Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, January 9, 2014

Johor Bahru 2014 : Taman Tasik Merdeka

Assalamualaikum & Hello.

Haritu 4 & 5 Januari , aku ikut family Wan pergi JB. Saja jalan jalan makan angin. Lagipun lepas ni kan nak struggle kumpul duit , so takleh dahla nak pergi berjoli katak walaupun hakikatnya Wan nak pergi pusing Utara Februari ni. Suka hati dia lah , yang aku tahu kalau aku ajak dating ke ajak survey survey dia bagi reason takde duit. Memang aku tonyoh dengan berus jamban. Hahahaha.





Masa on the way datang Tasik Merdeka ni , boleh pula selisih dengan bas JDT. Perghhh !!! Gelap gila tingkap bas. Tak kena saman dengan JPJ ke tinted kuat macam tu. Wakakaka. Dan lagi kebetulan masa duk snap snap gambar ni , ada pengantin buat outdoor photoshoot kat situ. Terus aku pun berangan sampai langit ke tujuh. Lol.


Sebenarnya dia tunang saya. Alahaihhh. Mengada. Miahahaha. By the way , how do I look bila pakai Palazzo ? Better ke ? Ke nampak makin kurus ?? Cepat jawab. Aku memerlukan jawapan. Hahaha. Kalau okay , aku nak borong lagi banyak banyak. Amboiiii.






Sebenarnya jalan jalan makan angin ke JB ni sebab nak celebrate birthday bakal mak mertua aku. Padahal birthdaynya minggu depan nu ha. Ni kira in advance celebration gittuuuu. Hiksss.

To FMIL. Stay strong , gorgeous and healthy. Semoga sentiasa sihat  & happy. Thanks for being a good mother to Wan. I can see you in him. Semoga Allah melindungi Acik sentiasa. Hugsss & Kisses. :*

Thanks for your time , love ya people.


p.s : dik , kalau ko baca jangan gatal tunjuk kat mama. Malu aku. :P


xoxo


26 comments:

  1. haa tetiba rasa nak meroyan ni bila teringat2 plan diaorang nak ke padang besar Feb nanti!

    Rasa nak jadik singa lion rimau gajah badak sumbu dah niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!

    HAHAHAHAHA!!!~

    *panas je hati ni makcik oiiiiiiiiiiiiiiiii*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senaseb !!! Naik hantu okay kita time dengar tu. Kurang ajar betul.
      Lepas tu demi sedapkan hati , kita cakap kita pun nak plan dgn awak dgn sarah.
      Serious benci !!! Menyampah. Meluat. Sental dengan berus jamban tahulah.
      Plan dia kemain. Padang Besar - Pekan Rabu - Penang - Cameron bagai. Y___Y.

      Delete
    2. ha tu laaaaaaaaaaa!!!

      ok jom kita pergi short trip bertiga.. TAK KIRA NAK JUGAKKKKK...

      Diaorang menjoli, kita pon boleh menjoli jugakkkkkk...

      HUWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! MENCIKKKKKKKKKKKKKKKK!!!

      Ingat pergi tu duit main petik je ke kat pokok sakura kat putrajaya tuuu?????

      Delete
    3. KAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNN !! Benci gilaaaaaa. Sampai bergadoh dah haritu.
      Ikut hati nak maki sajo , takpelah duit dorang banyaaaaaaaaaakkkkk kan.
      Duit dorang kan tak luak. Apadahalll ! Eish. Bencinyaaaa bila diingat ingat. Erhhhh.
      Jom kita short trip jugak !! Awak google cepat. Nanti set dengan Sarah. :D

      Delete
    4. Memang sakit hati ni dari hari tu lagikkkkkk..
      Bila teringat je menyampah semua ada lahhh.. WAHAHAHAHAH!!~

      Ok, takpe kita biar kan je diaorang pi..
      Kita tunggu & lihat je makcik..
      Diaorang boleh enjoy, kita pon boleh tauuuuuuuuuu..

      Ok, sat google mana tempat yang best..
      Boleh buat bridal shower sarah sekali kan..
      Yeyyyyy!!!!!! =D

      Delete
    5. Yeaahh ! Nanti kita create group Whatsapp dengan Sarah sekali. Kita buat Februari ke awal March pun ok. Sebab Sarah punye wedding pun end of March tak silap kita. Alang alang bridal shower untuk semorang. Wakakakaka. :P

      Delete
    6. ok ok awak create group whtapp.. kita tab tengah caj tu.. tak on tenet lagi..
      awak pergi tanya sarah dulu.. Majlis sarah 8hb mac makcik..
      haaa boleh jugak bridal shower untuk kita bertiga.. =D

      Delete
    7. Hahahaha yeke ? Deym! Asal Wan cakap dekat kita 29 ?? Mana satu niiiii.
      G singapore jela. Amboiii. Hahahahaha. Geram lak aku. Awak passport hidup kan. :P

      Delete
    8. 29 belah ijat kat mua makcik.. belah sarah 8 mac.. diaorang pegi date bila makcik?

      Kita pegi short trip time diaorang pegi la.. Takde bernanah sangat hati kita nanti.. hahahaha..

      eh makcik! whatsapp la.. bincang kat sini pehal tahhh..
      tau lah hati tengah sakit ni.. hahahhaha...

      amboi singapore terus.. kita passport dah matik la.. Y__Y

      Delete
    9. Hahahaha ! Baiklah. Kita create group kejap. :D

      Delete
  2. hehehe...pakai palazzo mmg nmpk cantik! kurus!! ilusi gitu!! hehehe...

    Happy birthday in advance buat bakal mak mertua! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malangnyaaaa memang dah kurus sangat pun Sally. Hahaha. Mekasihhh bagi pihak bakal mak mertua. :)

      Delete
  3. hahaha pesanan terakhir untuk adik tu kelakar,tau hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Kena pesan , kang pecah lobang. Maliiiuuuuu. :D

      Delete
  4. mama selalu gak pergi sini.. sunyi takde orang.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah mama , ritu pergi pun tak ramai sangat. Biasa biasa je.
      Tapi western food dekat situ not bad jugak. :D

      Delete
  5. SAMA MCM KITA GAK . KURUIH :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh ! Lama tak nampak. Kini muncul balik. :D

      Delete
  6. bagus.. pandai jaga hati bakal mak mertua nie..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. InshaAllah. Hiksss. Kita ni brutal takut juga kang jadi cam layan member member. :D

      Delete
  7. soooooo ok nad dengan palazzo, tapi ika ingat masa tengok tu tadi maxi skirts T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Itulah dia , ilusi mata semua tu. Haha. Kita ni kurus , risau juga nak pakai palazzo. Kang macam seluar hang kebun cite P Ramlee tu. :P

      Delete
  8. Assalamualaikum awak. bestnya boleh selalu hang out dengan bakal keluarga mertua. btw mak tunang awak nampak muda la. comel je tengok. cam lepak dengan adik beradik je. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Hahaha kalau bakal mak mertua kita baca awak puji dia ni. Mau satu malam takleh tido duk cite kat anak anak die yang die kena puji. Hahahaha.

      Delete
  9. selalu lalu tapi tak menyinggah,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehla singgah nanti , cuci cuci mata. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah