Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, May 31, 2013

Congratsss budak kurang rambut , :P

Assalamualaikum & Hello.

Its already lepas Asar which means best buddy aku dah selamat jadi suami orang.
Syukur Alhamdulillah , I am very very very happy for you. Hikssss. Congrats.
Sorry for not being there for your akad nikah , kita ni makan gaji. Kenalah kerja.
See you this Sunday ye pengantin baru , ahaksss.


Gambar atas ni disnap masa dia tengah kurus and masih memegang status SINGLE.
Aku masa ni pon dalam status digantung tak bertali , hambooooiiii.
But now , both of us no longer available okay. Hihihi.

' Hoi laki orang , hahaha. Congratssss. Berapa kali lafaz ha ? Alhamdulillah everything is all done. Gembira tak ? Mestilah ye kan. Belum kahwin haritu pon dah happy apetah lagi sekarang right ? Sy tumpang happy untuk awak. Nak tunggu turn sendiri kahwin macam lambat lagi. Hehe. Nak buat pesanan penaja ni. Ehem ehem. Be a good husband. Be a good imam for her and your future family. Kalau dulu masa awak masuk keje awak single , tup tap dah tunang and now dah jadi laki orang. Sekelip mata semua ni jadi. Susah benor teman nak pecaye yeop. Rasa nak cecepuk muka sendiri je. Hahaha. Ingat !! Sekarang ni awak dah jadi ketua keluarga , tanggungjawab awak dah makin besar. Please be matured ye , jangan nak buat perangai budak budak awak tu. Handle your family with love and care. Last but not least , selamat pengantin baru awak. We will always be friend. Take care.'


p.s : tak sabar nak jejak ipoh ni weh , hikhikhik.


xoxo


Temuduga Penolong Pembantu Kastam W17.

Assalamualaikum & Hello.

Alhamdulillah , another temuduga from Suruhanjaya Perkhidmatan Awan. Huhuhu.
Haritu pergi temuduga untuk posting Pembantu Tadbir N17 tapi GAGAL pulak.
Doa doa kali ni adalah rezeki untuk aku. Doakan aku jugak eh korang.


Fuhhh , dup dap dup dap terus jantung ni bila pikir temuduga.
Terus pikir nak pakai baju apa , soalan apa dia nak tanya. Minta minta senang.
Kepada korang yang pernah ditemuduga untuk jawatan ni. Hmmm.
Feel free untuk tinggalkan tips and advise kat ruangan comments eh.
Apasalahnya tolong kawan kawan kan. Hihihihi. Wish me luck guys.


p.s : nak kena apply cuti awal awal ni , kalau dia tak approve cuti. aku mc. haaaa. ^_^


xoxo


Food Review : Burger Bakar Abang Burn , Dagang Avenue.

Assalamualaikum & Hello.

Seperti yang diketahui umum , aku adalah seorang yang sangat suka makan.
Bak kata kawan kawan aku 'ko ni semua ko makan , tolak batu kayu je'. Hmmmphhh.
Mana adaaaa , aku tak makan tenggiling/katak/ba alip ba ya dan lain lain. Haaaa.

Memandangkan last week ayah takde sebab pergi Penang.
Maka ktorg culik mama pegi makan. Errkk ! Kira culik ke kalau mama yang drive ? ^_^v
Ke Dagang Avenue lah kami anak beranak sebab nak rasa Meatball Abang Burn.
Padahal sebenarnya sebelum ni aku dah makan dah , hahaha. Kasi chancela dorang rasa.


Budak kuat makan yang hanya bulat dekat pipi dan membesar di perut. Sentap !!


Bersama mangsa culik , harharhar. This i my mom , bukan my friend mahupun my sister okay.
Yeeee aku tahu dia putih , muka dia lonjong and aku hitam dan bermuka bulat. Pfftttt.


Kau nampak betapa teruja muka budak ni dapat makan Meatball Abang Burn.
Rasa nak sepak lelaju. Teruja di awalnya akhirnya tak habes sebab kenyang. Puiiii.


Budak ni tak pilih meatball , tapi dia nak makan Burger Daging Double Cheese okay. Over !
Mentang mentang mama bayar , kau order pon kemain seronok yeeee.



Muahahahaha , amek kauuu. Zoom baik punyaaa. Aku sendiri yang telan air liur sekarang ni.
Kalau comparekan antara Meatball Abang Burn dengan Ikea , semestinya Ikea menang.
Tapi untuk taste macam masak sendiri dekat rumah , you should try Meatball Abang Burn.
Gravy dia pon nice , sedikit pedas pedas. Boleh cut sikit rasa muak. Niceee.
Untuk burger bakar , as usual. Patty dia sentiasa juicy. One bite pon da perghhhh !! I loikeee.

Kepada yang rasa taknak makan burger bakar boleh buat pilihan yang lain.
Sebab sini macam food court , banyak pilihan gerai makan. Ada tomyam ada western.

Tips : makan dekat dagang avenue ni kalau boleh order air awal awal , sebab kadang kadang air lambat or tak sampai langsung. which is mean ko kena ulang order. lempangggg jugak kang !

Thanks for your time , love ya people.


p.s : too many good things happen today , alhamdulillah. rezeki jumaat kata orang. ngeee.


xoxo


Thursday, May 30, 2013

Food Review : Flaming Pan , Ramal Junction Food Court.

Assalamualaikum & Hello.

Entry ni pon dah basi , harharhar. Sorryla guys. Tak sempat nak update.
Banyak sangat kerjala lately ni , phewwww. Nak curi masa nak BW pon susah.
Few weeks back ke a month back aku pergi Ramal Junction Food Court.
Semua sebab terpengaruh dengan borak borak kezen kezen aku dalam Whatsapp.
Dorang kata kedai Flaming Pan ni specialty in pasta & spaghetti.
Bukan takat specialty je tapi dorang pon cakap rasa dia sangat sedap.
So alang alang dah sampai why no kita give a try kannn ??


Harga yang reasonable untuk portion makanan dia. Sangat banyak ok.
Pergi je order and dorang akan hantar dekat meja korang. Macam kedai makan biasalah.
Masa yang diambil untuk dapatkan makanan pon tak lama. Aku suka.



Spaghetti Arrabiata untuk aku , sangattttt pedas ok. Memang kena betul dengan jiwa aku.
Dorang ada macam macam base , ada tomato base , ada creamy base.
Dekat menu dorang ada dorang remarkskan dengan gambar chili.
Maksudnya adalah pedas dan memang betul betul punya pedas.
Spaghetti Arrabiata ni berharga RM 11.90.



Ini pulak Wan yang punya , Spaghetti Carbonara. Carbonara falls in creamy base.
Memang betul betul creamy ok. Sedap. Especially bila makan panas panas.
Spaghetii Carbonara ni berharga RM 12.90.

Tips : sebelum order makanan tu better order and dapatkan air dulu since service untuk dapatkan air kat sini sangatttttt lambat especially weekend.

Highly recomended : Air kelapa gelas besar , 1 gelas boleh kongsi 2 orang. Isi kelapa pon banyak. Minum sampai muak.

Flaming Pan Ramai Junction Food Court
Ramal Junction Food Court, Taman Sri Ramal, 43000 Kajang
Tel : 017-455 1196
keychupfudtech@gmail.com

Thanks for your time. Love ya people.


p.s : nak buat liputan meluas wedding besfren aku ni , tunggu gambar macam tunggu apa dah ni.


xoxo


Wednesday, May 29, 2013

Annual Gala Dinner 2012 , Mandarin Oriental KL.

Assalamualaikum & Hello.

Okaaaaay tahu entry ni dah basi tahap susu berketul ketul dah. Harharhar.
Annual Gala Dinner untuk 2013 pon dah setel , yang 2012 baru nak jadi entry. Hiksss.
Tak kira , aku nak update jugak. I don't care I don't care. Tralalalala.



Yess , tahun 2012 ktorg hanya ada annual dinner je dekat Mandarin Oriental.
And the theme is 'Dazzling Gold Glamorous Red'.





Konon konon busy giler dekat registration desk , padahal duk tengok orang pakai ape. Hihihi.
And since ktorg ialah company travel agency so the door gifts ialah hotel vouchers , ngeeee.
Masa ni aku dapat hotel voucher dekat Golden Palm Tree , pergghhh memang luck akulah.
Sebab memang aku nak sesangat stay dekat hotel tu , tralalalala. Tahun ni je luck kurang. Huhuuu.




Few shots sebelum masuk ballroom and having our dinner.
Macam biasa , aku busy dengan registration maka takdelah gambar. Sedih !!





Our first dish untuk malam tu , Yee Sang. Pergghhhh ! First time aku makan benda alah tu.
Entah apa yang aku salah gigit tah tapi memang hijau hijau muke aku lepas tu. Hahaha.
After satu dish , continue dengan dish yang lain. Sampai tak boleh masuk dah weh.
Sambil makan sambil main games & tengok performance.





Aku tak ingat games ni pasal apa , tapi sangat lawakla of course. Kejang kejang pipi gelak.
Yang penting lelaki lelaki tu kene menari keliling gadis gadis , WTF ! Hahaha.
Memang hancus lebusss la , dah macam tiang masing masing. ^_^v
Apa pon aku extremely jatuh hati dengan gambar aku yang close up tuuuu. Ngeee.






Okay enough , kang ada pulak yang muntah hijau tengok gambar gambar bapok ni.
Lepas habes games terus sambung makan and continue performance from Paperdoll.
Ada yang cantik dan ada yang durjana. Hahahaha. Ape pon dorang best.
Compared to Phuket punya bapok , bapok Malaysia jugak tarbaikkkk. Hahahaha.






Yang ni pulak untuk pilih best dress and automatic jadi Mrs DOH.
Mrs DOH ok sebab dorang ni semua dah kahwin. Dah ada anak yeee.





Yang ni pulak untuk mencari Mr DOH. Kemain masing masing.
Ada yang macam YB , ada yang macam MJ. Hahahaha.





And this is under category Miss DOH. Ada yang sexy ada yang sopan.


Dannnnn inilah dia Mr DOH , Mrs DOH dan Miss DOH.
Dalam sejarah Mrs and Miss DOH dua dua pakai tudung. Hihihihi.
Almaklum , majority kerja sini semua cina. Ingatkan cinalah yang menang. Hahaha.









Jyeahhh ! Lepas habes je dinner terus masing masing jadi tak siuman.
Snap here and there untuk dijadikan kenangan , hohoho.
Inilah dia kawan kawan office aku and merangkap another family of mine.
Ktorg punya rapat memang macam adik beradik , bergadoh sana membahan sini.
Bayangkan menghadap muka kat office 8 jam , balik kerja boleh lepak mapley lagi.
Pendekkan kata , friendship ktorg memang strong walaupun berbeza agama. ^_^

Thanks for your time , love ya people.


p.s : gambar ni diambil before aku declare dengan Wan and entry ni memang dah didraft lame gile. Just tak publish je. Jangan ada yang pertikaikan kenapa aku boleh mesra dalam gambar dengan colleague lelaki aku. Almaklum takde bopreng nak marah. PEACE.


xoxo


Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah