Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, January 13, 2014

Nak beli buku resepi , kita nak belajar masaklah ! Eerrrkk !!

Assalamualaikum & Hello.

Sejak sejak nak kawen ni , kesedaran nak belajar memasak tu macam mencanak canak naik. Amboi. Hahaha. Tapi kalau tak cukup barang , taknak masak. Boleh ke macam tu ? Lalalalala. For now , aku dalam misi nak cari buku resepi. Nak buku yang resepi dia 100% menjadi. Taknak buku yang ada 1 2 3 ingredient dia tak bagi. Kedekut betoiii. Y___Y.

Aku ada pernah nampak & baca review buku 1 Hari 1 Resepi by Chef Hanieliza. Menarik weh. Sebab dalam buku tu ada 365 resepi. Kau gilaaa ! Hari hari boleh masak menu lain lain. Tapayah perah otak. Miahahaha. Tapi itulah dia , asal aku cari je mesti tak jumpa. Menyampah.


Ginilah cover dia. Tapi ada ke kegigihan nak masak 365 hari tu ? Miahahahaha. Silap haribulan , page 28 je dia kosongkan. Tapi ada remarks : Gaji , sila makan dekat luar. Lol ! :P

Oh by the way , siapa dapat invitation Nuffnang untuk movie Jack Ryan dekat Mid Valley malam ni ? Kalau tu jumpa dekat sana eh tapi kalau sempatlah aku sampai sana by 9 o'clock. Miahahahahahaa. Kalau tak , korang kirim salam peluk cium jela dekat Chris Pine tu untuk aku ye.


Omooo omooo omooo , matamu sungguh menawan sayangku. Okay dah jadi bangang dah budak ni. Hahahahaha. Selamat bekerja semua. Esok cuti lagi. Yareeba yareebaaaaa.





SEBELUM AKU HABESKAN ENTRY NI





NAH





TENGOK NI







Ada orang cari datin dekat blog ahkak ??? Dah kenapaaa ??? Dekat sini takde datin , datin maimon pun takde. Wakakakaka. Kalau nak doakan ahkak jadi datin pun ohsem jugak. Dato Syazwan & Datin Nadia gitttuuuu ! Amin semoga makbullah doa kalian. Kekekekekeeke. Bye.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : kena marah sikit terus nak berhenti , pedigree betul ! Tssskkk.


xoxo


14 comments:

  1. chaiyok2!! nnt da siap msak bole share resepi sedap ke x..hehe..
    npe menjak2 ni org search benda pelik2 ek..haha..mcm2 keyword keluar :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chaiyok2 untuk Ayue jugak ! Hahahaha.
      Share resepi ? Jangan ada yang cir bir pula lepas tu sudah. Naye. :P
      Kann ! Macam macam lagi keywords pelik , tapi tak sampai hati nak letak. Kekekeke.

      Delete
  2. mcmana ko boleh detect org cari pape kt blog ko? hahahaaa ko masak je apa yg termampu weii..masak ni nak kena rajin, klu tak rajin stakat beli buku resipi jerk, ramai yg buat mcmtu..hehehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu aku cakap , kalau tak cukup barang aku taknak masak. Alasan kan ? Wakakaka. Aku detect thru Nuffnang punya keywords. Ko ada Nuffnang ke tak ??

      Delete
  3. ada, tapi aku sepatah harammm x faham apa fungsi nuffnang ni
    kolot kan aku ni? hahahhaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha boleh tahan gak ko ni. Haha. Ko godek godek jela. Aku pun mula mula tak faham. Lepas tu faham sikit. Sampai skrg pun sikit jela yang faham. Miahahaha.

      Delete
    2. cittttt....hehehee wei ingat nak masak ni kena rajin jerk..ko rajin praktis insyaallah senang je masak tu..janji kena pandai balance rasa..good luck! :)

      Delete
    3. Tu diaaaaa ! Kak long otai masak masak dah bunyi. Hahaha. Baiklah kak anna hashim. Lol. Akan aku simpan pesananmu dihatiku. Gittuuu ! :P

      Delete
  4. Assalamualaikum awak! ahaha kita cari buku ni gak. makan tahun gak, asyik tak jumpa je. kihkih. teringat masa zaman nak kawin, hari2 bawak bekal untuk suami gak. walau tak sedap, bekal tetap kosong. hahahhaa. vangang je rasa dulu, sanggup belajar masa ikut blog kak ina achik. hahahhaha.

    *memang mark day, gaji keluar kami enjoy! huhu (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Gigih tau nak bawakkan bekal tuk suami masa before kawen , kita ni ? Kalau bagi bekal kat dia , mahu sujud syukur dia nanti. Wakakaka. Nanti kita sama sama cari eh buku resepi ni dekat mana mana. :D

      Delete
  5. ika ada jumpa buku resepi ni kat popular last weekend masa keluar dengan asyraf....kebetulan nak cari novel...pastu dah gila tengok novel terus lupa beli buku resepi ni T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Popular mana Ika pergi ? Kalau melaka jangan cakaplah. Y___Y

      Delete
    2. the answer was there hahahaha, ika tak cakap, nad dah cakap kihkih

      Delete
    3. Wakakaka! Nampak tak , I know u very well. Muahahaha.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah