Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Saturday, January 11, 2014

Johor Bahru 2014 : Legoland

Assalamualaikum & Hello.

Second time aku sampai Legoland tapi tak masuk dalam theme park. Miahahaha. Yang first time datang tu , tak banyak lagi game. Orang kata masih dalam construction , yang second time datang ni pun tak masuk juga sebab kekangan masa. Yelah , ktorg punya holiday ke JB haritu pun based on 2 Day 1 Night. Kalau seminggu , memang sampai ke Singapore aku jejak. Ewah !


Hikhokhikhok. Muka teruja , terlebih gula , semua ada. Suka tau snap gambar candid aku tengah terkinja macam ni. Malu tau gegirl. Wakakakaka. Jangan ditegur kaki yang macam tiang gol , jangan ditegur badan yang kurus dan lurus macam highway LPT tu. Lol. :P


Dikabornya buat free style. Tapi kenapa mesti aku sorang je yang memang style. Miahahahaha. Yang lain masih lagi mengekalkan bentuk potret keluarga. Kekekeke. Dan seperti biasa , aku sorang je pun yang gila camera. Kahkahkah.



Everybody loves Chacha Debot ! Hahahaha. Topi baru beli tuuuu. Bau kedai lagi weh. Hahaha. Sekali pandang dah macam tomboy pun ye budak debab ni. Abah konon steady la tu dokong Chacha. Padahal budak tu meragam teruk taknak duduk dekat kerusi ala ala stroller dia tu (rujuk gambar Pasar Karat). 


Konon main hide and seek , propa je weh. Wakakaka. Bila aku letak gambar ni dekat Instagram , ada member aku ingat untuk pre wedding. Jauh benorlah pulanya puuunnn nak buat pre wedding dekat entrance Legoland. ^_^


Yang ni dah kenapa ni ?? Tengah bajet bajet hensem ke macam mana. Okaylah , nak jadi macam Adi Putra eh. Okayla okayla , kita kasi chance. Tapi nanti kasi tinggi sikit , badan kasi gedang sikit , perut kasi slim river sikit pastu kita tangkap gambar pesen macam ni lagi eh. Pintu lif mana kita nak pegi ? Sunway Pyramid la eh. Ada cermin wooo pintu lif diaaaa. Mihmihmih.



Masa aku pergi yang first time tu hotel ni belum siap pun. Orang kata memang tak nampak bayang nak naik hotel pun dekat situ. Tau tau je dah siap dah Legoland hotel ni. Tapi aku tahu dululah pun , dah namanya kerja travel agent. Kalau tak tahu , baik berhenti keje je weh. Hahahahaa.


Tengok itu budak debot dah buat perangaiiii , dah tergolek atas carpet dah. Dia dah mulaaaa dah.





BUKAN TU JEEEE





ADA LAGI





BANYAK LAGIIIII




NAH TENGOK SENDIRI












Nampak ! Ajet ajet macam Legoland Hotel tu Aki dia yang punya tauuuu. Senang hati merangkak sana , merangkak sini , masuk lubang sana , masuk lubang sini. Ni kalau dah pandai jalan ni , perggghhh ! Masaklah. Habes semua orang kurus dibuatnya , takpayah nak pergi buat Yoga , Pilates , Zumba bagai. Kejar budak cinonet ni je. Hahahaha.



Amboiiiii ! Tekun nampak main Lego. Tak pandang kiri kanan dah nampaaaakkkk. Itulah , orang suruh main Lego masa kecik kecik taknak. Ni bila dah nak kawen baru nak tekun main Lego. Kesian. Takpe , nanti dah kawen kita beli Lego banyak banyak eh. Kita main buat rumah , kita main perang perang eh. Hahahahaha.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : nanti aku masukkan juga gambar hotel ni punya interior. tunggulah yeee. :P


xoxo




27 comments:

  1. Assalamualaikum awak. bestnya! comellah dak tembam tu. pipi dia kemain gebu tauuu. mahal tak beli mainan lego tu? nak beli laa, kita pun suka main lego ni. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa lupa nak tulis, biasalah blogger kan pantang jumpa kamera. hihi. mesti nak posing. hihi. saya sampai malu asyik kena tegur dek suami. muahahhaha T__________T'

      Delete
    2. Kita tak tengok harga pun. Tapi rasanya sekarang ni mahal dahla. Kalau dekat Legoland tu silap silap lagi cekik. Sebab tukan tumpuan pelancong. Hahaha.

      Kaaann ! Kita pun sikit sikit nak tangkap gambar. Stress je semorang. Gambar makanan pun tangkap apatah lagi gambar sendiri. :P

      Delete
    3. hahhaa pasrah je nak bergambor semua sendiri kan nad? hehe. mahal dia sama macam masuk USS. USS best gila nad. harus pergi main semua game yang ada. sheila kalau dah bersalin kang nak jadi budak2 balik, main semua game tu. Boleh? hihi ^^

      Delete
    4. USS tu memang diidam idamkan nak pergi. Tapi nad ni gayat. Wakakaka ! Seram ok. Kang mabuk pula terbelahak satu hal lagi. So , pergi tangkap gambar jela. Ahahahahahaha

      Delete
    5. hahaha nad, kita pun gayat plus penakut gila. tapi lepas main 2 roller coaster dalam bangunan USS, terus lompat2 nak repeat lagi. hihi. rugi bayar tiket USS mahal2 tak main game yang mencabar. hihi. sheila pergi dulu kena time hujan. leceh gak. siap pakai baju hujan semua, tapi enjoy main game. hihihi

      Delete
    6. Hahahaha Nad memang tak boleh gamaknya , mahu tertinggal nyawa dekat atas roller coaster tu kang. Miahahaha. Tapi tula , kalau bayar mahal mahal tapi tak main tak guna juga. Membazir je. Takpela , nanti cari semangat yang hilang dulu. Hahaha.

      Delete
  2. Assalamualaikum...singgah sini dari blog mamaniza.com...
    seronok akak tgk fmly ni jenjalan legoland...tak berkesempatan nak.pergi sne sbb jnis nak berjalan tp kemut nak kuar duit..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam akak. Hihihi. Ni pun jalan bajet ciput juga. Sebab tu sampai entrance je. Hahahaha. Kita pun nak cuti tapi kedekut kua duit. Lalalalalala. :D

      Delete
  3. belom berkesempatan lagi ke legoland..:-(

    ReplyDelete
  4. Comelnyaaaaa debot tu hahahahahah
    bestnyaa...
    Qilah tak gi lagi TT_TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comelkaaannn. Rasa macam nak kunyah je pp dia kan ?
      Nanti ajaklah family holiday kat sana. ^_^

      Delete
  5. Wahh, macam best jaa. tak pernah pergi lagi . mesti mahal kan ? huhuk. . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mahal tu bolehlaaaa , sebab dia pun dekat dengan Singapore. Tapi rasanya untuk Mykad ada special rate. :)

      Delete
  6. hai kita yang dekat ni pon tak pegi2 legoland lagi.hehe.. jeles2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Pergilah nanti. Jalan jalan cuci mata. :D

      Delete
  7. Aaaarrrr..debot tuuuuu..geramnyeeeee...heheh..xbole tgk bdk comelt2 ni..grmm.. :p
    Bestnye jln2 smpi sne..xpnah smpi pun lg :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai sampaikanlah Ayue lepas kawen nanti. For now fokus kawen dulu okeh.

      *jangan tiru aksi kami ini* hahahaha

      Delete
  8. salam ziarah... dtg terjah dari blog mamaniza... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Kak Maria. Hiksss. Terima kasih datang singgah. :)

      Delete
  9. cuteness overload! ahahahaha
    haa, pre-wedding bila nak buat nad?? kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang mana satu yang cute tu. Lol. Hahaha. Pre wedding ? Hurm. Tunggu semua urusan yang besar besar settle dululah kot. :D

      Delete
    2. semuaaaaa, termasuk laa nad dengan yang dah nak kawin pun baru nak belajar main lego tu HAHA

      Delete
    3. Miahahahaha ! Oh semua eh. Barulah boleh senyum. Ingatkan puji budak debot tu je. Lol. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah