Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, January 10, 2014

Johor Bahru 2014 : Pasar Karat

Assalamualaikum & Hello.

Sambungan daripada entry Taman Tasik Merdeka. Lepas makan makan , potong kek bagai. Malam tu ktorg pergi jalan jalan dekat Pasar Karat pula. Pasar Karat ni orang kata tempat wajib pergilah kalau datang JB. Huhuhu. Tapi environment dia sama je macam dekat Uptown Downtown tu ha. Beza dia ada a few lot yang jual barang barang lama. Antique antique , rare rare gittuuuu.


Awal awal entry dah muka aku dengan Wan. Acane ni ? Wakakaka. By the way , aku bagitahu siang siang ni yang entry ni aku tak letak banyak gambar environment Pasar Karat. Sebab , aku lupa nak transfer. Gambar yang aku masukkan ni ehsan FB. Nanti aku akan add on ye tuan tuan dan puan puan sekalian.


Orang tangkap gambar kat situ , dia pun nak juga. Motip doh dik tiru tiru. Pergilah cari port lain nak tangkap gambar. Semak je doh gambar sama sama background ni. Hahahahaha. 

Yang menarik dekat Pasar Karat ni pasal dorang ada jual barang barang lama. Vintage habes. Barang barang secondhand Singapore pun ada dekat sini. Tapi kena pandai cari and tengoklah. Kadang kadang tu ada yang menipu. Standardlah tu kan. Malam tu aku tak beli apa pun kecuali CD. Hahahaha. Dekat KL bersepah CD , dekat JB juga ko pergi belikannnn. Nak buat macam mana 1 CD jatuh RM 2. Sebab brader tu jual 5 CD RM 10. Memang naik gilalah aku yang mendengar kan. Korang pusing je nanti dekat dalam Pasar Karat tu , bersepah orang jual CD. Ingatkan dekat Penang dah paling murah dah. Rupanyaaaaa JB lagi murah. Tssskkk ! Lepas ni nak kirim kat abah jela beli CD. :P


Aku dan makanan , berpisah tiada. Padahal sebelum tu aku dah makan kot dekat Taman Tasik Merdeka tu. Lol. Hahahahahaa. Yang aku makan ni nama dia Mee Siput. Aku tahu nama dia Mee Siput pun sebab aku pernah nampak dekat Instagram Kak Fillanie tu haaaa. Sebab tulah juga yang aku nak try sesangat Mee Siput ni , sebab duk nengok gambar Kak Filla tu laaaaa. Menetes air liur ke buku lali tahuuuuu. Dari segi rasa , sama je rasa dia dengan Inang Inang (tak tahu inang inang tu apa , googlelah eh. kekeke).


Seronok bakal mak mertua kita pusing pusing cuci mata. Masuk kedai keluar kedai duk cari inner magic tu. Hamboooiiii. 


TAPI




ADA YANG LAGI SERONOK DUA RONOK..............................




SIAPA ???






NI DIAAAA !!!










Enjoy sangat pun tak boleh Chacha. Hahahahaa. Kemain like a boss lagi kau duduk yeee. Dahla peha dengan lutut sama lebor je. Wakakakakaa. Seronok dia kena tolak dengan Aki dia. Yang letih Aki dialah , lepas tu nak tolak dekat aku suruh tolak Chacha. Memang idoklah teman. Budak tu berat bonar. Elok habes pusing Pasar Karat tu , aku dah gedang kaaanggg. Nayeeee ! ^_^v

Thanks for your time , love ya people.


p.s : nanti aku upload gambar banyak sikit ye. besoklah kot kalau ye pun. hahahaha


xoxo


15 comments:

  1. mama lalu je selalu, singgah malas.. hihih.... tapi best kat sini.. jem jangan tanya lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe ma , dengan mana yang parking tepi tepi jalan tu. Tapi harga sama je macam KL. Maybe sebab tarikan dia untuk Singaporean. Hahaha. Kita yang malaysian ni , survey mana murah jela. :D

      Delete
  2. asyraf selalu laa hai cerita pasal pasar karat ni tapi dia kata dia tak nak bawa ika pi, kurang ajar kan ahahaha, katanya situ macam ramai bebudak "tak betul" tak tahu laa apa yang tak betul tu kahkahkah..tapi teringin kut nak pergi...dia provoke kaw kaw pastu tak nak bawa kita, memang rasa nak tumbuk! huuuu

    kalau nad dah kata macam uptown downtown, jawabnya sedikit keterujaan tu hilang miahahaha, uptown downtown baiasa sangat dah pergi hohoh

    nadddd, sorry ea ika jarang singgah dah sekarang, makin busy, dengan masalah macam2 lagi nak settle, practical lagi.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha memang macam downtown uptown je. Nothing much. Kalau dekat Melaka kita ada Jonker Walk. Dekat JB ada Pasar Karat. Sama je kan ? Hahaha. Tumbuk je Asyraf tu , takpe nanti dah kawen pergilah eh. Ada husben boleh jaga. :D

      Alahaiii takpelah Ika , buat mana yang lebih penting dulu. Apa apa pun stay strong. Jangan sesekali menyerah dan menampakkan yang diri kita lemah. Go go chaiyoookk !! ^^

      Delete
  3. fav aku mee siput ni..hehehe hari2 makan mee siput pun xpe weh..xde hal..heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku ada sepeket dekat umah , tak tegoreng lagi. Almaklum , malaaaasss ! :P

      Delete
  4. comil nye dak tecik ni.. debob2.. ammm geram nyaaaaa.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha debob gila kaaannn. Tapi la ni duk muntah muntah , demam. Nak jalan dah tu. :D

      Delete
  5. amboi debabnye chacga..geram tgk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaannn ! Rasa nak kunyah kunyah je pipi dia. Kita suka gegarkan pipi dia. Hahahaha

      Delete
  6. wah, jalan sakan nampakk.hihi.. btw, comelnya budak kecikk tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sakanlah awal tahun , nanti dah nak dekat kawen barulah kita menggelupur.
      Comelkaaaannnnn. Budak pipi labuh. :D

      Delete
  7. Assalamualaikum awak. saya tak pernah lagi jalan ke pasar karat ni. in shaa Allah tahun ni nak bermastautin di johor. boleh minta suami bawa jejalan situ. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Hihihi. Ajak jangan tak ajak tau. Senyum kenyit kenyit mata dekat suami sampai dia angguk tau. Hahaha. :D

      Delete
  8. nak tanye pasar karat ni bukak ari ape ? start dari pukul bpe smpai pukul bpe ?

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah