Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, October 31, 2013

Hanya kerana kau seorang Nami Cob Nobbler dan kau senaskah Awek Chuck Taylor

Assalamualaikum & Hello.

Mungkin agak ketinggalan zaman kalau aku kata aku baru tahu pasal Awek Chuck Taylor. Mungkin bertambah ketinggalan zaman bila orang lain dah khatam Awek Chuck Taylor banyak kali tapi aku baru mula nak mencari. Pffttt ! Maaf sebab sedikit lambat untuk sedar akan hasil penulisan yang rare macam ni. Harharhar.

So , ya. Here you go. Nami Cob Nobbler. Suatu nama yang orang kata fenomena. Awek Chuck Taylor. Sebuah hasil penulisan Nami , based on his true story. Menarik. Walaupun mengikut review , bahasa yang digunakan adalah melanggar tatabahasa. Tapi ada aku kesah ? Persetankan itu semua. Kita cakap pun bukan ikut tatabahasa. Langgar juga !! Muahahahaha.


THIS !! THIS !! THIS is what I've been looking for. Dengar khabar amatlah susah untuk dijumpai. Barang rarelah katakan. Khabarnya banyak book store pun , semuanya OUT OF STOCK. Hurh. Dan dengar khabarnya aku nak letakkan karya Nami Cob Nobbler atas dulang hantaran. Ahaksss. Lagi rare.


Dan hanya kerana Awek Chuck Taylor aku mula mengkaji siapakah dia Nami Cob Nobbler. Cukuplah hanya menaip Awek Chuck Taylor di internet. Segala isi perut ikan terkeluar di monitor. Menarik. Menakjubkan. Muncullah juga satu lagi naskah Nami iaitu Lelaki Eksistensial.

"Aku tak pernah rasa begini. Aku tak pernah tahu apa yang aku nak. Aku rasa hidup aku macam celaka." - Lelaki Eksistensial , Nami Cob Nobbler

Teruja ?? Semestinya. Aku teruja gila nak dapatkan karya karya Nami Cob Nobbler sampailah aku jumpa dengan LejenPress. Sampai aku carilah dekat mana LejenPress ni buka booth sekarang. Sampai aku jumpalah juga info pasal Awek Chuck Taylor yang akan diteaterkan. Fuhhh. Perhaps aku jumpa buku buku ni.

Antara karya Nami Cob Nobbler :
  • Awek Chuck Taylor
  • Rokok Nan Sebatang
  • Bayang
  • Lelaki Eksistensial
  • Bau Semangat Anak Muda

I Am Lejen Shop (source utama buku buku yang langgar tatabahasa)
Facebook : I Am Lejen Shop
Alamat : 12 G , Jalan SS15/8B , SS15 Subang Jaya , Selangor Darul Ehsan.
Waktu Operasi : Isnin - Sabtu : 1 Tengahari - 12 Tengah malam , Ahad : 1 Tengahari - 6 Petang.

If korang ada info dekat mana aku boleh cari buku buku Nami selain daripada I Am Lejen Shop , please do leave your comment. Terima kasih.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : seksi ovari , sperma cinta , kitab terfaktab you are next ! hahahahahaha


xoxo


30 hari lagi ?? Erk !! Ready ke tak , ready ke tak ??

Assalamualaikum & Hello.

Seriously masa aku tulis entry ni perut aku memulas mulas. Harharhar. Tadi tulis entry nak CD Nocturnal tu elok je. Muahahaha ! Nampak benor nevesnya cheq oih. Hiksss. Neves macam orang nak menikah , padahal !! Nak tunang je pun. LOL. Tak jantan betul perangai. Kekekee.


Maaf terpaksa blurkan address , kang ramai pula yang datang serbu. Muahaha ! E-Day aku , aku hanya invite kawan kawan rapat aku je. Yang tak berapa nak rapat , minta maaf ye. Bukan taknak jemput , tapi majlis aku kecil kecilan sahaja. Wah gettuw !! Artis pun tak mampu bagi statement macam aku. Kihkihkih.

Bila aku cerita dekat orang yang aku neves..................................................................................

A : Dah kenapa neves , bukan nikah pun. Tunang je.
B : Padan muka awak , haritu takutkan orang lagi. Hahahaa
C : Relaksla , sarung cincin je pun. Hihihi.
D : Motif nak kena neves ?

Nampak tak ?? Kebanyakan respons mesti menganjing. Kahkahkah ! Tapi betul juga , masa kawan kawan aku nak bertunang dulu. Ni jugak respons aku. Ini makan dia. Karma. Acecehhhh. Hahahahaha.

Pada dasarnya memang orang kata tunang tu bukan ada apa sangat. Memangggg !! Memangggg !! Tapi dugaan masa bertunang tu nak cerita celah mana ? Celah ketiak ? Ke celah pokok kelapa kampung sebelah ? Gggrrrr ! Aku rasa aku dah cukup ready dah , but sometimes readiness aku tu menurun pula. Arghhh. Itu yang tak best tu. And now bila makin dekat dengan tarikh , aku makin semak. Padahal preparations aku dah boleh dikatakan almost sampai finishing dah. Apa yang aku semak aku pun tak tahu. Setanla ni setan betul. Pffttt.


Esok dah 1st November. November is coming bebeh. Wooo woooo. Our last anniversary as a couple. Lepas ni boleh fefeeling anniversary as a fiance/fiancee. Nak juga tu fefeeling. Kekekeke ! Apa pun may Allah ease everything. Permudahkan segala urusan kami. And to those yang bagi sponsorship (bajet artis lagiiiii) , thank you so much. Semoga kalian dimurahkan rezeki. InshaAllah.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : bila kawan kawan cakap 'dah nak jadi tunang orang dah kau kan'. hahahaha. they actually show me that they will miss me yang before jadi tunang orang ? LOL !!! ada ke orang nak rindu kauuuuu. :P


xoxo


Tak dapat jadi macam Yuna , nak CD Yuna Nocturnal jeeeee.

Assalamualaikum & Hello.

Dulu tak pernah rasa obses dengan Yuna , tapi sekarang ni. Sampai album baru nak release bila pun aku tahu. Apa pun tak boleh. Kekekeke ! Aku tahu album baru tu release 29th October tapi tak sure bila dijangka masuk Malaysia. Ohoooiii ! I want it damn much. Uhukhukhuk.

Agak agak ada tak orang nak hadiahkan aku CD Nocturnal tu masa birthday nanti. Amboiii permintaan. Alaaa CD je bukan mintak rumah banglo lapan biji. Tak baik wooo kedekut. Muahahahaha ! Lagi baik kalau bagi aku semua collection Yuna. Perghh !! Memang mati menjerit Wan nanti sebab for sure aku nak pasang dalam kereta kaaaannn. Hikhikhikhik. Haritu balik kampung , sepanjang perjalanan dengar lagu Yuna (aku download , LOL!) , Wan dah biol dah. Gasak situuuu. :P


Kepada korang yang tak tahu kenapa aku daripada tak suka Yuna boleh adore gila terbabas dengan Yuna , korang boleh refer dekat entry ni. Kalau korang nak tahu apa pendapat aku pasal Yuna pula , boleh refer entry ni.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : oh ada benda tak update pasal so called besfriend aku tu. tapi good news. yaiy ! :D


xoxo


Wednesday, October 30, 2013

Rajin datang blogwalking kat sini , tinggalkanlah URL sekali. Ngeee !

Assalamualaikum & Hello.


Pheeww ! Kepada korang yang rajin blogwalking blog picisan ni , aku hope korang boleh tinggalkan url korang dalam blog dekat atas tu. Senang aku nak blogwalk korang balik. Kang kata aku sombongla sebab tak blogwalk korang balik. Huwaaaa ! Sedih okay. Feel free to put your url inside the box. I will absolutely feel free to be your new friend. Acewah ! Sepiking english pulak. LOL ! :P


p.s : nak survey 916 bila ni ohooiiii.


xoxo

Food Review : Kunang Kunang now dah jadi Sukhumvit Garden ?? ^^

Assalamualaikum & Hello.

Siapa dekat sini yang pernah makan dekat Sukhumvit Kg Baru ? Aku mestilah pernah. Tempat ai bercintan cintun dengan Wan suatu ketika dulu. Kekeke! Wan nak ngorat ai senang je , bagi je makan tomyam. Muahahaha. LOL !! Haritu masa on the way nak naik Genting (ye masih takde gambar untuk buat entry) , ternampak Sukhumvit Garden. Tak tahu pula aku Sukhumvit ada cawangan baru , kalau tahu baik pergi cawangan baru je. Takpayah bersesak masuk Kg Baru tuuuu.



View daripada MRR2 menghala ke Kuantan. Nanti dekat hujung entry aku bagi details okay ? Sabar sat naaaa.

Memandangkan semalam ktorg pun bertiga je. So , we decide untuk order makanan by set je. Senang. Tak payah nak bertekak. Since bila tengok menu set tu menarik , malas nak pikir panjang. Terus order.


Menu Set B : RM 69.00.

Siakap Stim Limau
Tomyam Campur
Udang Goreng Tepung

Sayur Campur
Ayam Goreng Daun Limau
Telur Dadar Ayam
Nasi 3-4 pinggan



While waiting for the food , seperti biasalah. Kalau tak tangkap gambar , jadi antisocial. Kalau tak jadi antisocial , tangkap gambar. Apa lagi nak buat ? Oh Mira lain. Dia kena pegang hotline office , maka dengan itu sebenarnya dia masih bekerja. Wakakakakakaka ! SEDIHHH !! Y____Y








Dan inilah dia apa yang ktorg dapat from Set B ! Banyakkan ? Jangan risau semua pun habes licin lepas tu. Kekekeke! Aku memang suka berkawan dengan orang yang suka makan. Sebab partime job aku adalah makan. Mihmihmih. By the way , Pulut Mangga tu RM 5. Tak masuk dalam set menu ye semua. Jangan kang komplen pula 'Minah tu makan ada pulut mangga , asal ktorg order takde.' Aku tampar nantiiii ! Hahahaha.

Kalau korang tanya aku , mana lagi best antara Kg Baru dengan Gombak. Hurm. Masing masing ada pro and cons. Ada kelebihan dan kekurangan masing masing.

Kelebihan Gombak
- Parking senang
- Ruang restoran yang besar

Kekurangan Gombak
- Banyak nyamuk (bawaklah mosquito repelent eh. kahkahkah)

Kelebihan Kg Baru
- Tak banyak nyamuk (kalau ada pun mungkin sesat , miahahaha)

Kekurangan Kg Baru
- Tak banyak parking
- Ruang restoran yang sempit/kecik

So pilihlah mana satu yang korang rasa comfortable. Kalau tanya aku ? Mana mana pun aku balun. Muahahaha ! Nyamuk tu aku arwahkan sajo. Kekekeke. Makan sambil garu pun best kot. LOL !!! Dahla semalam waiter tu pandang pandang ktorg sebab lagi kuat gelak daripada makan. Aleh aleh dia yang tergolek daripada kerusi. Harharhar. Itu lawak bangggg ! Lawak habesss. Hahahahahahahahahahaha.

Sukhumvit Garden Restaurant
Lot 5730 Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2) 68100 Gombak Selangor Darul Ehsan
Tel : 0192361981

Thanks for your time , love ya people.
p.s : budak duduk sebelah cubicle aku ni ada kena lempang sikit haribulan. annoying bodo aku tengah tulis entry ko cuit cuit. hilang idea aku !!! hurh.
xoxo

Tuesday, October 29, 2013

Pagi semalam pos , harini dah sampai ?? WOW !

Assalamualaikum & Hello.

Rentetan entry pasal Cathy Doll semalam , harini aku nak bagitahu korang yang Cathy Doll aku dah sampai. Lalalalalaa. Laju kaaannnn. Nama pun pakai poslaju bukan pospelahan. Hahaha. Kepada korang yang cari product Cathy Doll bolehla beli dekat tempat aku beli ni. Highly recommended sebab service yang tip top dan sangat pantas. Aku suka. I'm a happy girl , Ngeeee. ^^



Memandangkan barang barang yang kita beli online ni selalunya menggunakan khidmat pos. Tak kesahla poslaju ke postaklaju ke gdex ke apa apa jelah. Maka dengan itu aku taknak amek risiko bila barang sampai tapi takde orang nak receive dekat rumah. So , aku alamatkan barang barang ni dekat office member aku. Muahahaha ! Kenapa office member aku dan bukan office aku ?? Sebab dekat office aku ada banyak makcik makcik kpochi. Kanggg sekelip mata je cerita kau beli Cathy Doll diketahui umum. Tamo tamo tamoooo. Kantoi nanti ai perangai ganas tapi beli barang cute cute. Kekekeke!



Aku order 8 barang je , tapi yang sampai  ?? Macam banyak pula dah !! Rupa rupanya ada 4 free gift okeh. Ai loikkeee. Ahkak suka benda benda free ni. Ehhhh !! Tapi yang mana satu nak pakai dulu ni ?? Upppsss. Lupaaa pula ada separuh barangan aku kena letak atas dulang hantaran. Kekekeke! Lupa diri ok tengok menatang ni.

Kalau orang tanya aku berkesan ke product ni aku tak boleh nak komen apa lagi sebab aku sendiri belum try test pakai. Kekeke! Kalau based on testimoni orang yang dah pakai , memang positif sahajo. Takpela. Aku bukan apa pun sebenarnya , aku nak Cathy Doll ni sebab dia comel. Muahahahaha !!! :P

Last but not least , thanks dekat Wan sebab bagi kita request Cathy Doll untuk hantaran. Lalalalala.

Instagram : Reebeautyshop (private , alaaa korang follow jela. korangkan suka shopping online)
Whatsapp : 013-4030885

Thanks for your time , love ya people.


p.s :

Monday, October 28, 2013

Nak buat/beli spek mata tapi taknak keluar rumah ? Inilah dia jalan penyelesaiannyaa !!

Assalamualaikum & Hello.

Aku mula pakai spek masa aku sekolah menengah lagi. Kononnya nampak pandailah bila pakai spek mata. Padahal PMR kantoi jua , naseb SPM aku boleh cover. Kekekeke! Kalau dulu siapa pakai spek mata tu kira macam rajin baca buku , so even tak rabun pun nak jugak spek mata. Sanggup okay beli yang takde power dekat Petaling Street demi untuk satu level dengan budak budak pandai. Pfffttt.

Tahun berganti tahun , masa berlalu dengan pantas. Daripada zaman buat spek dekat kedai optical macam Focus Point , Menara dan sebagainya. Kini , korang boleh buat spek thru online dekat Glasses Online Malaysia. Nampak tak permainan zaman moden sekarang ni. Semua cut it short. Semuanya nak dihujung jari.




Once korang dah buka website Glasses Online Malaysia tu korang akan nampak tab Glasses , Sunglasses , Contact Lenses dan sebagainya. Korang just pilih je mana yang korang nak view dulu. Kalau korang nampak ada yang korang berkenan. Add To Cart sahaja. Jangan risau , korang boleh pilih power spek korang once korang dah Add To Cart. Akan ada Prescription column yang korang boleh isi. Letaklah kat situ berapa power belah kanan mahupun kiri. Senang kannn ?? DONE !!! Tinggal nak buat payment je lepas tu.


SEEEE !!!! Semudah ABC je langkah langkah nak shopping dengan Glasses Online Malaysia. Aku tak suka shopping online kalau method dia leceh atau pendekkan kata banyak soal. Method dekat Glasses Online Malaysia ni ada a few je dan method yang sama akan diguna pakai untuk pembelian Sunglasses , Contact Lenses dan lain lain.

Korang juga akan diberi RM 10 diskaun untuk setiap pembelian korang yang melebihi RM 50 tetapi hanya kalau korang sign up. Alaaaa sign up jela bukan banyak pun details korang yang Glasses Online Malaysia nak. Sikit je , tak sampai 2 minit punlah kalau korang sign up. Chaiittt.


So , kepada semua dekat luar sana yang membaca blog aku ni dan mempunyai kriteria malas nak keluar rumah untuk buat spek , beli contact lenses. Korang bolehlah buka website Glasses Online Malaysia. Pilihla mana satu spek ataupun contact lenses yang korang berkenan. Hihihihi.

This is my very first time diminta untuk review online shopping website , sangat teruja. Yelah selama ni aku review ikut suka aku je. Takde pula diminta untuk review. Hihihihi. Thanks to Glasses Online Malaysia for your trust.

Last but not least , kepada readers entry ni. Good news untuk korang semua. Korang semua entitled untuk diskaun RM 20 untuk setiap pembelian yang bernilai lebih daripada RM 100 !! So , apa tunggu lagi. Shoppinglah cepatttt , hihihihii.





Oooohhh ya , kalau korang ada sebarang maklum balas ataupun soalan yang nak ditanya. Korang boleh refer dekat maklumat yang aku bagi dekat bawah ni :   

Phone : +60 32 035 5586
Address : Somerset , Suite # 1-05 , 8 Lorong Ceylon , 50250 Kuala Lumpur.
Customer Service hours : 9am to 6pm - Monday to Friday excluding Public Holidays.
Thanks for your time , love ya people.


p.s :  rasa rasa macam nak beli contact lenses dekat Glasses Online Malaysia untuk E-Day nanti. Ngeee !! :P


xoxo


Tak habes habes dengan Cathy Doll , akhirnyaaaa......................ORDER JUGAK !! :D

Assalamualaikum & Hello.

Rentetan daripada entry pasal Cathy Doll haritu , akhirnyaaaa aku order jugak Cathy Doll ni. Baru puas hati. Selagi tak order selagi tu aku scroll Instashop yang jual Cathy Doll tu tetiap hari tanpa jemu. Sampai battery drain eh. Sanggup tauuuu !

Kebetulan Instashop yang aku usha tetiap hari tu ada buat Promo 4 Item = RM 100. Ehekhek ! Tipulah kalau aku cakap promotion tu tak menarik perhatian aku waima sebesar zarah keeennn. Membohong namanya tuuu. So , aku usha. Siap printscreen lagi untuk memudahkan aku pilih barang mana yang aku nak beli. Asalnya nak beli 4 barang je , tapiiii terlajak ok. TERbeli 8 barang terus. Sobssss. Y____Y 







Haaaa nampak tak betapa menariknyaaaa promotion yang Instashop ni buat. Macam manalah aku tak terjebak dah kalau promotion dia buat ni menggila sebegini rupa. Dahla banyak barang yang aku nak listed in dalam item untuk promotion. Hip hip hooorrraaayyy laaa jawabnyeee.

Kalau korang rasa interested on buying barang Cathy Doll dengan layanan yang super pantas. Bolehla ke Reebeautyshop , maklumat adalah seperti berikut :

Instagram : Reebeautyshop (private , alaaa korang follow jela. korangkan suka shopping online)
Whatsapp : 013-4030885

Thanks for your time , love ya people.


p.s : tak sabar nak tunggu parcel aku , miahahahaha !


xoxo


Nad's Kitchin : Petai Jeruk

Assalamualaikum & Hello.

Tetiba rasa macam mak mak sangat bila aku nak kongsi resepi. Muahahaha ! Biasalah mood orang kawen kannn. Mestilah very the mak mak , korang hado ? Nan hado kannn ?

Bahan - Bahan
  • Petai (ikutlah nak berapa papan)
  • Cili Padi Merah/Hijau
  • Garam
  • Air
Cara - Cara
  1. Amek petai dan buang urat petai yang dekat tepi tu.
  2. Patahkan petai dan rebus dalam api yang besar/sederhana.
  3. Toskan petai tersebut dan rendam di dalam air sejuk.
  4. Keluarkan mata petai daripada kulit , kulit kita taknak.
  5. Masukkan dalam bekas. Ikut sukalah nak letak dalam bekas apa puuunnn. 
  6. Letakkan garam , air dan juga cili padi bersama. Aku guna air sejuk.
  7. Siap. Simpan dalam peti sejuk.




sumber gambar : 1001resepi

So , kepada penggemar petai jeruk. Bolehla buat sendiri. Sangat senang okay ! Kalau nak lagi best beli petai berpapan papan. Macam aku ritu sebab beli 3 papan je. Jadi hasilnyaaa adalah sedih. Hahahaha.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : bila dah reti buat petai jeruk ni , mulalah rasa macam nak beli petaiiii je. :P


xoxo


Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah