Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, January 29, 2014

Book Review : Gantung - Nadia Khan

Assalamualaikum & Hello.

Aku dah lama tak buat review buku kan ? Bukan bermaksud aku malas baca buku ke apa. Hahaha. Baca tu masih lagi membaca tapi itulah dia , malas nak review. Kekeke. Please jangan marah eh. Tapi kali ni aku datang buat review balik untuk satu buku. GANTUNG by Nadia Khan. Publisher - Buku Fixi. 

Tips nak beli buku daripada publisher Buku Fixi , Lejen Press , Terfaktab dan others indie writer : Buat research dulu pasal buku yang korang nak beli (google help much nowadays). Sebab publisher macam Buku Fixi , Lejen Press , Terfaktab ni dorang takkan simply buat sinopsis the whole chapter of the book dekat belakang buku macam publisher lain. Semuanya dalam maksud yang tersirat , korang kena faham betul betul sebelum beli which is aku always tak faham. Sebab tu aku akan buat sikit research sebelum beli. Hihihi. Mudahkan ???


Orang nama Nadia ni memang tak pernah mengecewakan. Eh eh !! Macam masuk bakul angkat sendirik je nampak. Miahahaha. Okay okay serious. Nadia Khan , aku dah baca dua buku karya minah ni. Takde satu pun yang mengecewakan aku. Sumpah. 

Whole book ni aku boleh summarizekan pasal love and friendship. Tapi main dia friendshiplah. Friendship of 4 guys yang bersekolah lagi. Buku ni sebenarnya kalau korang baca betul betul , dia ada past and future. Watak watak dalam ni sebenarnya ada past and ada future. Mula mula memang korang takkan dapat detect , sebab location dia semua sama. Tapi nanti bila kemunculan Khalil you will find out the difference. Buku ni bukan buku saja saja. You need to use your brain , to think ! Siapa dia ni , siapa dia ni. Fun. Agak menakutkan juga. Sampai 2 malam aku tido tak tutup lampu. Kenapa ? Beli dan bacalah. 

From 5 star aku boleh bagi. 4.95. Amek !!! Again Nadia Khan buat aku impress dengan gaya penulisan dia. Even bersahaja , tapi sebenarnya dia ajak korang sama sama pikir dengan dia. Terbaik. Memang si Nadia Khan ni akan jadi favourite writer akulah gamaknyaaa.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : kezen Nadia Khan ni satu office dengan aku tapi tak bermaksud aku bias nak puji tulisan kezen dia. ^^


xoxo


13 comments:

  1. Assalamualaikum nad. really bagus? wahh nak kena cari gak ni. tiba-tiba lupa niat nak jual novel, pergi pasang niat nak beli novel baru pula. hiewhiew.. sheila suka gilaaa Siti Rosmizah, buku dia tebal2 pastu cerita dia bersahaja juga. Nad pernah baca?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Simpan jela niat nak jual tu. Sayang woooo. Kita tak sanggup ok. Hahaha. Oh Siti Rosmizah. Ada rasanya dekat rak buku kat umah tu. Best juga. But now kita obsess dengan indie writer. :D

      Delete
    2. Itulah. Rasanya macam terkubur niat nak jual novel. muahhahaaa. Sheila nak try baca ni juga, nanti singgah MPH, harap2 ada rezeki dapat beli (",)

      Delete
    3. Amin ! InshaAllah ada rezeki Sheila. Kalau tak pun boleh beli on9 dekat http://shop.lejenpress.com/shop/.

      Delete
  2. Waaahhh :D
    Huhuhu thanks kak nadiaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. kalau dekat kedai buku popular ada jual tak ?? nak buat sebagai present untuk kawan ..

    ReplyDelete
  4. memang best gile...made me think abt it over and over...and ending die mmg sedih...nape dorang xleh bsame2...hmmm;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan kannn ! Ending dia sedih. But at first , memang seraaaammm. Y_Y

      Delete
  5. Ending die dorg bertiga pegi trip kn?
    So time tu gibb n kj tu hantu la kan sbb dorg dh mati knnn???

    ReplyDelete
  6. I dah baca, seriously buat tak tidur malam.. ��

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah