Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Sunday, January 26, 2014

Laptop oh Laptop , ^^

Assalamualaikum & Hello.

Jangan terperanjat , jangan terperanjat. Ye aku tahu aku jarang gila nak update entry time time weekend macam ni. Nak buat macam mana , laptop pun ada satu je dekat rumah. Dengan adik aku sibuk nak online pesbuk nak main poke poke. Hahahaa. Dengan uzur bebenor laptopnya teman kabor ke kamu yeop. Huish. Nak tulis entry pun boleh jadi meradang. Lain yang aku taip lain pula yang keluar dekat screen. Haaa camne tu. Tsskkk.

But today , aku menaip live from laptop uzur aku Compaq Presario V3000 yang mama belikan untuk aku dengan bayar ansuran lebih kurang 6 7 tahun yang lepas. La ni dah habes bayar la yeop. Dah boleh dah buat buat baling ke dinding tatkala dia heng meminta carut. Lol. 

Actually aku nak cari another laptop. Yang baru. Yang lama ni kita kasi jelah adik aku buat online pesbuk sambil tengok utube cara cara nak gedangkan badan. Puuuiii. Aca aca nak jadi abang gedang , adik aku yang bongsu sorang tu. Kekekeke. Korang ada suggestion tak brand laptop apa yang best sekarang ni ? Yang orang kata meletup letup kat pasaran ?? Kalau boleh nak yang warna warni. Muahahaha. Motip nak laptop kaler maler. Mihmihmih. Bosan sey 6 7 tahun pakai laptop kaler hitam ni jeh.







Perghhhh !!! Warna warni seyh. Geram je ahkak tengok dik non hoi. Haiz. Yang mana satu akan menjadi pilihan aku nanti ?? Ehem ehem ehemmmm. Dulukan masa zaman study ahkak suka tauuuu berhangan nak pakai laptop Vaio ni. Sampai satu tahap , tak dapat ahkak yang pakai. Ahkak cari boifreng yang ada laptop Vaio. Kau hadoooo ??? Kekekeke. :P

Tapi aku dengar cerita yang Asus sekarang ni brand yang agak tip top. Saja sajalah aku usha Asus ni ada tak laptop kaler merah. Nak jugek tau warna merah. Barulah merah membara semangat waja. Hamboiii. Aku pun Googlelah apa yang patut , sekali ni haaaa yang keluar.



Omo omo omooooo ! Pitam ahkak dik non. Sangat menepati citarasa ahkak hoi. Ini kalau dapat ni , setiap hari ahkak update entry. Sampai muak muak korang nak baca. Miahahahaha. Amacam cun tak ? Cun kannn. Macam warna air sirap orang kawen dah ahkak tengok dik oiii. Sesuailah dengan tema kita Getting Married Soon. Kahetannn. :P

Reason sebenar benarnya kenapa aku nak beli laptop ni ialah sebab aku join Jobdirumah. Baru join tapi dah berhangan nak tukar laptop bagai. Lol. Bukan apa , kalau join Jobdirumah ni aku dikehendaki buat kerja gunakan komputer/laptop. Maka dengan itu , adalah lebih baik aku tukar laptop aku siap siap sebelum aku mencarut tak dapat hantar job yang dioffer. Tak gituuu ?? Siapa siapa yang nak cari duit lebih , ala partime job gitu. Bolehla feel free klik : Jobdirumah. Registration RM 50 sahaja !! Sebarang pertanyaan boleh email aku dekat : nad301189@gmail.com. Aku join ni pun sebab nak try luck , nak kumpul duit kawen weh. Apa kau ingat duit datang tergolek masuk akaun bank ? ^^

Thanks for your time , love ya people.


p.s : minta minta adalah rezeki aku sikit dengan Jobdirumah , tak banyak pun sikit jadilah. Amin. :)


xoxo


11 comments:

  1. awak. saya suggest lenovo atau hp. dua brand ni ok dan harga dia pun affordable. saya pakai lenovo dah 4 tahun, setakat ni takde masalah lg. kalau nak yg lagi tiptop, toshiba, sony vaio or apple macbook la. tapi harga pun tiptop lah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks awak for untuk opinion tu. Itulah kita pun dengar yang Lenovo best. Haiz. Konfiusss. :D

      Delete
  2. goodluck kak nadia with jobdirumah tu :D
    Hihihihi.
    Qila pun takde laptop sendiri lagi T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Qila ! Akak pun baru try try je JDR ni. :D
      Nanti belilah ye Qila. Belajar dulu skrg ni.

      Delete
  3. nak warna kuninnn plzzzz.. hehehe :p

    ReplyDelete
  4. kalau utk perkara simple2 mcm jobdirumah tu, bole guna notebook je. murah dan berbaloi. warna pun mcm2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Tapi tulah , nak mengedit gambar bagai. Takut juga notebook tak support. ;D

      Delete
  5. Assalamualaikum, dah lama sheila takda laptop sendiri sejak rumah kena masuk dek pencuri 3 tahun lepas. hmm malas nak beli, sebab nanti asyik nak bawa ke mana sahaja. hihi. dapat beli toshiba, memang terbaik kot T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Haaa toshiba pun ohsem. Semalam boleh pula ternampak yang warna merah , omakhaih ! Rasa nak rembattttt je. Ishhh. Hahaha.

      Delete
    2. Sapa nk beli laptop?...Lenovo ideapad Z485, Processor A8 Vision AMD?..dah guna 1 tahun..Windows 8.1..Mcfee Internet Security sampai tahun depan..hrga rm1100...bole kol/msg sy 019-2262092..nak tgk brg dlu pun bole..jnji jgn jauh2 sgt(takut sesat)...Barang STTCOD(See,Touch,Try,Cash On Delivery)...NO TIPU2...betul2 nak pakai duit.

      Arif
      Petaling Jaya (Old Town) ---> Belakang hospital Assunta

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah