , memang sampai sudahlah tak orderkan. Wakakaka.


Cermin lutsinar tu lah tempat depa menarik narik mee tersebut.
Kalau korang nak tengok pon bolehla bertenggek kat situ.
Macam akuuuuu , akuuuuu malu dan malassssssssssss. Hahahaha. :P


Bak kata orang orang yang selalu datang sini. Datanglah awal.
Kalau lambat lambat nanti full and korang dapat makanan korang lambat.



TADAAA !! Perkenalkan mee tarik kepada semuaaaaaa. One for me and one for him.
Aku siap minum dengan chinese green tea. Konon cina sangatttt !! HARHARHAR.


This is how mee tarik dibuat. Sebab tu mee dia kenyal. Sedap dan tak muak.
Kalau tengok betul betul tak ubah macam spaghetti , menarik weh !


Jalan jalan cari makan dah sampai , korang bila lagi ??
Tengok sebelah kanan gambar ni. Kategori A tu. Means ??
Kedai ni bersihlah kawan kawan semua.

Untuk menjejakkan kaki ke , sila rujuk bawah :

Restoran Mee Tarik Warisan Asli
51A Jalan Tasik Utama 3, Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi, 57000 Kuala Lumpur.


p.s : kalau nak pergi tu jangan lupa bawak aku sekali , banyak lagi nak try ni ohoiii. :D


xoxo


Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah